Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın Kapaklı’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından parti binasında açıklamalarda bulunan Yüceer, koronavirüs salgınının seyri hakkında açıklamalar yaptı.

Candan Yüceer ve beraberindekileri CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz karşıladı. Ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getiren Erdinç Yılmaz, ‘’Zor bir süreç yaşıyoruz, tabi partinin kaynakları da bu süreçte azaldı. Meclis üyelerimiz oturumların huzur hakkını alamadıkları için bize destek olamadı. Yine de ayakta durmaya çalışıyoruz. Belediye başkanı olmayan ilçelere il başkanımız özel bir ilgi gösteriyor. Büyükşehir belediye başkanımızın bizlere ulaştırdığı maskeleri dağıtıyoruz. Çalışmalarımıza bu tür etkinliklerle devam ediyoruz.’’ dedi.

‘’DERTLERİNİ DİNLEYİP NOT EDİYORUZ’’

Yılmaz’ın ardından CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın söz aldı. Göreve gelir gelmez pandemi süreci ile karşılaştıklarını belirten İl Başkanı Saygın, ‘’Göreve başladıktan sonra maalesef pandemi sürecine girdik. Normal siyasi çalışmalarımızı pandemi sürecinde telekonferans yöntemiyle sürdürüyoruz. Gerek il yönetimimiz, gerekse ilçe başkanlarımız ile her an irtibat halindeyiz. Bu süreçte iki vekilimiz ve il yönetimindeki arkadaşlarımız ile beraber, ilçe yönetimlerimizi ve belediye başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz ve sıkıntılarını not ediyoruz. Bu sıkıntıları gerek yerelde gerekse mecliste dile getireceğiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’SÜREÇ İYİ YÖNETİLDİ’’

Muhalefet olarak Sağlık Bakanlığının çalışmalarını takdir ettiklerini söyleyen İl Başkanı Saygın, ‘’Ocak ayından itibaren sağlık kuruluşlarını da ziyaret ettik. Kendileri yılbaşından beri pandemi ile ilgili çeşitli eğitimler aldıklarını söylediler. Burada hakkını yememek lazım Sağlık Bakanlığı’nın tedbirleri de ufak tefek eksiklikler olmasına rağmen güzel. Süreç iyi yönetildi. Vaka sayıları çok az arttı ve Süleymanpaşa’da vakaların düştüğünü öğreniyoruz. Bunlar sevindirici gelişmeler ancak bu bilgiler bizleri rehavete sokmasın. Rehavete girdiğimiz anda ikinci bir dalganın yükselme riski var. Halkımızı devamlı uyarmalıyız, tehdit bitmedi. Kapaklı ve Çerkezköy sanayisinden dolayı sürekli göç alan ilçeler, bu nedenle bu uyarıları yinelemekte fayda var.’’ Şeklinde konuştu.

‘’HERHANGİ BİR AÇIKLAMADA BULUNULAMIYOR’’

İl genelindeki koronavirüs hastası sayısına ulaşamadıklarını söyleyen Saygın, ‘’Gerçek sayıları sadece İl Sağlık Müdürü ve Vali biliyor. Bunun dışında vali yardımları dahil, il pandemi kurulunda olanların bile hiçbir fikri yok. İçişleri Bakanlığımızın talimatı dolayısıyla İl Sağlık Müdürümüz de herhangi bir açıklamada bulunamıyor. Ancak biraz önce söylediğim gibi devlet hastanelerine gittiğimiz zaman durumun eski vahametini taşımadığını gözlemledik. Yine de bu tamamen bitirinceye kadar dikkatli hareket etme durumundayız. Bilgi alamadığımız doğru fakat sadece partimiz değil, hiçbir partinin bilgi alabildiğini düşünmüyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’TOPYEKÜN MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN BİR SÜREÇ’’

