Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Spor Kulübü 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kongrede Kapaklı Spor Kulübü Başkanlığı görevine Cengiz Vural getirildi.

Kongre, 22 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kulüp yönetimi ve üyeleri katılım sağladı.

BAŞARILAR DİLEDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede denetim ve faaliyet raporları okunarak onaylandı. Akabinde konuşma yapan Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban, “3 yıllık yönetim kurulumuzla birlikte görev yaptık. Ben denetim kurulumdan ve hocalarımdan helallik istiyorum. Bir hatam, bir kusurum olduysa ben her zaman yanınızdayım. Biz başkanlığı bıraktık diye geri çekilmek yok. Bizim görevimiz Kapaklıspor’un başarısını sağlamaktır. Teşekkür ederim, hayırlı olsun. Yeni seçilen arkadaşlara da başarılar dilerim.” dedi.

"AMATÖR RUHU HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİK"

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de kongrede söz aldı. Yeni seçilecek yönetime başarılar dileyen Başkan Çetin, şunları söyledi: "Göreve geldiğimizde mevcut başkanımız kulübü nasıl bir bütçeyle karşılanacağı konusunda bizimle istişare etti. Biliyorsunuz 2018 yılı ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem oldu ve 2019'da da tablo çok farklı değildi. Spor gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için önemli bir araç. Ben o dönemki başkanımıza 'Biz şampiyon oluruz olmayız, o biraz da rakiplerimizin durumuna bağlı ama Kapaklı'ya yakışan, bu ilçenin imajını zedelemeyen bir yapılanma yapalım' dedim. O dönemki başkanımız bunu kabul etmedi ve iddia olmayan yerde olmayacağını belirtti. Hızlıca bir oluşum yapmamız gerekiyordu. 2018 yılında Kapaklıspor'a 3 milyon küsür para harcanmış ve futbolcuların 28 tanesi belediyemizin iştirak şirketinde maaşlı çalışan. Yani 3.5 milyon TL para harcıyorsunuz, sporcular maaş alıyor ama ortada bir başarı yok. Bu gerekçe ile Nizamettin Başkanımız ile konuştuk ve amatör ruhu hayata geçirmek istedik. Bu formanın hakkını veren kim varsa gelsin Kapaklı adına mücadele etsin dedik. Genç bir ekiple mücadele ettik, Cengiz hocamızdan rica ettik ve takımın başında görev almasını istedik. Bunlar neticesinde tarihinde ilk defa Kapaklıspor BAL Ligi'ne çıktı. Akabinde Karaağaçspor'u lige davet ettik. Eray kardeşim sorumluluğu aldı ve şampiyon oldular. Sitespor da Kapaklıspor da ciddi imaj yapmış kulüplerimiz. Yalçın başkanımıza tebriklerimi iletiyorum. Kendisi Kapaklı Sitespor'da adeta bir kolej oluşturdu ve birçok futbolcunun yetişmesine sebep oldu.

"KAPAKLI ÇALIŞTAYI BAŞLATACAĞIZ"

Amacımız gençlere temas etmek, onları spora alıştırmak. Bu sayıyı ne kadar artırırsak o kadar başarı elde ederiz. Ben kulüp başkanlarımızdan bunu istiyorum. 5 tane amatör kulübümüz var şu an. 30 bin öğrencisi olan ilçede 2.500 lisanslı futbolcu komik bir rakam. Bunu çoğaltmak için branşları arttıracağız. Dün Kapaklıpor Basketbol Takımımız namağlup bir şekilde ligi şampiyon tamamladı. Kapaklı'nın adını bu şekilde duyuracağız. Buralarda güreş takımları, voleybol takımları kuralım istiyoruz. Daha çok spora, daha çok gence temas edelim ve onlara sahip çıkalım istiyoruz. Bunu eğitim camiasıyla yaptık. Okullara verdiğimiz destekle beraber tüm okullarda ciddi başarılar elde ediyoruz. Vizyonumuz kulüpleri kurumsallaştırmak olsun. Bir Kapaklı Çalıştayı başlatacağız ve bu çalıştayda bütün ortaklarımızı bir araya getireceğiz. Kapaklı'yı her alanda bir üst lige nasıl çıkacağımızı görüşeceğiz. Bu konuda Kalkınma Ajansı ile de görüştük bir öğretim görevlisi de bize eğitim verecek. 

"GENÇLERİMİZ TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLUŞTURUYOR"

Geçtiğimiz hafta kick boksta kardeşlerimiz altın madalyalar aldılar. Gençlerimiz Türkiye'de gündem oluşturuyor, boy gösteriyor. Biz bunları da kulüp bünyesinde yürütmek istiyoruz. Tesisleşme ile ilgili de önemli atılımlar yapmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz 6 tane halı saha yaptık, bunları okul bahçelerine verdik. Tenis kortumuz tamamlandı, bunun hemen yanına bir tane de kapalı tenis kortu yapacağız. Tüm okullarımıza masa tenisi ve satranç tahtaları hediye ettik. Kültürel birçok faaliyet yürütüyoruz. Gençlerimiz için bunları yaparken bu şehrin kulüplerinden de bunu bekliyorum. Hedef elbette şampiyonluk olmalı ama şampiyonluğu kendi çocuklarımızla başarabiliyorsak keyfi daha büyük olur. Ligde üçüncü olmamız rağmen statüden dolayı yeniden Süper Amatör Lig'e düştük. İnşallah kendi evlatlarımızı yeniden bu lige taşırız. Her şeye para değil. 2019'da Kapaklıspor'a 249 bin TL para aktarmışız."

“YENİ BİR HİKAYE BAŞLIYOR”

Konuşmaların ardından seçimlere geçilen kongrede, kulüp antrenörü Cengiz Vural üyelerin oyuyla Kapaklı Spor Kulübü Başkanlığı görevine getirildi. Vural, “32. dönem Kapaklı Spor Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulumla birlikte kulüp başkanı olarak seçilmemizde teveccüh gösteren değerli üyelerimize, siyasi partilerimizin temsilcilerine, misafirlerimize, basınımıza, maddi ve manevi olarak hep yanımızda olan Kapaklı Belediyesi Başkanımız Mustafa Çetin’e yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim. Yeni bir hikaye başlıyor.” dedi.

Yıldız Erkekler Türkiye 3’üncüsü oldu Yıldız Erkekler Türkiye 3’üncüsü oldu

İŞTE YENİ YÖNETİM

Cengiz Vural başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Volkan Coşkun, Sami Selvili, Yavuz Güneş, Emre İldiz, Yusuf Ayık, Muammer Doğan, Ufuk Eren, Uğur Arslan, Nihat Toprak, Tahir Eke, İlhan Turhan, Mustafa Taşkıran, Mesut Dinç, Tugay Aydemir, Ferdi Ertekin, Gökhan Çevik, Sema Hür, Gökhan Türken.

Kulübün Denetim Kurulu'nda Güray Danacı, Ertan Mandalı ve Şeref Biliç yer alırken; Federasyon Delegeleri ise Cengiz Vural, Volkan Coşkun ve Gökhan Türken oldu.

Kongrenin ardından kulübe emeği geçen yönetim kurulu üyeleri ve sponsorlara teşekkür plaketi takdim edildi.,