Kapaklı Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Kapaklı Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, MHP’nin kurucusu ve Türk siyasetinin ileri gelen isimlerinden merhum Alparslan Türkeş anıldı.

Kapaklı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Alparslan Türkeş’in hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi ile başlayan anma etkinliğine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Ülkü Ocakları Tekirdağ 2. Bölge Başkanı Nurullah Arıkan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Mert Bulut, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Gazilerimiz ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

‘’TÜRK GENÇLİĞİ BAŞBUĞUN MİRASÇISIDIR’’

Alparslan Türkeş'in doğumunun 102. Sene-i devriyesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Mert Bulut gerçekleştirdi. Alparslan Türkeş’in örnek bir siyasetçi olduğuna değinen Bulut, ‘’Alparslan Türkeş, Türk’e eş, Türk’e baş, Türk’e lider; zorluklar karşısında Türk’e kalkan, Türk’e zırh, Türk’e miğfer; en korkulan süreçlerde Türk’e kan, Türk’e can, Türk’e başbuğ olmuştur. Alparslan Türkeş denilince akla ilk önce Türk milliyetçiliği ve Türk gençliği gelir. Milliyetçilik; taklitçiliği reddeden, miskinliği, tembelliği, neme lazımcılığı kabul etmeyen güçlü bir fikirdir. ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’ sözünün doğrudan doğruya muhattabı olan Türk gençliği, başbuğumuzun ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin, lekelemeyin, yere düşürmeyin’ sözünün emanetçisi ve mirasçısıdır.’’ dedi.

‘’BAŞI BOZUK İDEOLOJİLER MİLLİYETÇİLER TARAFINDAN PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜR’’

Türkeş’in Türk siyasi tarihinde milliyetçilik ideolojisi adına önemli bir karakter olduğunu dile getiren Bulut, ‘’İkinci dünya savaşı döneminde güç dengelerinin değişmesi ile birlikte Rusya komünizmi, Amerikan emperyalizmi ve Yahudilerin siyonizmi hortlamış, uyuyan ülkeler uyandırılmış, miskı milli sınırlarımızı ideolojik ve fikirsel manada parçalamaya çalışmışlardır. Dini reddedip, vatanı bölmeye çalışan bu başı bozuk ideolojiler Alparslan Türkeş beyefendinin etrafına kenetlenmiş olan milliyetçi gençler tarafından bir daha toparlanamayacak şekilde püskürtülmüş, yerle yeksan edilmiştir. Türk milliyetçilerinin fikriyatındaki ülkücülüğü ‘ırkçılık’ olarak lanse etmeye çalışan dış mihraklar, maalesef bir nebze de olsa bunu başarmışlardır. Türk – İslam mefkuresine gönül vermiş ülkücüler için, ‘ırkçı ve kafatasçı’ benzetmesi yanlış olduğu kadar acı vericidir. Başbuğumuz bu hususta ‘Amacımız milli sınırlarımız içerisinde yaşayan yurttaşlarımızı din, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin kucaklamak, sevmek, insanca yaşama şartlarına kavuşturmaktır. Millet ve ülkü bütünlüğümüzü bölücü her türlü sınıfçı, mezhepçi sistemlerin karşısındayız.’ Diyerek konuyu tartışmaya kapatmıştır.’’  şeklinde konuştu.

‘’FERASET SAHİBİ GENÇLİK MİLLETİMİZİN TEMİNATIDIR’’

Bulut, son olarak konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Güçlü Türkiye’nin güçlü gençlerle inşa edileceğini bilen Ülkü Ocakları bu doğrultuda geliştirdiği eğitimsel ve kültürel projelerle farkını ortaya koymaya devam ediyor. Genel Başkanımız Sinan Ateş’in de dediği gibi okumayan, araştırmayan kişiler bu cephenin ardında su bile taşımayacaklardır. Bu düsturla eğitim aşkıyla yanıp tutuşan Türk gençliğinin her türlü konuda desteklenmesi en kutsal vazifemizdir. Bu nedenle eğitime yapılan yatırım, yatırımların en değerlisidir. İmanlı, ahlaklı, erdemli, feraset sahibi bir gençlik milletimizin yatsı namazı teminatı ve yıkılmaz kalesidir. Unutulmamalıdır ki Türk özlenendir, Türk beklenendir. Tüm mazlum coğrafyasında bekleniyoruz. Bizler beklendiğimizin, unutulmadığımızın farkındayız. Şartlar gerektirdiğinde dünyanın öbür ucuna bile yalın ayak, koşarak gitmekten asla gocunmayız.’’

