Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığına başvurmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Siyasi kulislerde sık sık adı geçen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerinde CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için görevinden ayrıldı. İstifa duyurusunda görevde olduğu sürece TESKİ’nin kayda değer bir ilerleme katettiğini dile getiren Başa, ‘’TESKİ emekçileri sayesinde kurumumuzdan memnuniyet %70 oranına ulaştı. Yeni kurulan bir su ve kanalizasyon idaresi olarak örnek olabilecek çalışmalar yapıldı. Takdir Tekirdağlı hemşehrilerimizindir.’’ dedi.

‘’ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM’’

Müdür Başa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’13 Mart 2015 tarihinde atandığım TESKİ Genel Müdürlüğü görevimden mahalli idareler seçimlerinde aday olmak için bugün ayrılıyorum. Görev yaptığım 44 aylık süre zarfında TESKİ Genel Müdürlüğünü kurumsal bir yapıya kavuşturarak halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Bu dönemde Tekirdağ genelinde 2510 km altyapı çalışmasını tamamladık. Yapılan yatırımların değeri 780 milyon TL’ye ulaştı. Sağlıklı içme suyu bakımından en iyi iller arasına girdik. Kanalizasyona erişim oranı %90’ı aştı. Atıksu arıtma kapasitesi 40 kat arttırıldı. Her iki vatandaşımızdan biri abonemiz oldu.’’

‘’GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GÖREVİ DEVREDİYORUM’’

TESKİ kurumunda olduğu sürece, başarılı işler yaptığını kaydeden Başa, ‘’Teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak SCADA, CBS, GES, Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonunu kurduk. TESKİ; insan kaynağı, bilişim, iş makinesi ve lojistik imkanlar açısından hızla gelişerek alanında her türlü hizmeti verebilecek imkanlara kavuştu. 7/24 halkımıza hizmet veren TESKİ emekçileri sayesinde kurumumuzdan memnuniyet %70 oranına ulaştı. Kısacası yeni kurulan bir su ve kanalizasyon idaresi olarak örnek olabilecek çalışmalar yapıldı. Takdir Tekirdağlı hemşehrilerimizindir. Bütün bu çalışmalar yapılırken halkımızın güvenini sarsacak hiçbir eylem ve işlemimiz olmadı. Görev dönemimizde tek bir ihalemiz iptal edilmedi, denetleyici kurumlar tarafından hiçbir kamu zararı tespit edilmedi, hakkımızda ön inceleme dahi yapılmadı. Bugün gönül rahatlığı ile görevi devrediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM’’

Son olarak görev süresince birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür eden Başa, ‘’Genel Müdür olarak bütün çalışmaları yaparken, şahsıma desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Denetçilerimize, Genel Müdür Yardımcılarımıza, Daire Başkanlarımıza, İlçe Şube Müdürlerimize, her düzeyde görev yapan mesai arkadaşlarıma fedakarca görev yapan tüm TESKİ emekçilerine; eleştirileriyle bizi uyaran basın mensuplarımıza, işbirliği yaptığımız sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına; altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bizlere güvenerek sabırla bekleyen Tekirdağ halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Trakyanın bir evladı olarak ülkemizin en güzel illerinden biri olan Tekirdağımıza hizmet edebilmek benim için onurların en büyüğüdür. Hakkınızı helal ediniz.’’ Dedi