Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Cumartesi akşamı Kapaklı TV’de yayınlanan ‘’Adem Çil ile Sorulmayanlar’’ programına konuk oldu. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Yılmaz, 3 yıl sonra hem yerelde hemde genelde iktidar olacaklarını söyledi.

SİYASET İLE NASIL TANIŞTIĞINI ANLATTI

Sözlerin kendisini tanıtarak başlayan Yılmaz, akabinde “Siyaset ile nasıl tanıştınız?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı; ‘’Siyaset ile tanışmam Anıtkabirde 20 yıl önce yaptığım askerlik dönemlerinde başladı. Fakat aktif siyasete 2009 yılında rahmetli Nuri Eroğlu ile başladım. O seçimi kaybettik. 6. sıra meclis üyesiydim. Aynı şekilde 2014 yılında İrfan Mandalı ile beraber yola çıktık o seçimi kazandık. 2019 yılında da meclis üyesi adaydım maalesef o seçimi kaybettik.’’

‘’BU KOLTUKLAR EBEDİYEN OTURULAN KOLTUKLAR DEĞİL’’

2024 yılında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde yeniden iktidar olmayı hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, ‘’Bu koltuklar ebediyen oturulan koltuklar değildir. Şu anki mevcut belediye başkanına da buradan iletmek isterim, bunlar emanettir. Bu dönem onlar görev yapacaktır, 3 yıl sonra tekrardan bizler bu koltuklara oturup bu görevleri devam ettireceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Kesinlikle kutuplaştırmamak gerekir, Kapaklı odaklı olmak gerekir, insancıl olmak gerekir. Tabi ki partileri olacak, tabi ki insanların görüşleri olacaktır. Herkesin aynı görüşte olması zaten mümkün değildir. Dolayısıyla güzel şeyler olacak. 3 yıl sonra güzel projelerimiz ile inşallah iktidar olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘’ON AYIN NASIL GEÇTİĞİNİ HATIRLAMIYORUM’’

CHP’nin son kongre seçimleri hakkında konuşan Yılmaz, “Bizdeki kongre süreçleri tamamen demokratik şartlarda gerçekleşir. Öncelikle mahalle delegeleri seçilir, beş adayla çıktığımız süreçte mahalle delegelerinin yüzde 78’inin oyunu alarak kongreye tek aday olarak girmiş oldum. Cumhuriyet Halk Partisinde her iki yılda bir yapılan bu seçimler tamamen demokrasi ve bir bayram havasında geçmektedir. 12 Ocak tarihinde mazbatamızı aldıktan sonra yaklaşık on bir ay gibi bir sürenin nasıl geçtiğinin ben bile hatırlamıyorum. Yaptığımız etkinliklere baktığımızda zaten talihsiz bir dönemde de ilçe başkanı olduk. Pandemi süreci gerçekten olumsuz etkiledi. ‘’ dedi.

‘’YELEKLERİMİZİ GİYİP MASKE VE DEZENFEKTAN DAĞITTIK’’

Pandemi sürecinde parti olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Erdinç Yılmaz, ‘’Pandemi sürecinin başlaması ile beraber ekibimizle yeleklerimizi giydik, kendi imkanlarımızla satın aldığımız maskeleri dezenfektanları vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık. İlk yaptığımız etkinliklerden bir tanesiydi ve Sağlık Bakanımızın pik noktası oluştu dediği dönemlerde bizler ekibimiz ile beraber pazarcı esnafını ziyaret ederek maskeleri ve dezenfektanları takdim ettik. Burada aslında yapmak istediğimiz aslında farkındalık yaratmaktır çünkü bizim bütçemiz ile 125 bin nüfuslu bir Kapaklı’ya dezenfektan ve maske dağıtacak kadar değildi. Bunun tamamen belediye kanalıyla ve ya iktidar kanalıyla yapılmasını umut etmiştik. Onlar da bir şekilde reaksiyon alarak bir şeyler yapmaya başladılar.’’ dedi.

