Kapaklı Gazetesi - Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz Kapaklıspor, ilk hafta maçında evinde Tuncaspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında maç boyunca üstün bir oyun ortaya koyan Kapaklıspor, Emre ve Şaban’ın golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti.

Kapaklı Şehir Stadı’nda saat 14.00’da oynana karşılaşmayı izlemek için AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda taraftar tribünlerde yerini aldı.

İLK ONBİRLER

Temsilcimiz Kapaklıspor karşılaşmaya Mert Yıldırım, Tolga Aşçı, Ziya Bozbay, Batuhan Altuntaş, Uğur Hasko, Nusretdin İşar, Mert Aslanalp, Tayfur Kurt, Yağıt Küçük, Fatih Şahin Müjde, Emre Kaymaz ilk onbiri ile çıkarken; Tuncaspor ise Ender Şimşek, Birol Erzengin, Ozan İpek, Selahattin Seçgin, Fatih Önaltı, İsa Yiğit, Medet Yanyacı, Şiyan Kızıltaş, Batuhan Epçeli, Berke Alp, Serhat Koşmaz ilk onbiri ile çıktı.

İLK YARININ SON BÖLÜMÜNDE GOL GELDİ

Maça her iki takım da kontrollü başlarken, ilk on dakika karşılıklı ataklarla geçti. Karşılaşmanın 11’inci dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında Emre Kaymaz topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın hakemi ise pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesi ile golü iptal etti. Bu pozisyondan iki dakika sonra Ziya’nın pası ile topla buluşan Yağız’ın şutu, yandan auta çıktı. 26’ıncı dakikada konuk ekip Tuncaspor gole çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Serhat’ın vuruşu, Kapaklıspor kalecisi Mert tarafından kornere çıkarıldı. İlk devrenin uzatma dakikalarında Kapaklıspor korner kazandı. Kornerde topun başına geçen Mert Arslanalp, ceza sahasına güzel bir orta yaptı. Topa iyi yükselen Emre Kaymaz, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Emre’nin golü ile 1-0 öne geçen Kapaklıspor, ilk yarıyı bu skorla tamamladı.

GALİBİYET İLE AYRILDI

Karşılaşmanın ilk devresini 1-0 önde tamamlayan Kapaklıspor, ikinci devrede farkı açmak için tüm hatları ile rakip kaleye hücum etti. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında hızlı gelişen Kapaklıspor atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Şaban, şık bir vuruş ile topu ağlara gönderdi. (2-0) Oyundan kopmayan Tuncaspor ise 88’inci dakikada Berke’nin golü ile skoru 2-1’e getirdi. Maçın kalanında gol sesi çıkmayınca Kapaklıspor, BAL Ligi’ndeki ilk maçında 3 puanı hanesine yazdırarak lige galibiyetle başladı.

“SEZONU BAŞLADIĞIMIZ GİBİ BİTİRECEĞİZ”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kapaklıspor Antrenörü Cengiz Vural, “Lige iyi başlamak için hazırlık sezonunu dolu dolu değerlendirdik. Bunun meyvesini bugün topladık ve Tuncaspor karşısında 2-1 galip geldik. İnşallah başladığımız gibi sezonu bitireceğiz ve Kapaklıspor’u en üst sıraya çıkararak ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.