Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı 3. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı adayı olan Zafer Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve diğer başkan adayları hakkında basına verdiği demeçlerden dolayı CHP Tekirdağ İl Disiplin Kurulu tarafından kınama cezası aldı.

CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı, 12 Ocak 2020’de 3. olağan kongresini gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığına adaylığını koyan Zafer Akgün, kongre öncesi gerçekleştirdiği basın açıklamalarında diğer rakipleri hakkında sert eleştiriler yapmıştı. Bu eleştiriler nedeniyle Zafer Akgün’e parti yönetimi tarafından söylemlerinden ötürü kınama cezası verildi.

‘PARTİ YARARLARINI ZEDELEYİCİ PROPAGANDA YAPMAK VE ASLI OLMAYAN SÖYLENTİLER ÇIKARMAK’ SUÇUNDAN CEZA ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Disiplin Kurulu tarafından verilen kararda; Parti yararlarını zedeleyici yayın ve propaganda yapmak ve parti yönetimi hakkında aslı olmayan söylentiler çıkarmak suçundan ötürü Zafer Akgün’e kınama cezası verildiği belirtildi.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Akgün'ün ceza almasına neden olan demeçleri arasında, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'e yönelttiği şu eleştiriler de yer aldı; "Candan Yüceer burada açık ve aleni olarak mezhepçilik üzerinden siyaset yapmıştır. Biz kendisinin her zaman yanında olduk, mezhepçilik yapmadık ama o öyle yapmadı. Bu seçimlerde gece saat 02.00’lere kadar eşi ile birlikte tek tek alevi vatandaşların evine giderek oy istedi. Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta karpuz gibi ikiye böldü. Biz onun hakkında bu konuyla ilgili raporlarımızı hazırladık. Milliyetçiliğimiz bizde ulus milliyetçiliğidir. Alevisi, Sünnisi, Çerkez’i, Laz’ı farketmez; önemli olan vatanına bağlı insanları Cumhuriyet Halk Partisi kadroları arasında görmek. Vekilimiz sadece kendini düşünerek hareket ediyor ve bu da partimize zarar veriyor. Bu konuyla ilgili raporumuzu genel merkezimize götüreceğiz.” 

Öte yandan Akgün'ün kongredeki rakibi mevcut CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz'a karşı sarf ettiği şu sözler de dosyada yer aldı; "Ama bizim burada olmamızı bile istemeyenler var Cumhuriyet Halk Partisi içinden. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Mustafa Çetin’in eline vermek isteyenler var.”