‘’ANA TEMA İNSAN OLMALI, TÜRKİYE OLMALI’’

Partinin diğer faaliyetlerini sıralayan Yılmaz, ‘’Tabi bu süreçte 11 ay içerisinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. En çok takdir edilen on dört haftada on dört mahalle ziyaretimizdi. Ekibimiz ile birlikte bütün köy ve merkez mahallelerimizi gezerek sorunlarını raporladık, bu raporları büyükşehir belediye başkanımıza da ilettik. Güzel bir süreç geçti, keşke pandemi olmasaydı. Kapaklı’daki vatandaşlarımızla 18 Martta Çanakkale ziyareti gerçekleştirmek istiyorduk, 10 Kasım’da Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmek istiyorduk. Yine de şu ana kadar yaptığımız tüm etkinlikleri söylemem için bir yerden okuyor olmam gerekiyor. Tabi ki ekibimiz de çok heyecanlı, yeni, dinamik bir ekip. Her birinin farklı dallarda uzmanlıkları olduğu için bir araya geldiğimizde güzel işler ortaya çıkıyor. Aynı şekilde kadın kollarımız ve gençlik kollarımızı da buradan taktir ediyorum, onlar da ellerinden geleni yaptılar. Meclis üyelerimiz, belediye kısmında etkinler ve hepsi tecrübeliler. Pandemi olmasaydı daha güzel ve keyifli şeyler olacaktı. Bizler insanları kaynaştırmak istiyoruz. İnsanları uzaklaştırmak yerine yakınlaştırmak istiyoruz. Ana tema insan olmalı, Türkiye olmalı.” şeklinde konuştu.

‘’ÜYE SAYIMIZI SEÇMEN SAYISININ YARISINA YÜKSELTECEĞİZ’’

Üye sayısı ile ilgili de bilgi aktaran Yılmaz, ‘’Üye sayımız 1883’tü, şu anki resmi kayıtlarda 2200 civarında başvurusu yapılmış fakat onaylanmamış üyemiz var. Evrakları henüz genel merkeze ulaşmamış kişiler de var. Her şey bittiğinde bu rakamı seçmen sayısının yarısına kadar yükselteceğime eminim.” ifadelerinin kullandı.

‘’SEÇİMİ KAYBETMEKTE HEPİMİZ SUÇLUYUZ’’

“Kapaklıda seçimi neden kaybettiniz?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz; ‘’31 Mart sürecinden sonra bir komisyon oluşturduk ve bu komisyon ilk dosyasını hazırladılar. Pandemiden dolayı çok fazla sahada da çalışamadılar, sokak sokak, sandık sandık bizlere oy vermeyen insanların analizinin yapıp güzel bir rapor çıkaracağız. Vatandaşların teveccühü ve dolayısıyla buna saygı duymak gerekir. Daha çok çalışmak gerekir ki, bir sonraki seçimi kazanabilelim. Bir seçim kaybedildiğinde herkes birbirini suçlar. Bir kişiyi suçlamak burada çok doğru değil, hepimiz suçluyuz. Kazandığımızda nasıl hep beraber bunu kutluyorsak, kaybettiğimizde de herkes kendine bir pay çıkartmalıdır. Kapaklı’da son beş yılda biraz daha hizmetleri arttırmamız ve kendimizi anlatmamız gerekiyordu. Bunlar geçmişte kaldı. Geçmişi çok fazla irdelemekten yana değilim, daha çok ileriye bakmaktan yanayım. Önümüzde güzel bir ışık var.” ifadelerini kullandı.

