Kapaklı Gazetesi - AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, düzenlediği basın açıklamasında genel merkezin talimatı doğrultusunda görevden alındığını duyurdu. Yönetiminin de istifa ettiğini duyuran Üçel, önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongrede aday olmayacağını belirtti.

Av. Ercan Üçel, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Görevden alındığına dair basında çıkan haberleri doğrulayan Üçel, kendisinin yanı sıra yönetiminin de görevden istifa ettiğini açıkladı. Ayrıca kongrede de yeniden aday olmayacağını açıklayan Üçel, aday olacak partililere başarılar diledi.

‘’GENEL MERKEZİMİZİN KARARINA SAYGILIYIM’’

Göreve getiriliş sürecine değinen AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, ‘’Bildiğiniz üzere 9 Ocak 2019’da Genel Merkezimiz iradesi ile AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine atandım. Bugün aynı siyasi irade bizim görevden alınmamıza karar verdi. Ben genel merkezimiz ve başkanımızın her türlü kararına saygılıyım. Bu bir bayrak yarışıdır, yaprak dökümü değildir. Önümüzde bir kongre süreci var bu kongreler de partimiz adına yenilenmedir, tazelenmedir. 9 Ocak’ta bizi ilçe başkanı yapan siyasi irade sayesinde çok güzel insanlarla tanıştık, çok güzel bir yönetim kurulu ile görev yapma şerefine nail olduk. Kapaklı’da tarih yazan bu yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’HAKLARINI HELAL ETSİNLER’’

Yönetimi boyunca kendisine destek olanlara teşekkürlerini ileten Üçel, ‘’Başta yönetim kurulumuz olmak üzere yerel seçimlerde çok büyük bir çaba göstererek büyük bir başarıya imza attık. Haklarını helal etsinler. Gece gündüz koşturduk ama güzel işlere imza attık. Seçim sürecinde meclis üyesi adaylarımız ve aday adayları kardeşlerimiz hiç pes etmedi. Yine istişare kurullarımızı kurduk onlar da bizlere destek oldular ve yalnız bırakmadılar. Seçim sürecinde 14 aday adayıydık, ben ilçe başkanı oldum ve Mustafa Başkanımız aday olarak seçildikten sonra diğer arkadaşlarımız nefsine hakim oldu ve birlikte çalıştık, onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza ve Cumhur İttifakı’nda birlikte yol yürüdüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Yönetimimize teşekkür ederim. Türkiye’ye örnek olacak bir ittifak gerçekleştirdik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’PARTİMİZİN PEŞİNDE KOŞACAĞIZ’’

Gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahseden Ercan Üçel, ‘’11 aylık dönemde partimizin üye sayısı 16 bin iken, yaklaşık 1.200 üye katarak 17 bin küsüre çıkarttık. Yaklaşık 5 bin aileye erzak ve sosyal yardımlarda bulunduk. Gerek bakanlık, gerekse hükümet kanadında Başkanımız Mustafa Çetin’e destek olduk. Kendisi bir enkaz devraldı, buradan tüm Kapaklı halkına seslenmek istiyorum; Başkanımız Mustafa Çetin’i yalnız bırakmamaları gerekiyor. Gerçekten işi zor, ağır bir yük altında. Aynı şekilde belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız büyük bir yük ve baskı altında. Biz bu davanın temsilcisiyiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın erleriyiz. Davamız bugün bizi görevden aldı, başka bir zaman başka bir görev verecektir. Partimizin peşinde koşacağız. ‘’ dedi.

‘’ADAY OLMAYACAĞIM’’

Son olarak kongrede aday olmayacağını da açıklayan Üçel, ‘’Parti silsilesi gereği ilçe başkanı istifa ettiğinde, parti yönetimi de istifasını sunar. Yönetim gereği yeni gelen ilçe başkanı kendi yönetimini kurar. Yönetimimiz bizimle birlikte istifasını verdi ama biz bu partiyi yarı yolda bırakmayacağız kongreye kadar gereken her şeyi yapacağız. Kongreye kadar ilçe başkanlığımız devam etmese bile gerekeni yapacağız. Ayrıca kongrelerde aday olmadığımı da belirteyim. Aday olacak tüm arkadaşlarımız açıklamalarını yapabilirler, bizler de onlara desteğimizi sunacağız. ‘’ şeklinde konuştu.