Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından, pandemi dolayısıyla faaliyetlerine ara veren esnaflara can suyu olması amacıyla yeni bir esnaf destek paketi açıklandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, paketin yetersiz olduğunu belirtti. Hızlı adresi sitemizde. Turhan, ‘’Hükümetin yapmış olduğu esnafa destek paketi, esnaflarımızın yaralarını sarmaya yetersizdir. Sahaya indiğimizde esnaflarımız bu sorunu açıkça dile getiriyorlar. Dışarıdan bakınca her şey kolay görünüyor ama asıl sıkıntıyı yaşayınca anlaşılıyor.’’ dedi.

‘’İŞSİZLİK GÜNDEN GÜNE ARTIYOR’’

İşsizliğin de arttığına dikkat çeken Turhan, ‘’Ülkemizin en büyük sorunu hayat pahalılığı, yoksulluk ve pandemi. Pandemide faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımız ve çalışanları kaderine terk edilmiş durumda. Ne zaman dükkanını açacağını bilmeyen esnaflarımız, personelleri ile birer birer yollarını ayırırken; işsizlik de bu nedenle günden güne artıyor. Avrupa’nın bazı ülkelerinde bu tarz konular için daha kapsamlı önlemler alındığını duymaktayız. Esnaflarımız mağdur edilmemeli çünkü esnaflarımız, ekonominin bel kemiğidir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ERKEN SEÇİM İHTİMALİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ’’

Turhan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Biz DEVA Partisi olarak, her şeyin en iyisini yapmak ve vatandaşlarımıza hak ettiği hayatı sunmak için varız. Erken seçim olma ihtimalini göz önünde bulundurarak 1. Olağan Kongremiz 29 Aralık’a alınmış olup, il başkanımız ve tüm ilçe başkanlarımız ile birlikte 29 Aralık saat 09.30’da Ankara’daki kongremizde olacağız.’’