İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Kapaklı Teşkilatı’nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette yerel seçimler öncesi parti çalışmalarından bahseden Türkkan, ‘’ Yerel seçimde Tekirdağ Büyükşehir’in alayına talibiz.’’ dedi.

19 Eylül Çarşamba günü İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilat binasında gerçekleşen ziyarette Vekil Türkkan ve Enez’i İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetim kurulu karşıladı. Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasındaki ittifakın zarar getirdiğini belirten Türkkan, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmayacaklarını söyledi. 

‘’50 YILLIK PARTİ İLE AYNI OYU ALDIK’’

Ziyerette İYİ Parti’nin Türk siyasetinde önemli bir adım attığını dile getiren Türkkan, ‘’Bakın bu parti 17 günde 81 vilayeti örgütleyen bir partidir. Türk siyasi hayatında bunun bir emsali yok. Hatırladığınız gibi bize önce ‘Parti kuramaz’ dediler, kurduk mu? ‘Seçime giremez’ dediler, girdik mi? ‘Bunlar seçimde baraj altı kalıcak’ dediler, 43 tane milletvekili ile meclise girdik. Ben size bir şey söyleyeyim, 1944’te başlayan çok partili siyasi hayattan bu yana 3 ayda kurulup seçime hazırlanan ve seçime giden 2. bir parti yok. 50 yıldır parlementoda olan bir partiyle aynı oyu aldık. Bu sebepten ötürü sakın ola ki moralinizi bozmayın. ‘’ifadelerini kullandı

‘’ŞİŞİRİLEN MUHARREM İNCE RÜZGARI MUHAFAZAKAR SEÇMENİ KAÇIRDI’’

Genel seçimlerde İYİ Parti’nin beklenenin altında bir oy aldığını ve CHP ile olan ittifakın buna neden olduğunu vurgulayan Türkkan, ‘’Bildiğiniz gibi kamuoyunda basına bir karartma uygulandı. Bundan çok daha önemlisi Adalet ve Kalkınma Partisinin iki kutuplu bir seçim tezine Cumhuriyet Halk Partisi destek verdi. Yani bir tarafta Ak Parti, bir tarafta CHP oldu. Biz bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’ni uyardık. İki kutuplu bir seçim olmayacağını ve bunun böyle giderse meşrulaşacağını söyledik. Aynı dediğimiz gibi oldu. O arada şişirilen Muharrem İnce rüzgarında bize oy vermek isteyen muhafazakar seçmen ‘Eyvah Cumhuriyet Halk Partisi geliyor’ diye o tarafa kaçtı. O taraftan gelecek olan oylar da ‘Nasılsa bizim Muharrem seçiliyor’ diyerek orada kaldı. Dolayısıyla bizim seçim haftasına 12 gün kala yaptırdığımız ankette oyumuz %18’idi. Emin olun bu hiçbir hayal ürünü değildir. O yüzden biz artık Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapmayacağız. ‘’ söylemlerinde bulundu.

‘’İTTİFAKTAN BİZ ZARAR ETTİK ONLAR YARAR SAĞLADI’’

CHP ile olan ittifaklarında karlı tarafın CHP olduğunu söyleyen Türkkan, ‘’Bizi Cumhuriyet Halk Partisi ile seçim ittifakı yapmaya zorlayan bir takım sol kalemler vardı. Ayrıca vatandaşlar da ‘Zaten biz ittifak halindeyiz bari ben kendi partime vereyim’ diye düşündü ve biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden oy alamadık. Ek olarak bu ittifaktan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi 32 tane fazladan milletvekili çıkarttı. Biz zarar ettik, onlar fayda sağladı. Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapmasaydık Orta Anadolu’daki muhafazakar seçmen üzerinde çok fazla etkimiz olurdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhafazakar seçmen üzerinde itici bir etkisi var. Yani bu vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi ile seni aynı karede görmek istemiyor.  Bu Cumhuriyet Halk Partisi iyidir, kötüdür anlamında değil. ‘’ ifadelerini kullandı.


 
‘’NEDEN BİZİ SOLA İTMEYE ÇALIŞIYORLAR?’’

Genel seçimler öncesi oluşturulan siyasi baskının bu ittifaka sebep olduğunu savunan Türkkan, ‘’Bu durumu partide ilk olarak genel başkanın haberi olmadan bunu ben dile getirdim. Ardından Genel Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde bu ittifakın zararlarını masaya yatırdım. Türkiye’nin seçmenleri %30 ve %70 olarak ayrılmış. Sol ve radikal sol oranı %30’dur. Bu %30’a HDP ve Türkiye Komünist Parti de dahildir. Siz şimdi bu %30’un ne kadarına talipsiniz ki ne kadarını alacaksınız? Tamamını alsanız yine iktidar olma şansınız yok. Neden bu inat? Sebep ne? Bizi neden oraya itmeye çalışıyorlar? Ben solun bu amigolarının gizli Ak Partili olduğunu düşünüyorum.’’ dedi. 

‘’RÜŞTÜMÜZÜ İSPAT EDECEĞİZ’’

Türkkan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Biz bundan sonraki seçimlerde kendi adaylarımızla çıkacağız ve göreceksiniz ki iktidardan daha başarılı olacağız. Çünkü Ak Parti’nin seçmeni mevcut ekonomik krizden ötürü partisine bir bilet kesecek. Bu yüzden bu sefer kendi rüştümüzü ispat edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan sonraki siyasi kariyerinde ciddi sıkıntılar görüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini kötü yönettiler, seçim sonrasında ise kutuplaşmalar yaşayarak daha sıkıntılı bir süreç geçirdiler. Siz bu süreçte kendinize güvenin. Bu millet sizden çok şey bekliyor, emin olun. İYİ Parti şuanda toplumun yaşaması için gerekli oksijeni sağlayan bir penceredir. ‘’

‘’HALKA DOKUNAN BİR ADAYIMIZ OLACAK’’

Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkkan, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu dile getirdi. Adaylık çalışmalarının nasıl yürütüleceğinden de bahseden Türkkan, ‘’Yerel seçimde Tekirdağ Büyükşehir’in alayına talibiz. Öyle bir sıkıntımız yok. İlçedeki aday çalışmalarımızı ise şöyle yürüteceğiz; teşkilatlarımızdan gelen raporlarımızı inceleyeceğiz ve bize gelen isimleri sokağa götürerek Kapaklı halkına soracağız. Ayrıca bu listeyi ucu açık bırakacağız ki vatandaşın talebi başka biri olursa onunla adaylık görüşmesi gerçekleştireceğiz. Halka dokunan, halkla birlikte olan bir adayımız olacak, bunu göreceksiniz. ‘’ dedi.