Son olarak CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer söz aldı. Yüceer, ‘’Bildiğiniz üzere bu pandemi sürecinde ilk başta il il bilgi paylaşılmıyor ve genel bilgilendirilme yapılıyordu. Biz bu konuda bölgelere ve illere göre bilgilendirilme yapılmasını talep ettik. ‘’Şurada ne kadar, hastaların isimleri ne?’’ gibi şeyler sormadık. İlimiz için uyarılarımızı yaparken, daha doğru yönlendirmek anlamında böyle bir adım attık. Başlangıçtan itibaren pandemi kurulları ile bir iletişim halinde olamadık. Gönül isterdi ki oralarda sivil toplum kuruluşları olsun, siyasi parti temsilcileri olsun. Süreç topyekün mücadele etmemiz gereken bir süreç. Burada tek başına hükümetin, siyasilerin ya da vatandaşların yapabileceği bir şey yok. Tek vücut olarak hareket etmeliyiz.’’ dedi.

‘’BİZE DÜŞEN DİKKATLİ OLMAK’’

Tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Milletvekili Yüceer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Vatandaşlarımıza bu süreçte çok teşekkür ediyorum. Kişisel hijyen tedbirlerine önem gösterdiler, dışarı çıkmamaya başladılar ve şuanda hasta sayısında ciddi azalmalar var. Az önce Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ve oradaki özel hastanelere gittik. Hem ziyaret etmek istedik hem de vakaları takip etmek istedik. Hepsi vaka sayısının azaldığını belirtti. Bunlar olumlu şeyler, ama yeter mi? Yetmez. Yine de kişisel hijyene, maskeye ve korunma tedbirlerine uymalıyız. Sanki her şey bitmiş gibi davranmamalıyız. Bu virüs ile yaşamaya alışacağız. Şuanda virüse karşı tedavi bulmuş değiliz, aşı bulmuş değiliz, toplumsal bağışıklık kazanmış değiliz. Virüs bulaştırıcılığından bir şey kaybetmediğine göre bize düşen dikkatli olmak. Evet normalleşme önemli ama buradaki önceliklerde de sıkıntı var. İlk olarak AVM’lerin açılması, okulların açılması yanlış bir karar. Bilim Kurulu böyle bir kararı uygun bulmadıklarını dile getirdi fakat buna rağmen açılıyor. Dünya bununla mücadeleye alışmalı ama bize düşen daha tedbirli olmak. Önümüz bayram, bayram deyip hadi alışverişe çıkalım ve bayramlaşalım demememiz lazım.’’

‘’HÜKÜMETİMİZ MASKEYİ DAĞITAMADI’’

Maskeye ulaşmakta zorluk çekildiğini söyleyen Yüceer, ‘’Tabi maske dağıtımı konusunda sıkıntı yaşadık. İlk olarak ‘Herkese dağıtılacak’ dendi, ardından eczanelere yönlendirildik. Türkiye bu pandemi sürecinden önce günde milyonlarca maske üreten bir ülke ama ne hikmetse hükümetimiz maskeyi dağıtamadı. 2 ayımız böyle geçti ama maskeyi kullandığımız günden bugüne vaka sayısında ciddi düşüş var. Hükümetimiz bizden esirgediğini birçok ülkeye gönderdi. Göndersin ama ilk önce bize versin. Maske dağıtımı noktasında belediyelerimiz ise çok hızlı reaksiyon gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilk anda üretime geçti ve günlük 20 bin maske üretiliyor. Çorlu, Çerkezköy gibi ilçelerimizde de çok iyi çalışmalar var. ‘’ dedi.

‘’EVLERİMİZDE KALALIM’’

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yüceer, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; ‘’Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, hükümetimiz AVM’ler gibi önceliği olmayan alanları açsa bile biz evlerimizde kalalım. Kişisel hijyenimize dikkat edelim. Tabi ki yasağımız yok dışarı çıkabilir ama gerekli önlemleri eksiksiz alalım. Sosyal mesafemizi korumamız lazım. Ellerimiz biraz zarar gördü ama sağlığımız zarar görmesin. Bu vesile ile dayanışmanın en güzel örneğini gösterdik. Belediyelerimiz engellendi, bizlere denmedik bırakılmadı ama bu birlik ve beraberliğin sergilenmesi ile vatandaşlarımızı korumaya çalıştık. Takdir onların.’’