Kapaklı Gazetesi - Kadına yönelik şiddetin her geçen gün biraz daha arttığı ülkemizde 8 Mart’taki dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğuna vurgu yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü ve cinsel istismara maruz kaldığı ülkemizde, kadına yönelik şiddetle mücadele daha da önem kazanmaktadır. Kadınların huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği bir toplum için çalışmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Dr. Candan Yüceer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bir zamanlar kadına verdiği haklar ile birçok dünya ülkesinin önünde yer alan Türkiye’nin bugün kadına yönelik şiddette ilk sıralarda yer aldığını ve her yıl yüzlerce kadının hayatını kaybettiğini belirtti.

“KADINLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Şiddetin her türlüsüne karşı verilmesi gereken mücadelenin, kadın söz konusunu olduğunda daha yüksek sesle ifade edilmesi gerektiğini ifade eden Yüceer, sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye, her gün bir kadının yaşamdan koparıldığı, kadınlar için şiddetin gündelik olduğu bir ülke haline getirilmiştir. Bir ülke düşünün, kadınların; her gün öldürüldüğü, çalışma hayatının dışına itildiği, eğitim hakkından uzaklaştırıldığı ve çocuk yaşta evlendirildikleri. Bununla birlikte bir Devlet düşünün ki, yöneticilerinin kadınları ikinci sınıf gördüğü, aşağıladığı, yok saydığı, haklarını vermediği, verdiği zaman da bunu bir lütufmuş gibi sunduğu. Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına bile tahammül edemeyen iktidar, ülkemizdeki bu tablonun mimarıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her alanda ve her kürsüde kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz.”

“ISRARLI TAKİP BİR AN ÖNCE CEZA KAPSAMINA ALINMALIDIR”

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili hükümete yönelik önerilerini dile getiren Yüceer, “Kadınlarımızın eşitlik özlemini ve huzurlu yaşam isteğini dile getirdiği bu özel gün öncesi Samsun’daki şiddet görüntüleri yine canımızı yaktı. Genç bir anne, çocuğunun gözü önünde boşandığı eşi tarafından şiddet gördü. Bu vesileyle ısrarlı takip kanun teklifimizi buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Her yıl onlarca kadının, ısrarlı takibin ardından şiddete uğradığı ve öldürüldüğü ülkemizde, bu konuda adım atmayan iktidar yitip giden canlarımızdan sorumludur. Kadının sorunlarının çözümü için yapılması gerekenlerin ve yaşanan sorunların hepimiz farkındayız. İyi hal ve tahrik indiriminin artık söz konusu bile olmaması gereken yargı sisteminde ısrarlı takibin bir an evvel ceza kapsamına alınması gerekmektedir.” diye konuştu.

“SUSMAYACAĞIZ!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kadınlar ve erkeklerin toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını savunduğunu belirten Yüceer, “Her şeyin eşit biçimde paylaşıldığı bir dünya kurulana kadar susmayacağız. Ancak o zaman yalnızca kendi zincirlerimizi değil, tüm ezilenlerin zincirlerini kırabiliriz. Bu yalnızca bir umut değildir. Bu bizim, tüm kadınların gerçeğidir. Tüm kadınların ve eşitliğe inanan, bunun için mücadele eden tüm insanların “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.