Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Kapaklıspor, 6. hafta maçında Çorluspor’u konuk etti.  Sacko, Emre Kaymaz (2), Tezcan, Mert Arslanalp ve Oğuz’un attığı gollerle Çorlu ekibini 6-0 mağlup eden Kapaklıspor, haftayı 3 puanla kapattı.

Kapaklı Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Kapaklıspor, baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Malkara 14 Kasımspor'a yenilerek ligdeki ilk yenilgisini alan Kapaklıspor, Çorluspor karşısında aldığı bu farklı galibiyetle moral buldu ve ligdeki puanını 15’e çıkardı.  

İLK GOL SACKO’DAN

Karşılaşmaya Kapaklıspor Sezai, Çağatay, Emre, Yunus Emre, Sacko, Tezcan, Burak, Nail, Alihan, Mert ve Emre Kaymaz ilk onbiri ile çıkarken; Çorluspor Yücel, Cavit, Erkan, Emrecan, Alican, Berkan, Mecnun, Hüseyin, Onur, Hakan ve Mazlum ilk onbiri ile sahaya çıktı.

Maça hızlı başlayan Kapaklıspor 10. Dakikada organize bir atak gerçekleştirdi. Ev sahibinin atağında Alihan havadan gelen topu göğsünde yumuşatarak Emre Kaymaz’a pas çıkardı. Kaymaz’ın şutunda top Çorluspor’un kalecisi Yücel de kaldı. 17. Dakikada yeniden atağa kalkan Kapaklıspor, korner şansı elde etti. Kornerde topun başına geçen Çağatay, ceza sahasındaki Sacko’ya orta çıkardı. Ortayı güzel bir vuruşla taçlandıran Sacko, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

EMRE KAYMAZ GOLLERİNE DEVAM ETTİ

Farkı açmak için rakip kaleye baskısını sürdüren Kapaklıspor, ikinci golünü 35. dakikada buldu. Orta sahadan aldığı pasla sol kanattan hızla ilerleyen takımın golcü ismi Emre Kaymaz ceza sahasına sokuldu. Kaymaz, şık bir dokunuşla topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Kaymaz’ın golü ile birlikte sarı lacivertli takım ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Maçın son 45 dakikasında ise goller peş peşe geldi. 57. Dakikada Mert’in ayağından golü bulan sarı lacivertli ekip, 2 dakika sonra Emre Kaymaz’ın golü ile skoru 4-0 yaptı. 67. Dakikada gelişen atakta Alihan’ın ortasına kafa vuruşu gerçekleştiren Tezcan, topu ağlara göndererek farkı 5’e çıkardı. Maçın son dakikalarında Alihan’ın pasında fileleri havalandıran Oğuz ise, skoru 6-0 yaparak maçın sonucunu belirledi. 

LİDER İLE KARŞILAŞACAK

6-0’lık galibiyet ile kendi evinde 3 puanın sahibi olan Kapaklıspor, ligde 15 puana yükseldi.  Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan sarı lacivertli takım, önümüzdeki hafta liderlik koltuğu için Marmaraereğlisi Belediyespor ile mücadele edecek.