‘’HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ ÇOK ÖNEMLİ’’

2024’te gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olabileceğinin sinyallerini veren Yılmaz; “İlçe Başkanları seçim zamanı geldiğinde bir alternatif çıkmadığı sürece veya direkt bir belediye başkanı olarak lanse edilir. Ama ben her zaman şunu söylüyorum, bizlerin bir hedefi olması gerekiyor. Bu sadece benim alacağım bir karar değildir. Sonuçta benim arkamda bir örgüt var, biraz önce saydım; 2200 resmi üye, diğer taraftan da bizi destekleyen 30 bin kişi var Kapaklı’da. Onların teveccühü çok önemli.” dedi.

‘’18 YILLIK İKTİDAR KAPAKLI’YA KAÇ MİLYON YATIRIM YAPTI?’’

Son zamanlarda büyükşehir belediyesine yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘’Kadir Albayrak gerçekten Tekirdağ’ın abisi. 6.5 yıllık yeni bir büyükşehir olduğunu düşünürsek, özverili bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Ben uyumlu olduğumu düşünüyorum, kendisini aradığımda her zaman bize yardımcı olduğunu görüyoruz. Sadece bizle değil, aynı şekilde 11 ilçe ile uyum içerisinde çalıştığını görüyoruz. Çalışmalarını tabi ki beğeniyorum. 11 ilçede kültür merkezleri kurdu, okul yaptı. Kapaklı’daki en büyük okulu Büyükşehir Belediyesi yaptı. Pınarça’daki spor kompleksi yapıldı. Buna benzer birçok park, bahçe ve halı sahalar 6.5 yılda yapıldı. Sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı'ya 73 milyon 395 bin lira para harcamış. TESKİ de yaklaşık 64 milyon 636 bin lira para harcamış. Toplamda 6.5 yılda 138 milyon liralık bir yatırım yapılmış. ‘Büyükşehir Kapaklı’ya yatırım yapmıyor’ diyen arkadaşlardan ben şunun cevabını beklerim; ‘18 yıllık iktidar Kapaklı’ya kaç milyon yatırım yaptı?’’ dedi.

‘’1.500 KİŞİDEN YALNIZCA 86’SI CHP’Lİ’’

Yapılan erzak yardımları ile ilgili de açıklama yapan Erdinç Yılmaz, ‘’COVID-19 sürecinde de büyükşehir belediyesi makine alarak üretim yaptı ve 11 ilçeye maske desteği sağlandı. Hızlı altyapısı ile kullanıcılarına hizmet ediyor. Kadir Başkan ve milletvekillerimiz de maaşlarını bağışladı. Bu süreçte erzak dağıtımı da yaptık. Sadece bizlerin dağıtığı erzak sayısı 1.500 kişi. Bizlere ‘Dağıttığınız kaç kişi Cumhuriyet Halk Partili?’ gibi sorular soruluyor. Dağıttığımız kişiler arasından sadece 86’sı Cumhuriyet Halk Partili çünkü bizler insanlık namına bunları yaptık. Keşke Kapaklı Belediyesi de aynı şeffaflıkta bunları yapsaydı çünkü Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizin hiçbirisine her hangi bir erzak gelmedi bunu da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘’TEKİRDAĞ DA SUYUN MALİYETİ 7.10 KURUŞTUR’’

Su fiyatlarına gelen eleştirileri yanıtlayan Yılmaz, “Tekirdağ’da suyun maliyeti 7.10 kuruştur. Bizim yapmış olduğumuz zam ile şu anki fiyatı 5.55 kuruştur. Türkiye’de en pahalı suyu biz kullanıyoruz diye bir algı var. Biz altıncı sıradayız bunu araştırabilirler. Diğer iller bu suyu barajlardan tedarik ederken, biz elektrik gücü ile yer altından sağlıyoruz. Diğer bir konu da normalleşme sürecinden sonra gelen yüksek su faturaları. Biz bunu anlatamadık TESKİ’de anlatamadı. Cumhurbaşkanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı almış olduğu bir karar ile sayaç okumanın durdurulmasını istedi. TESKİ’nin de almış olduğu bir kararla Mart ayındaki su faturanızın yüzde 80’i faturalara yansıtıldı.” ifadelerini kullandı.

