Kapaklı Gazetesi - 2. Sahil Tümen Komutanlığı’na gönüllü olarak katılan AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik, ‘’Türkmenler olarak Türk Milleti’nin güvenliği önceliğimizdir’’ dedi.

2015 yılında Bayırbucak Türkmenleri’nin bulunduğu bölgedeki Beşer Molla komutasındaki 2. Sahil Tümen Komutanlığı’na gönüllü olarak katılan AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik, Türkiye’nin Suriye’de yapacağı operasyonlar için bir destek açıklaması yayınladı. Açıklamasında Türkmenlerin, Türkiye’nin yapacağı her operasyonda görev almak istediğini kaydeden Çelik, ‘’Yeter ki bölgemizde huzur yerini bulsun.’’ dedi.

‘’ŞEHİT VE GAZİ VERMEYE HAZIRIZ’’

Çelik’in yayınladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni olarak bizler, Türk Devleti'nin Suriye'de yapacağı her operasyona birliklerimizle katılmaya hazırız. Türk Milleti bilsin ki; Türk Devleti Suriye'de öncelikle PYD/PKK koridorunu yok etmek için bu mücadele içinde girmektedir. Biz Türkmen birlikleri olarak tüm silahlı gücümüzle TSK'nın emrinde olmaktan onur duyacağız. Özgür Suriye Ordusu olarak bizler yapılacak operasyon için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sınır hattında PYD/PKK elindeki tüm bölgeleri almaya kararlıyız. Türk Milleti'nin güvenliği Türkmenler olarak bizim de önceliğimizdir. Oluşturulacak güvenli bölgeler ile de Türkiye'deki Suriyelilerin de geri dönmesi sağlanacaktır. Unutmayın ki; Özgür Suriye Ordusu olarak TSK ile girdiğimizde El Bab'da 650, Afrin’de 400 şehidimiz olmuştur. Bizler yine şehit ve gazi vermeye hazırız. Yeter ki bölgemiz de huzur yerini bulsun. Allah bu süreçte bizimle olan Türk Devleti ve Türk Milleti'nden her daim razı olsun.’’