Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Valiliği, 2019 av mevsiminin başladığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisap Spor Kulübü Başkanı Kadir Arıcı, av sezonunun 1 Mart 2020 itibariyle sona ereceğini belirtti.

Avcıların merakla beklediği av sezonu 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü itibariyle başladı. Bıldırcın, üveyk ve domuz avının başladığını duyuran Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisap Spor Kulübü Başkanı Kadir Arıcı; çulluk, ördek ve kaz avının ise 19 Ekim 2019 Cumartesi günü itibariyle serbest olacağını duyurdu.

‘’1 MART’TA SONA ERECEK’’

Yeni av sezonuyla ilgili açıklamada bulunan Avcılık ve Atıcılık İhtisap Spor Kulübü Başkanı Kadir Arıcı, ‘’Bölgemiz Marmara’da bıldırcın, üveyk ve domuz avı 17 Ağustos 2019 tarihi itibari ile açılmıştır. Diğer kuşlar olan çulluk, ördek ve kaz avı ise 19 Ekim 2019’da, tavşan avı da aynı tarih olan 19 Ekim 2019’da açılacaktır. Tavşan avı 19 Ocak 2020 tarihinde sona erecek olup, diğerlerinin avı ve av sezonu 1 Mart 2020’de sona erecektir. Bölgemizde keklik avı tamamen yasaktır.’’ dedi.

YASAKLAR

Av yasakları ile ilgili de avcıları uyaran Başkan Arıcı, ‘’Otomatik tüfeklerde namludaki fişek hariç iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmıştır. Canlı mühre, mekanik, elektronik görüntü, gece avı yasaktır. Zehirli veya uyuşturucu yem ila buna benzer malzemeler avda kullanılamaz ve vasıtalarda bulundurulamaz. Yaban domuzu avında tek kurşun dışında fişek kullanılamaz. Kayıt altına alınmayan güme ve barınak’ın kullanılması yasaktır. Av zamanın da sabah aydınlanmasına 1 saat kala, akşam da karanlığın başlamasından 1 saat geçen süreyi kapsar.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAZASIZ BELASIZ BİR AV SEZONU DİLİYORUM’’

Avcılara tavsiyelerde bulunan Arıcı, son olarak şunları söyledi; ‘’Avcılar her yıl maliyeye vergi harçlarını yatırıp, avcılık belgelerini vize ettirmelerini ve avlanma izin kartlarını( pul) almaları yasa gereğidir. Bu işlemleri yapan avcılar gidecekleri avlakları ve avlayacağı avları AVBİS’e girip önceden izin almaları gerekir. Avcı arkadaşlarımızın herhangi bir cezai muameleye muhatap olmamaları dileklerimle, kazasız, belasız bir av sezonu geçirmelerini temenni ediyorum. Rastgele.’’