‘’EN ÇOK YATIRIM ALAN DÖRDÜNCÜ İLÇEYİZ’’

Kapaklı'ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi veren Yılmaz, ‘’11 ilçenin içerisinde şu an en çok yatırım yapılan dördüncü ilçeyiz. Listeler herkeste var, basında da görebilirler. 2021 yılında Bahçeağıl’daki köprü yapılacak, Kapaklı Engelli Yaşam Merkezi yapılacak, Karaağaç - Yanıkağıl köprüsü genişletilecek, katlı otopark yapımı ve trafik eğitim parkı inşaatlarına başlanacak.” dedi.

‘’BİRAZ ASFALT DÖKÜP İKİ TANE BANK KOYMAK EN KEYİFLİ KISIM’’

“Pınar Bulvarını kim yaptı?” sorusuna cevap veren Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Pınar Bulvarı’nın alt yapısını yaklaşık 1 milyon 700 bin liralık bütçe ile büyükşehir yaptı. Esas parayı kaldıran şey alt yapıdır. Üstüne biraz asfalt döküp, iki tane bank, birkaç tane de ışık koymak işin en keyifli kısmıdır. Pınar Bulvarı’nın bir prestij caddesi olması bence doğru değil. Ana cadde farklı bir şeydir, prestij caddesi farklı bir şeydir. Bizler oradaki ağaçların kesilmesinin üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Bir tane ağaç kaldı orada. Bildiğiniz üzere seçilmeden önce ‘Ben ağaç dostuyum’ diyordu. Ama geldiğinden beri ağaçları katletmeye devam ediyor. Pınar Bulvarı güzel fakat oradaki esnaf bir yıldan beri mağdur edildi. TESKİ teslim ettikten bir yıl sonra asfaltı ve ışıklandırması yapıldı. Dolayısıyla Pınar Bulvarı’ndaki esnaf çok sinirli.” dedi.

‘’BEN PAHALI SİYASET YAPARSAM SOKAĞA ÇIKMAKTA ZORLANIRSINIZ’’

“Kapaklı Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalardan beğendiğiniz var mı ?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, ‘’Kapaklı Belediyesinin yapmış olduğu bir çalışma yok. Kazak Gölü, Kültür Merkezi, okul, spor kompleksi veya Bülent Ecevit Parkı gibi elle tutulur bir değer olmadığı için beğenilecek bir çalışma göremiyorum. Seçimin üzerinden iki yıl geçti. Bizler hep bekledik, bir şeyler olsun, Kapaklı için güzel şeyler yapılsın istedik. Bazı arkadaşlar bana ‘Ucuz siyaset yapıyorsun’ diyorlar. Ben pahalı siyaset yaparım ama sokağa çıkmakta zorlanırsınız. Bizler yapıcı olmaya çalışıyoruz. Biraz daha yapıcı olalım, belediye başkanı gibi herkesi kucaklayalım. Burada yaşayan herkesin belediye başkanısınız.” dedi.

‘’YÖNLENDİRMELİ İHALE OLARAK TARİHE GEÇTİ’’

Asfalt ihalesi hakkında konuşan Yılmaz, ihalenin ‘adrese teslim’ gerçekleştiğini iddia etti. Yılmaz, “Biz geçtiğimiz aylarda bir mecliste bu ihalenin içerisindeki kaç kilometrelik kısımda yol yapılacak diye sormuştuk. O anda meclise ara verip, yerine vekil birisini bıraktı ve soru havada kaldı. Bu tarz kamuoyu ihalelerinde en düşük benzersiz teklif kabul edilir. 10 tane firma ihaleye giriyor, bir firmaya mavi boncuk dağıtıyor belediye. 3 tane madde ekleyip göndermeli, yönlendirmeli bir ihale olarak tarihe geçiyor bu.” ifadelerini kullandı.

