Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Spor Kulübü, 31. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kongrede tek liste ile seçime gidilirken, mevcut başkan Hasan Dükanlı görevi Nizamettin Çoban’a devretti.

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde ve diğer altyapı liglerinde ilçemizi başarıyla temsil eden Kapaklıspor, 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kongre açılış ve yoklamanın ardından Başlık Divanı seçimi ile devam etti. Kadir Arıcı’nın başkanlık ettiği divanda; Ergün Büyükikiz ve Günay Danacı ise Katip Üyelik görevini üstlendi.

‘’TARİHİNDE İLKİ YAŞADI’’

Divan kurulunun belirlenmesinin ardından kongre 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Sonrasında Kapaklı Spor Kulübü mevcut Başkanı Hasan Dükanlı tarafından faaliyet raporu okundu.  Görev süresi boyunca Kapaklıspor’un başarılı sonuçlar elde ettiğini kaydeden Dükanlı, ‘’Yönetime başladığımız 21 Mayıs 2016 tarihinden sonra takımımız Süper Amatör Ligi’nde mücadele etmiştir. 2016 – 2017 sezonunda ikinci, 2017 – 2018 sezonunda tarihinde ilk defa Süper Amatör küme şampiyonu olmuş ve Bölgesel Amatör lige çıkmak için Play Out maçı oynamıştır. Rakibimiz 1947 Çorluspor’a 1-0 mağlup olarak sistem gereği tekrar Süper Amatör’de mücadele etmiştir. 2018 – 2019 sezonunda ise tekrar ikinci olarak ligi tamamlamıştır.’’ dedi.

GELİR GİDER HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Altyapı liglerinde de Kapaklı’yı başarıyla temsil ettiklerini vurgulayan Dükanlı, şunları söyledi; ‘’Göreve geldiğimiz günden itibaren alt yapılarımıza da önem vermiş olup her yıl 8 kategoride liglere katılım sağlanmıştır. Geçen üç yıllık süreçte alt yapılarda 9 defa grup şampiyonluğu yaşamış ayrıca 2017 – 2018 sezonunda U-16 takımımız il birincisi olmuş, ilimiz ve ilçemizi Yalova’da temsil etmiştir. Bu sezon da U-15 takımımız il birincisi olarak Kırklareli’de, U19 takımımız Çanakkale’de, U-14 takımımız da yine il birincisi olarak Edirne’de temsil etmiştir. Ayrıca alt yapımızdan Umut Aras Atiker Konyaspor’a transfer olup bizleri gururlandırmıştır. Futbol okulumuz da düzenli hizmet vermektedir. Geçen 3 yıllık dönemde gelirimiz toplam 1 milyon 162 bin 706 lira 40 kuruş iken, giderimiz ise 2016 yılı genel kuruldan kalan 2 bin 469 lira ile birlikte 1 milyon 162 bin 706 lira 40 kuruş olmuştur.’’

YENİ BÜTÇE 809 BİN 650 LİRA

Başkan Dükanlı’nın açıkladığı faaliyet raporu üyeler tarafından oylanarak kabul edildi. Ardından Denetim Kurulu’nun raporu da okunup oylanarak kabul edildi. Kurul gündeminin bir diğer maddesinde ise Tahmini Bütçe hesaplanıp oylandı. Yapılan bilgilendirmede, 25 Mayıs 2019 ile Mayıs 2022 döneminin tahmini bütçesi 809 bin 650 TL gelir ve 809 bin 650 TL gider olarak hesaplandı. Üyelerin onayına sunulan bütçe de oy birliği ile kabul edildi. Sıradaki gündem maddesinde 2 yıl üst üste aidat ödemeyen üyelerin üyelikten düşürülmesi konusu tartışıldı. Başkan Dükanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında üyelik silme işleminin seçilecek yeni yönetimin kararına bırakılmasını talep etti. Dükanlı’nın bu önerisi üyeler tarafından oylanarak kabul edildi.

YENİ BAŞKAN NİZAMETTİN ÇOBAN OLDU

Görüşülen gündem maddelerinin ardından yeni yönetim başkan ve üyelerin seçimine geçildi. Mevcut Başkan Hasan Dükanlı bu dönem aday olmayacağını duyururken, Dükanlı’nın çekilmesi ile birlikte tek liste ile seçilen isim Nizamettin Çoban oldu. Çoban’ın listesinde Yönetim Kurulu Asil olarak şu isimler yer aldı; Sami Selvili, Cengiz Vural, Mutlu Canbaz, Kemal Özel, Ulki Eren, Mustafa İkizler. Yedek Yönetim Kurulu listesinde ise; Bahattin Çoban, Ergül Büyükikiz, Nuri Akyay, Eray Danacı, Filiz Kaya, Kenan Özel, Tayfun Aşık yer aldı. Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından Denetim Kurulu üyeleri olarak da şu isimler seçildi; Güray Danacı, Ertan Mandalı, Şeref Biliş, Tamer Çavuş, Şaban Demirel, Hasan Engirli.

‘’İLÇEMİZİ İYİ TEMSİL ETTİK’’

Yönetim ve denetim kurulunun seçilmesinin ardından dilek ve temennilere geçildi. Burada söz alan Kapaklı Spor Kulübü eski Başkanı Hasan Dükanlı, ‘’Ben bugüne kadar rahat futbol oynayamadım, tanıyanlar bilir ve her zaman tek bir hayalim vardı; bir gün kulüp başkanı olursam tüm oyuncularım tek tip olacaktı. Ayakkabısı değişik olanı araca bindirmedim. Bizim takımımız kampa gittiğinde ‘1. Lig mi 2. Lig mi?’ diye soruyorlardı. Biz Süper Amatör Ligi’nde oynuyorduk fakat ilçemizi iyi temsil ediyorduk. Biz kimsenin kafasına silahı dayayıp zorla ‘Bize para ver’ demedik, bize sallayanlar da kulübe 1 kuruş faydası olmamış olanlardır. Ben yönetim kuruluma, sonra Çapkınlar taraftar grubumuza, tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum, hayırlısı olsun.’’

‘’HER ŞEY ÇOK İYİ OLACAK’’

Görevi Dükanlı’dan devralan Kapak Spor Kulübü yeni Başkanı Nizamettin Çoban, ‘’Bizden önce başkan olan büyüklerimiz ve kardeşlerimiz ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bundan sonra da bizler elimizi taşın altına koyacağız. Kapaklıspor’u en iyi yerde görmek için var gücümüzle çabalayacağız. Bu işin herhangi bir siyasi savaş gibi görmüyoruz, sadece tek bir amacımız var Kapaklıspor’u hep beraber yükseltmek. Bizim 120 bin nüfusumuz var ve bahsedilen bütçelerle, biraz da üzerine koyarak biz de Velimeşespor gibi bu işi başarabiliriz. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var, ondan sonra her şey iyi olacak.’’ ifadelerini kullandı.

Temennilerin ardından kongre tamamlanırken, eski ve yeni yönetim hatıra fotoğrafı çektirdi.