Kapaklı Gazetesi - CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Candan Yüceer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların eşitlik için verdiği mücadelenin daha mutlu bir Türkiye’nin de yolunu açacağını belirtti.

Yüceer açıklamasında, “Biz kadınlar, emeğimizle güzelleştiriyoruz dünyayı. Barışın, huzur ve refahın hakim olduğu özgür yarınları, ilmek ilmek örüyoruz. Kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin son bulduğu, eğitimden çalışma hayatına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında eşitliğin sağlandığı günler için el ele mücadele ediyoruz. Dayanışmayla, umutla, inançla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘’KADIN CİNAYETLERİNE DAVETİYE ÇIKARAN ZİHNİYET’’

Türkiye’de kadınların, kendilerini ikinci sınıf vatandaş olarak kabul eden bir zihniyetle baş etmek zorunda olduğunu vurgulayan Yüceer, “Bu zihniyet, kadınları eve hapsetmenin, eğitimsiz ve güvencesiz bırakmanın hesabını yapıyor. Kadını koruyan yasalara, sözleşmelere savaş açıyor. Kadına yönelik şiddeti görmezden gelerek, şiddet mağduru kadınları korumayarak cinayetlere davetiye çıkarıyor” dedi.

‘’KRİZİN YÜKÜ KADINLARIN SIRTINDA’’

Ekonomik krizin etkilerini en yakından hisseden kesimin kadınlar olduğuna dikkat çeken Yüceer, şunları dile getirdi: “Hayat pahalılığının, artan işsizlik ve yoksulluğun yükünü de en ağır biçimde maalesef kadınlar çekiyor. Meydanlarda sesini duyurmak isteyen, eşitlik talep eden, ‘artık ölmek istemiyoruz’ diyen kadınlar şiddet görüyor, iktidar tarafından hedef gösteriliyor. Tüm bunlara rağmen kadınlarımız cesurca sesini yükseltmeye devam ediyor. Eşitlik için, özgürlük için, kadına yönelik fiziksel ve cinsel şiddetin ve ayrımcılığın son bulduğu bir Türkiye için mücadeleden vazgeçmiyorlar. Kadınların bu mücadelesi, daha özgür, daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye’nin de yolunu açacak. Bu inançla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadınlar!”