Kapaklı Gazetesi - Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, son günlerde artan şiddet olaylarına karşı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamasında özellikle kadına şiddet konusuna vurgu yapan Diler, ‘’Hepimizi bir kadın doğurmadı mı? Kadın erkek her yaşantıda eşittir. Kadına şiddete hayır.’’ Dedi.

BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, yayınladığı basın açıklamasında kadınların toplumsal eşitliğine dikkat çekti. İnsan haklarının tüm bireyler için geçerli olduğunu söyleyen Diler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kalabalığa girdi taciz ettiniz, otobüste yalnız kaldı tecavüz ettiniz. Açık giyinince ‘Tahrik ediyorsunuz’ dediniz, kapalı giyindi içini merak ettiniz. ‘Kız çocukları okumasın’ dediniz, hastaneye gidince bayan doktor istediniz. O kadar mı açtın cinselliğe çaresizce saldırdın. İstediğini alamayınca da yakıp yıktın. Sana hiç öğretmediler mi zorla güzellik olmaz diye. Milyonlarca kadını öldürdün bir kez daha bir kez daha hiçlik yaşattın kadınlara. Bir kez daha dedin ki sizin yeriniz yok. Ve bir kez daha dedin ki kadın cinsel bir araçtır. Araca ulaşamayınca ölüme ulaştırdın. Oysaki sen evine gittiğinde annen hazırladı sofrayı, sen yemek seçiyorsun diye sevdiklerinden yaptı. Temiz giyin diye hiç bekletmedi kıyafetlerini yıkadı, ütüledi dolabına astı. Okul toplantılarına hep annen geldi. Alfabeyi tekrar ezberledi seninle. Sen üşüme diye uykusundan uyanıp üstünü örttü senin. Karşılıksız sevdi seni. Yeri geldi arkadaş oldu, yeri geldi öğretmen oldu, yeri geldi kardeş oldu, yeri geldi baba oldu sana. Hepimizi bir kadın doğurmadı mı? Kadın erkek her yaşantıda eşittir. Kadına şiddete hayır.’’

‘’ADALET İSTİYORUZ’’

Her türlü şiddet olgusunun da karşısında olduklarını dile getiren Diler, ‘’İnsanlara tüm canlılara karşı her türlü şiddete karşıyız Kadına yönelik şiddete, eşitsizliğe karşı ayaktayız,  Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Nerde bir kadın eziliyorsa, nerde kadına ve çocuklarımıza yönelik, cinsel istismar varsa, şiddet varsa, katliam varsa, savaş varsa, haksızlık varsa, sömürü varsa zulüm varsa, taciz, tecavüz varsa emin olun ellerimiz yakanızdadır. Adalet istiyoruz! Kadına karşı şiddet insanlık suçudur, buna karşı alınacak her türlü önlemi destekliyoruz. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve engellilerimize karşı şiddete de mutlaka çare bulmalı, gerekirse bunu eğitim müfredatına koymalıyız.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.