‘’MHP KUTSAL BİR DAVANIN SANCAKTARLIĞINI YAPMIŞTIR’’

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün de programda bir konuşma gerçekleştirdi. Bütün, ‘’Ülkü Ocakları Başkanımızın dediği gibi başbuğumuz diyordu ki ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin, lekelemeyin, yere düşürmeyin’. Allah’a hamd olsun ki milliyetçi ülkücüler bayrağı hiçbir zaman yere düşürmediler ve bu gibi programlarda da bayrağı yere düşürmediklerini gösteriyorlar. Alparslan Türkeş’i anlamak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak gerekir. Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’i, Selçuklu’nun kurucusu Selçuk Bey’i anlamak gerekir. Müslümanlık ile Türkleri ilk tanıştıran Karahanlılar’ın hükümdarı Saltuk Buğra Han’ı anlamak gerekir. Saltuk Buğra Han’ın anlamak için ise iki cihan serveri Hz. Muhammed’i anlamak gerekir. Çünkü milliyetçi ülkücü hareket hiçbir zaman sadece siyasi bir parti olmamış, aynı zamanda kutsal bir davanın sancaktarlığını yapmıştır. Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi bizim partililerimiz yok, bizim dava arkadaşlarımız vardır. Biz de seçmenlerimize hiçbir zaman partili olarak bakmadık. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Bir gönül seferberliği başlattık ve hepinizi davet ediyoruz.’’ dedi.

‘’TÜRKEŞ’İ ANLATAN SON JENERASYONUZ’’

Programın bir diğer konuşmacısı Ülkü Ocakları Tekirdağ 2. Bölge Başkanı Nurullah Arıkan oldu. Arıkan, ‘’Bugün başbuğumuz Alparslan Türkeş’in doğum günü. Bizler rahmetli başbuğumuzun hayattaki zamanlarını anlatacak son jenerasyonuz. Fakat Erdem başkanımız gibi bilgi ve tecrübeye sahip değiliz. 94 yılında Erdem başkanımızı gördüğümde rahmetli babama kim olduğunu sordum. Kendisi ‘İstanbul’un Uçbeyi’ dedi. Bunun ne demek olduğunu anlamadım. Zaman zuhur etti ve hep hayalimde Uçbeyilerle yan yana olmak vardı. Mevlam bize onu nasip etti. Kendisinden Allah razı olsun. Bu programda kendisini bizlerle buluşturan Ülkü Ocakları Kapaklı Şubesi’ne ve MHP Kapaklı İlçe Başkanlığımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’BAŞBUĞU ANLAMAK İÇİN YÜZ YILLAR ÖNCESİNE GİTMEK GEREKLİ’’

Arıkan’ın ardından MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel de bir konuşma gerçekleştirdi. Yücel, konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘’Bugün bu programı düzenleyen Ülkü Ocaklarımıza ve yönetimine, MHP Kapaklı İlçe Başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ederim. Bugün konuşmacı olan herkes başbuğumuzu anlamak üzerine çok güzel ifadelerde bulundular. Ocak Başkanımız değindi, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve sonrasında tüm zararlı ideolojilere karşı mücadele eden, Türk – İslam devletinin varlığını sürdürmesi için mücadele eden Başbuğumuzu bugün anmak için buradayız. Bu salonda sizlerle bir arada olmak bizim için çok büyük bir mutluluk. İnşallah sayımız gün be gün artacaktır. Bizler kendi görüşlerimizi, düşüncelerimizi, fikriyatımızı dünyada yayabilmek; önce kendimize ardından dünyaya nizam verebilmek için mücadelemize her saat her gün devam ettiriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu yıl 50. Kuruluş yıl dönümü fakat sanmasınlar ki MHP ve Ülkücü Hareket 50 yıllık bir düşünce. Başbuğumuzu ve bu düşünceyi anlamak için 100 yıllar, 1000 yıllar öncesine gitmek gerekli.’’

KARAKOÇ, BAŞBUĞ İLE ANILARINI AKTARDI

Konuşmacıların ardından Alparslan Türkeş adına şiirler okundu ve Özkan Aydoğdu ile Eyüp Han Turhan sesinden milliyetçi şarkılar seslendirildi. Seslendirilen parçalara tüm salon büyük bir coşku ile eşlik ederken, programın sonunda MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç konferans vermek üzere sahneye çıktı. Karakoç, ‘’Başbuğ Alparslan Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti devlet yönetiminde Başbakan Yardımcılığı ötesinde bir makama gelmemesine rağmen bütün başbakanlarımızdan, bütün devlet yöneticilerimizden, Cumhuriyet dönemi içerisinde Mustafa Kemal Atatürk haricinde en kalıcı iz bırakan en büyük insandır. Allah ona gani gani rahmet eylesin. Başbuğumuzun adını duyduğumuzda 70’li yılların başında, ortaokulda bir çocuktum. Başbuğumuzu hep anlatırlar fakat davasını ve fikrini doğru anlatan yok. Özellikle düşman ağızlar kendisini daha çok anlatır. Türk Milletinin ve islamın düşmanları, en çok başbuğumuz adına propaganda yapan insanlardır. Bizler su gibi kendi yolumuzu bulduk. Haksızlığın karşısında direnişin sembolünün yanında olduk. Kendisinin değerini 14-15’li yaşlarda anlamıştım. O gün bugündür onun yolundan, izinden yürümeye devam ediyorum.’’ Diyerek sözlerine başladı. Ardından kendisinin de içinde bulunduğu yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilerleyişi ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in siyasi konjonktürdeki önemine değinen Karakoç, Türkeş ile olan anılarından bahsetti. Konferansın sonunda Karakoç alkış yağmuruna tutulurken, hediye takdiminde bulunarak anma programı noktalandı.