Kapaklı Spor yönetimi 2014 içişleri kararnamesi ile ilçemize atanan kaymakam Mehmet Ali Gürbüzü ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Ziyarette Kapaklı Spor hakkında yöneticilerden bilgi alan kaymakam Mehmet Ali Gürbüz Kapaklı’nın tanıtımı ve gelişimi için Sportif faaliyetler şart dedi.

Ziyarette Kapaklı Spor Kulüp başkanı Adem Yavaş, başkan yardımcısı ve Cumhuriyet mahallesi muhtarı Seçkin Dilsiz, A Takım antrenörü Faruk Kuzu, Altyapı antrenörü Ercan Yılmaz ve Ak Parti il meclis üyesi aynı zamanda eski bir Kapaklı Spor oyuncusu olan Mustafa Çetin yer aldı.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ
Ziyarette konuşan kulüp başkanı Adem Yavaş, kaymakam Gürbüz’e yeni görevinin hayırlı olmasını dilerken kulüp hakkında bilgiler verdi.

Kulüp olarak altyapıya büyük önem verdiklerini söyleyen Yavaş, bölgemiz işçi kesimi olduğu için genelde anne baba çalışıyor. Gençlerimizin bu durumdan kaynaklanan boşlukla kötü alışkanlıklardan bir nebze olsun uzak tutmak için bu gençlerimize destek olmamız gerekiyor. Biz en çok bunun için mücadele ediyoruz dedi.

ÇOCUKLARIMIZA SPORU SEVDİRMELİYİZ
Kulüp üyesi Nurten Pandir ise çocuklara sporu sevdirmeleri gerektiğini söyleyerek, sağlıklı yaşam, kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak ve bilinçlendirmek amacıyla bölgemizde faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ve milli eğitim müdürlüğü ile birlikte bir proje hazırlığında olduklarını söyleyerek işinde uzman kişilerle birlikte seminerler düzenleyerek çocuklarımızı eğitmek istiyoruz. Bu kapsamda kaymakamlık olarak sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz dedi.

Ak Parti meclis üyesi Mustafa Çetin ise Kapaklı Spor'da oynarken büyüklerinin kendisine özellikle sigara içmemesi konusunda sürekli tavsiyelerde bulunduğunu bununda hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söylerken bu tavsiyeler ve spor yaşantım sayesinde hayatımda sigara alışkanlığı hiç olmadı dedi.

Nurten Pandir'in okullarda bilinçlendirme ve spora destek projesine destek veren Çetin, büyükşehir belediyesinin yapacağı spor salonu ile artık gençlerimiz için hertürlü sporu rahatlıkla yapabilecekleri bir alan oluşacağını söyleyerek her dalda gençlerin kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için okullarda bilinçlendirme ve spora yönlendirmekle alakalı ilçe milli eğitim müdürlüğü ile görüşerek böyle bir proje gerçekleştirebileceklerini söyledi.

nurten-pandir-kapakli-spor-mustafa-cetin

Kaymakam Gürbüz ise 2015 yılı içerisinde ilçe spor müdürlüğünün oluşturulacağını söylerken, Kaymakamlık olarak her zaman spora ve sporcuya destek olacaklarını söyledi.

DİĞER BRANŞLARDA DA OLMAMIZ LAZIM
Kaymakam Gürbüz ayrıca kulüp yönetiminden bir istekte de bulunarak sadece futbol değil, her alan da basketbol, voleybol, Hentbol ve satranç gibi branşlarda da faaliyet göstermelerini rica etti. Futbolda başarı için çok büyük bütçelere gerektiğini söyleyen kaymakam Gürbüz, “Kapaklı’dan çok küçük olan ilçelerin 1. Liglerde voleybol, basketbol takımları bulunmakta. Kapaklı olarak bu seviyede bir takım çıkarabilirsek Kapaklı’nın tanıtımı için çok faydalı olacaktır. Kapaklı’yı iyi tanıtmak için ulusal çapta bir takıma ihtiyacımız var. Bunu sanayi bölgemizde faaliyet gösteren herhangi bir firma sponsor olarak rahatlıkla karşılayabilir. Bu hangi branşta olur onun için şuan bir şey söyleyemem“ dedi.

İlerleyen günlerde kaymakamlık olarak bir mahalleler arası turnuvası düzenlemek amacında olduklarını söyleyen kaymakam Gürbüz, düzenlenecek olan bu turnuva ile insanları bir araya getirebiliriz diye konuştu.