Kapaklı Gazetesi - AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine Kapaklı’ya ayrılan bütçeyle ilgili tepki göstermişti. Cep dolduran site listesi. Biyik’in açıklamasına cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, hükümetin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yeterli ödenek sunmadığını belirtti.

‘’KASADA PARA KALMAMIŞ’’

Yılmaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’AKP ilçe başkanı tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı bütçesine ilişkin bir açıklama yapılarak, Kapaklı için ayrılan payın az olduğu iddia edilmektedir. Açıklama, 18 yıllık tek parti iktidarının ilçe başkanı tarafından değil de bir muhalefet partisi tarafından yapılmış intibası uyandırmaktadır. Nitekim 18 yıllık AKP iktidarı, gelinen noktada Merkez Bankasının rezervlerini eksi hanelere indirmiş, Cumhuriyetin tüm kazanımları satılmasına rağmen kasada para kalmamış, daha dün satacak bir şey kalmayınca bu kez Borsanın%10'u ve bir alışveriş merkezi Katara satılmıştır.’’

‘’TESKİ 140 MİLYON TL YATIRIM YAPMIŞTIR’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kapaklı altyapısına 140 milyon TL yatırım yaptığını söyleyen Yılmaz, ‘’18 Yıllık ekonomi başarısızı iktidarın ilçe başkanının, merkezi bütçeden yerel yönetimlere gönderilen payların ne kadar azaldığını da halka açıklama borcu bulunmaktadır. Belediyelerin tüm maliyetleri artıp, gelirleri düşmesine rağmen tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde olduğu gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz de canla başla ilimize ve ilçemize hizmet etmektedir. 18 yıllık ekonomi başarısızı iktidarın ilçemizde 6 yılda bitirebildiği, bugüne kadarki tek yatırımı olan hükümet binasına karşılık Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ilçemize milyonluk altyapı yatırımları yapmış, Kültür Merkezi, okul gibi eserler kazandırmıştır. Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ tarafından ilçemize yaklaşık 140 milyon TL değerinde yatırım yapılmış, çok yakın zamanda Pınar bulvarı alt yapı çalışmalarına yaklaşık 1 milyon 700 bin TL yatırım yapılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda yatırımlarına devam edecek olup, iktidar partisi ekonomideki başarısızlığını bu tür açıklamalarla maskelemeye çalışmaktadır.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.