‘’50 MİLYONA İHALE ALAN FİRMAYA ARAZİYİ HEDİYE ETTİK’’

Yılmaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti; ‘’Geçtiğimiz dönem biz bu arsayı 8 milyona satılığa çıkartmaya çalıştık. Bu satışa karşı çıkan bazı arkadaşlar; meclis üyeleri Harun Cihan, İbrahim Aktürk, Mahir Aras, Metin Kanat, Mustafa Çetin ve devamı. 10 Aralık 2018’de bu arkadaşlar hayır oyu kullanmış. Tarih tekerrür ediyor Mustafa Çetin belediye başkanı oluyor ve arsayı satışa çıkartıyor. ‘Neden sattınız?’ diye sorduğumuzda ‘Siz 8 milyona satacaktınız, biz 20 milyona sattık’ cevabını alıyoruz. Bu çok büyük bir ilizyondur. Aslında yavaş yavaş izlediğimizde ilizyon anlaşılıyor. Adamlar o kadar profesyonel ki.. 30 milyonluk ihale 50 milyona verildi. İki hafta sonra oradaki arsa 20 milyona satıldı. Karşıdaki alan kişi kim? 30 milyonluk işi, 50 milyona alan kişi. Dolayısıyla biz bu arsayı ona hediye ediyoruz. Kapaklı’daki vatandaşın, emekçinin vergileri ile alınmış o araziyi hediye etmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

‘'KENTAŞ NASIL ZARAR EDER?’’

Doğrudan temin limitinin aşılması ile ilgili de konuşan Yılmaz, ‘’Çağlar Başkanımı severim, takdir ederim. Biliyorsunuz ki pandemi sürecinde Kapaklı Belediyesinin doğrudan temin limitini yüzde 51 aşmış olduğunu gördük. Yüzde 51 aşmış olduğunuz doğrudan teminleri nereden temin ettiniz diye sorduğumuz da ‘KENTAŞ’ yanıtını aldık. Bu kadar doğrudan temin almış olan bir iştirak şirketinin nasıl zarar ettiğini ben hala anlayamıyorum. Bir maskenin maliyeti yirmi beş kuruşsa, bir şirket bunu nasıl 4.5 liradan faturalandırır ben bunu anlamıyorum.” dedi.

‘’TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI YENMEKTEDİR’’

Yılmaz, “31 Mart sonrası belediye de işten çıkarılan işçiler hakkında girişiminiz oldu mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi; “Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştık ve birçok arkadaşımız işlerine geri döndü. İşten çıkarılmalar olmasıyla beraber her meclis toplantısında yeni makamlar açılmaya başladı. Her belediye meclis toplantısında bunları oyluyoruz ama bunlar bir şekilde geçiyorlar. 31 Mart 2019’dan itibaren belediye ve iştirak şirketlerine alınanların kimler olduğuna bakmak lazım. Biz emekçinin her zaman yanındayız. Sabah saat 8’de işine gelip akşam saat 5’e kadar özverili şekilde çalışıyorsa onlara kimse bir şey diyemez. Fakat senin işe almış olduğun vatandaşlar işe uğramadan maaşlarını alıyorsa burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenişmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘’SADECE ELEŞTİRİ OLSUN DİYE ELEŞTİRİ YAPMIYORUZ’’

Son olarak eleştiri yapmamakla eleştirildiğini söyleyen Yılmaz, ‘’Ben eleştirilere açığım yapıcı ve usturuplu bir eleştiri olduğu sürece. 31 Mart 2020'de bir sesiz video yapmıştık, hemen akabinde sosyal medya hesabımızdan yetmiş dört maddelik bir muhalefet yapmıştık. Tabi ki o günden şu ana kadar yaklaşık 125 tane muhalefet var. Bizler sadece eleştiri olsun diye eleştiri yapmıyoruz.’’ dedi.