Başakşehir Koleji, Tekirdağ 2. Amatör Ligi’nde ilk maçına çıkacak olan Başakşehir  Koleji Spor Kulübü teknik heyet ve oyuncularını kahvaltıda ağırladı.

11 Şubat 2018 Pazar günü saat 10:30’da Business Otel’de düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Eray Tok, TASKF Genel Başkan Yardımcıları Salih Yılmaz ve Emin Neşeli, Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun, Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklıspor Kulüp Başkanı Hasan Dükanlı, Kapaklı Sitespor Kulüp Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu ve Kurum yöneticileri ile Futbol takımı  teknik heyet ve oyuncuları katılım gösterdi.

‘’GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK’’

Futbolcular için düzenlenen moral kahvaltısında konuşan Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun, ‘’Öncelikle düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programımıza bizleri kırmayarak katılım gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Başakşehir Koleji olarak 2017 yılında yapılan TEOG sınavları resmi sonuçlarına göre bölgede açık ara farkla birinci olma başarısını yakaladık. Galatasaray Lisesi gibi Türkiye’nin önde gelen liseleri de başta olmak üzere, okulumuz öğrencilerinin %30’una Fen Lisesi kazandıran kurumumuz, öğrenci ve velilerine hak ettiği mutluluğu yaşatmıştır. 2017-2018 yılı başında bölgemizdeki en iyi sınıf öğretmenleri arasında gösterilen Özgehan Öze ve Sinan Aksözek öğretmenlerimizi kadromuza dahil ederek gücümüze güç kattık. 2017- 2018 eğitim öğretim yılında 1. Sınıf öğrenciler için yetiştirdiği öğrencilerle adından söz ettiren çok değerli ve tecrübeli bir öğretmenle anlaşmış bulunmaktayız.’’ Dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Takım oyuncularına çıkacakları ilk maçlarında başarılar dileyen Dursun, ‘’Akademik başarılarımızı sosyal faaliyetlerle taçlandırmak için 2017 yılında Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurduk. Futbol okulu, voleybol, halk oyunları ve masa tenisi branşlarında bölgemizdeki tüm öğrencilere hizmet vermekteyiz. Kurumsal bir yapı ile kurduğumuz futbol kulübümüzle bölgemizi 3. Lig düzeyinde temsil edecek bir futbol takımı kazandırmak için yola çıktık. Başarıya, tüm yüreğiyle inanmış olan futbol takımımıza bugün saat 15:30’da formamız altında çıkacakları ilk resmi maçlarında başarılar diliyor, Başakşehir Koleji ailesine hoş geldiniz diyorum. ‘’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘’ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDİYORUZ’’

Başkan Dursun’un ardından Kapaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eray Tok söz aldı. İlçemizi temsil eden tüm takımların yanında olduklarını dile getiren Tok, ‘’Bizler, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak 7 Aralık 2017 tarihinde Sayın Kaymakamımız Mehmet Yüzer’in olurlarıyla görevimize başladık. Görevimize başladığımız günden itibaren ilçemizin tüm futbol kulüpleri ve diğer branşlarda hizmet veren kulüplerle bir araya geldik. Onlarla istişare ederek onların sorun ve problemlerini dinlerken, çalışmalarını da yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bu konuda elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İlçemizdeki spor camiasına yeni katılan Başakşehir Koleji’ne de çıkacakları ilk maçta başarılar diliyorum. Kulübümüzde oynayan futbolcularımıza çok büyük görevler düşüyor. Bizler biliyoruz ki gençlerimizi hedefe ulaştırmak, iyiye götürmek için mücadele veriyoruz. Bunlar için de onlara bir önder gerekiyor. Ve bu önderliği gerçekleştiren öncelikle ilçe ve spor büyüklerimiz olmak üzere; amatör kulüplere gönül vererek, maddi kazançları bir kenara bırakan değerli sporcularımıza teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

“ALT YAPIDA DA BAŞARILIYIZ”

