Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ U16 Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Kapaklıspor U16 takımı, deplasmanda Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u 0-6 mağlup ederek şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

U16 Ligi C grubunda mücadele eden temsilcimiz Kapaklıspor, ligin son haftasında deplasmanda Çerkezköy 1923 Gençlikspor U16 ile karşılaştı. Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde gerçekleşen karşılaşmadan 0-6 galip ayrılan sarı lacivertli takım, toplam 26 puanla Play-Off karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.

İLK ONBİRLER

Kapaklıspor U16 karşılaşmaya Mert, Eraslan, Emirhan, İhsan, Davut, Hüseyin, Serkan, Furkan, Yağız, Berke ve Berkay ilk onbiri ile başladı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor’un ilk onbiri ise şu isimlerden oluştu; Salih, Muhammed, Aras, Yusuf, Ozan, Aytaç, Emre, Gökay, Muratcan, Aziz ve Beytullah.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Maçta iyi bir mücadele ortaya koyan Kapaklıspor U16, maçın 12. dakikasında Hüseyin’in şutunda golü bularak 1-0 öne geçti. 32. dakikada ise sarı lacivertli takımdan Berkay, rakip kaleye gerçekleştirilen hücum esnasında defansın sert müdahalesi sonucu ceza sahası içerisinde düştü. Hakem’in penaltı kararının ardından top başına geçen Berke, topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. 34. dakikada yeniden bir atak geliştiren Kapaklıspor, bu kez Berkay’ın golü ile skoru 3-0'a getirdi. Maçın 41. Dakikasında Berke’nin ortasında yükselen Yağız, şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Yağız’ın golünün ardından ilk yarı 4-0 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

FARKI AÇTI

İlk devrede farkı açan Kapaklıspor, ikinci yarıda ise rahat bir oyun ortaya koydu. Peş peşe gelen gollerin ardından moral bozan Çerkezköy ekibi ise iyice oyundan koptu. İkinci yarıyada hızlı başlayan Kapaklıspor, 46. Dakikada gol sevinci yaşadı. Yağız, enfes çalımlarla Çerkezköy defansını geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yağız’ın şutuna müdahale eden Çerkezköy kalecisi Salih, topu kontrol edemedi. Seken topla tekrar buluşan Yağız, bu kez meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımının 5. Kendisinin ikinci golünü kaydetti. 63. dakikada ise savunmadan kaptığı topla kaleye hücum eden Berkay, rakip kalede golü bularak maçın skorunu belirledi 6-0.

Ligin son haftasında aldığı galibiyetle, Sitespor ile arasındaki 1 puan farkını koruyan Kapaklıspor şampiyon oldu.