Bu yıl kurulan ve ilk kez Tekirdağ Amatör Ligleri’nde mücadele eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü ligde fırtına estiriyor. 

Faaliyetlerine geçtiğimiz yaz başlayan Başakşehir Koleji, ilk olarak futbol okulunu kurdu.  Köklü bir takım olmanın en önemli özelliği olan altyapıya yatırım yaparak başlayan ekip, futbol A takımını da kurarak Tekirdağ 2.Amatör Ligde mücadele etmeye başladı. Teknik Direktörlük koltuğuna henüz 25. Yaşındaki Furkan Aşık’ı getiren kulüp, gençlere önem vermeye devam edeceğini gösterdi.  Kurulduğu günden sonra yaptığı transferleri bir bir açıklayan kulüp tüm dikkatleri üstüne çekti. Yıllarca Kapaklıspor’da oynayan tecrübeli file bekçisi Uğur Akyıldız, Turgutluspor forması da giyen ve Trakya’nın önemli futbolcularından gösterilen Mert Torun, geçtiğimiz yıl Çukuryurt’un şampiyonluğunda önemli rol oynayan Ferhat Kuş gibi oyuncuları kadrosuna katan ekip hedefini belli etti. 

NAMAĞLUP LİDER BİTİRDİ
Lig tarihindeki ilk maçına kendi evinde çıkan Başakşehir Koleji, rakibi Samsunlular Yaşar Doğuspor’u 9-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek iddiasını sahaya da yansıtmış oldu. İkinci haftada Güngörmez deplasmanına konuk olan Başakşehir Koleji sahadan 7-2 galip ayrıldı. Ligin 3. haftasında bir başka Saray temsilcisi Küçük Yoncalı deplasmanından da 5-2 galip ayrılarak puanın 9 yaparak namağlup liderliğini korudu. 2 haftalık deplasman fikstüründen sonra 4. Haftada Fevzipaşaspor’u evinde ağırlarken sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu. Ligde en zorlu deplasman olarak gösterilen Kızılpınar Uzayspor’a beşinci haftada konuk olan Başakşehir Koleji, sahadan 1-0 galip ayrılarak 5. Maçında 5. Galibiyetini alarak liderliğini devam ettirmiş oldu. 6. Hafta da lig ikincisi Kapaklı Kartalspor ile karşılaşan Başakşehir Koleji GSK rakibini rahat bir oyunla 5-0 mağlup etti. İlk yarının son maçında bir başka Kapaklı temsilcisi Karağaç Köyü spor ile karşı karşıya gelen Başakşehir Koleji GSK, sahadan 5-0’lık bir başka galibiyet ile ayrılırken ilk yarıyı oynadığı 7 maçı da kazanarak ve 21 puan toplayarak namağlup lider bitirdi. Oynadığı 7 karşılaşmada rakip filelere 35 gol bırakan ekip, kalesinde ise 4 gol görerek bu alanda da zirveye oturdu. 

‘’KARAKTERİ İLE YETENEĞİNİ BİRLEŞTİRMİŞ FUTBOLCULAR’’
Namağlup takımın teknik direktörü Furkan Aşık ‘’Çocukluğumdan bu yana futbolun içindeyim. Futbol oynarken birçok olay yaşadım, gördüm. Bunları düzeltmek için neler yapacağımı düşündüm. Spordan ve futboldan kopamayınca 2012 yılında Trakya Üniversitesi’nde Antrenörlük Bölümü ve Beden Eğitimi Öğretmenliği okudum. Gördüğüm yanlışları düzeltmenin tek yolunun kendimi geleceğe hazırlamak olduğu bilinci ile hareket ederek bir hedef doğrultusunda kendimi geliştirdim :   ‘Yaşadığımız yanlışları bildiğim doğrular ile  düzeltmek’. Bunu felsefem halime getirdim. 2017 yılında daha önce öğretmenim olan ve Başakşehir Koleji Kurucusu ve daha sonra da Başakşehir Koleji Futbol Kulübü Başkanı olacak Mustafa Dursun ile yollarımız kesişti. Mustafa Başkanımızın ve benim hedeflerimin örtüştüğünü gördük ve Başkanımız da bizlere güvendi ve şu an ki  takımımızı kurdu. Zor bir süreçte biz kol kanat gererek tam anlamıyla babalık yaptı. Takımımızın evraklarını tamamladıktan ve tescilimizi aldıktan sonra iyi bir takımın iyi bir altyapısı olmalı anlayışı ile spor okulumuzu kurduk.  2. Amatör Lig’in başlayacağı tarih belirlendikten sonra transfer çalışmalarımızı hızlandırdık. Transfer de Kapaklı’nın kendi içinden çıkardığı futbolcular ve karakteri ile yeteneğini birleştirmiş oyuncular almayı kendimize ilke edindik. Bu doğrultuda transferler yaptığımızı da düşünüyorum. 23 yaş gibi bir ortalama ile ligde mücadele eden en genç takım olabiliriz.  Kadromuzu oluştururken hedefimizin Süper Amatör Lig olduğu sene başında da belirttik. Başkanımızın da söylediği gibi en nihai hedefimiz 5-6 yıl içinde de Tekirdağ’ı 3. Ligde temsil eden takım olmak.’’ Dedi.

“LİG HERŞEYE GEBE”
Sezonun ilk yarısını da değerlendiren Furkan Aşık ‘’ Bu ligde uzun süre kalmak istemediğimizi, misafir olduğumuzu her fırsatta dile getirdik.  Sene başında gerçekleştirmiş olduğumuz transferlerin de etkisiyle tüm takımların bize karşı önlem alacağı ve zor maçlar yapacağımızı oyuncularıma her fırsatta dile getirdim. Oyuncularım bu ortamdan etkilenmeyerek ilk maçtan son maça kadar her maçı final müsabakası olarak gördü ve canlarını dişlerine takarak mücadele ederek zirve de olmayı hak ettiler.  İlk yarı ligi zirve de bitirmiş olmanın ligi bitirmiş olmadığının ben de oyuncularımda farkında. Bu lig her şeye gebe. Bizler ikinci devre maçlarında da aynı ciddiyet ile mücadele ederek ligi en iyi nokta da bitireceğiz “dedi.

DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Aşık konuşmasını şöyle tamamladı: “Sizlerin vesilesi ile buradan bir kez daha , Kapaklı’nın evlatlarına sahip çıkarak bu takımı bu genç yaşta bana teslim eden Sayın Başkanımız Mustafa Dursun’a , daima bana inanan aileme, her şeylerinden fedakarlık eden bu takım için canının dişine takan fedakar  futbolcularıma ,okul müdürüm Sayın Savaş Çoşkun’a, servis şoförümüz Bektaş Taş’a , saha içinde dışında takımımıza destekçi olan Şeref Aşık’a ,  saha içi yöneticimiz İsmail Akay’a, tüm spor okulu velilerimize , Çapkınlar Taraftar Grubu’na , ismini sayamadığım tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Unutmayın ‘’Burası Sizin Yuvanız’’