Programın bir diğer konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Mandalı, “Kapaklıspor Süper Amatör Ligi’nde bizleri temsil ediyor. En yakın rakibi ile arasında 3 puan fark olan bu takımımız inşallah sezon sonunda şampiyon olarak BAL Ligi’ne çıkar. Bir diğer şehir takımımız olan Sitespor ise altyapı çalışmalarındaki başarılarını sürdürüyor. Yani bizim çocuklarımızı burada yetiştirerek her yıl Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi önemli takımlara hazırlıyor. Bu altyapı çalışmalarında da spor kulüplerimizin başarılı olduğunu gösteriyor. U14 Milli Takım Aday Kadrosu’na seçilen değerli kardeşimiz Ersin Yılmaz, bunun en büyük göstergesidir.’’

UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Futbol ve diğer spor branşlarının ilçemizdeki gençlerin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için güzel bir meşgale olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, ‘’Hem devlet hem yerel yönetim olarak altyapımızın nerede olduğu da çok önemli. Kapalı Spor Salonumuzun, Kaymakam Bey’in uğraşları neticesinde yeri belirlenerek çalışmalarına başlandı. Bu da Kapaklımızın ihtiyacı olan bir konuydu. Biz yerel yönetim olarak 1.000 kişilik bir Kapalı Spor Salonu yapma gayreti içerisindeydik ama yasal olarak bir değişikliğe tabi olarak projeyi değiştirmemiz gerekti. Pınarça’da da önümüzdeki günlerde bir spor salonunun temelini atacağız. Eğer bu çocuklarımızı kahve köşelerine itersek, boş zamanlarını değerlendirecek yatırımları tahsis etmemiş olursak, bu çocuklarımız da maalesef kötü alışkanlar kazanmaya başlar. Ben bu neticede başta Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun olmak üzere, Kapaklımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Başakşehir Spor Kulübü’ne de çıkacakları maçta başarılar diliyorum.’’ dedi.

‘’GENÇ NÜFUSUN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’’

Başkan Mandalı’dan sonra söz alan ve İlçe nüfusunun çoğunu gençlerin oluşturduğunu belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ‘’Kapaklı çok genç bir ilçe. Gençliği sadece yeni kuruluyor olmasından ya da çok hızlı bir şekilde büyümesinden kaynaklanmıyor. Kapaklı aynı zamanda demografik yapısı ve nüfusu neticesinde de çok genç. Tekirdağ’ın özellikle batısında olan ilçelerden çok daha genç, dinamik ve çalışan bir nüfusa sahibiz. Bu genç nüfusun eğitim, spor ve kültürel alandaki faaliyetlerle desteklenmesi gerekiyor. Başakşehir Koleji, ilçemizde eğitim alanında hizmet ederken, aynı zamanda bir spor kulübünü de kurarak bu hizmetlerini spor alanında devam ettirmek istemiş. Bu bizim için çok anlamlıdır, çok değerlidir. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’HEDEFE VARMAYAN MIZRAK UTANSIN’’

Son olarak futbolculara başarılar dileyen Kaymakam Yüzer, ‘’Kolejin ambleminde buğday var. Buğday başağın içerisinde kaç tane bulundurursa bulundursun bir tohum ekilmesi ile başlıyor. Yani bir işi yürütmek zor olabilir ama en zoru o işi başlatmaktır. Yani ilki başlatmak zordur, bugün bu zorluğu paylaşmak ve beraber kılmak için beraberiz. Ben inanıyorum ki Başakşehir Spor Kulübümüz ileride birçok başarıya imza atacaktır. Fakat bunu başlatmak çok önemlidir. Hani şair diyor ya; ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!’  Bizler de burada hep birlikte bir tohum saçıyoruz. Ve ben inanıyorum ki bu bitecek, çok verimli, çok güzel ve ileride hepimizin gurur duyacağı bir kulüp olacak.’’ Dedi.

Konuşmacıların ardından Başakşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dursun tarafından konuşmacılara ve protokole takımın atkılarından birer adet hediye edildi.