Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin 13. Haftasında ligde ilk sıralarda yer alan temsilcilerimiz Kapaklı Sitespor ve Kapaklıspor karşı karşıya geldi. Heyecanın dorukta olduğu dev derbinin kazananı 1-0’lık skorla Kapaklıspor oldu.

Ligde ilk sırada yer alan Kapaklı Sitespor, zirve takibini sürdüren Kapaklıspor ile karşı karşıya geldi. Kapaklı Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmada Kapaklı Sitespor, Doğukan’ın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 mağlup oldu. Derbiden galip ayrılan Kapaklıspor ise 31 puana ulaşarak ligde liderlik koltuğuna oturdu. aynı puana sahip olan Sitespor ise averajla ikinci sırada yer aldı.

İLK ONBİRLER

Kapaklı Sitespor heyecanlı karşılaşmaya Erdal, Doğukan, Mustafa, Uğur, Hakan, Abdülmelik, Numan, Enes, Gurur, Serkan ve Mert ilk onbiri ile çıktı. Kapaklıspor ise maça Emre, Anıl, Tolga, Murat, Mesut, Şaban, Tezcan, Ömer, Berkay, Ramazan ve Tuğrul ilk onbiri ile başladı.

KAPAKLISPOR KALEYİ ABLUKAYA ALDI

Dev derbinin ilk devresinde Kapaklıspor etkili bir oyun sergiledi. Maça hızlı başlayan sarı lacivertli takım, 2. dakikada serbest vuruş avantajı yakaladı. Topun başına Berkay’ın geçtiği pozisyonda, Mesut’un kafa vuruşu Sitespor kalecisi Erdal tarafından kurtarıldı. 5. Dakikada yeniden atak geliştiren Kapaklıspor’da Berkay orta sahadan sürdüğü topu ceza sahasına ortaladı fakat top yine kaleci engeline takıldı. 7. Dakikada Berkay’ın ortasında Tuğrul topu kontrol etti. Tuğrul’un indirdiği topu Murat tamamladı fakat yan hakemin bayrağı ile gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Gerilimin yüksek olduğu ilk yarıda, Kapaklıspor öne geçmek için Kapaklı Sitespor kalesine ardı ardına ataklar geliştirdi. 18. Dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Murat, topu kaleciye nişanladı. 24. Dakikada ise Tezcan’ın şutu, az farkla auta gitti.

KAPAKLISPOR ÖNE GEÇTİ

28. Dakikada yine sarı lacivertlilerin atağında Tolga, topu ceza sahasına ortaladı. Topa yükselen Şaban’ın kafa vuruşu savunmadan döndü. Murat dönen topla buluştu fakat Sitespor savunması tehlikeli atağı savuşturmayı başardı. 30. dakikada gelişen Kapaklıspor atağında Sitespor defansı ofsayt bekledi, pozisyonun devamında Doğukan'a çarpan top ağlarla buluştu ve Kapaklıspor  1-0 öne geçti. 44. Dakikada gelişen atakta Mert savunmanın sert müdahalesi sonucu düştü ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Serkan, penaltıyı kaçırdı. İlk devrenin kalanında gol sesi çıkmadı ve ilk devre Kapaklıspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

SİTESPOR BERABERLİK ARADI

İkinci devrede ise Kapaklı Sitespor daha baskılı bir oyun sergiledi. 56. Dakikada Mert, havadan gelen topu yarım vole vurdu, Kapaklıspor’un savunma oyuncusu Ramazan’a çarpan top kornere çıktı. Pozisyonun devamında kornerden gelen top, Kapaklıspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. 61. Dakikada Sitespor’un organize bir atağında Gurur'un şutu, kaleci Emre harika çıkardı. Dönen topta kaptan Serkan'ın şutu yan ağlarda kaldı. 64. Dakikada Serkan’ın uzaktan şutunda Emre yine kalesinde gole izin vermedi. 76. dakikada Mert, sol kanattan rakiplerini harika çalımlarla geçti ve topu ceza sahasındaki Serkan’a ortaladı. Serkan’ın kafa vuruşu ile top auta çıktı. 4 dakika uzatmalara gidilen karşılaşmada Sitespor, tüm baskılarına rağmen beraberlik golünü bulamadı. İkinci yarı Sitespor’un baskılarını savuşturmayı başaran Kapaklıspor ise, 1-0’lık skorla maçtan galip ayrıldı.

Derbinin kazananı Kapaklıspor, 3 puanı hanesine ekleyerek toplam 31 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Kendi evinde aldığı mağlubiyet ile ilk kez yenilgi yüzü gören Kapaklı Sitespor ise aynı puanla averajla ikinci sıraya geriledi.