Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, CHP'nin 95. Yıl dönümünü kutladı. Düzenlenen kutlama töreninde konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ‘’Cumhuriyeti kuran partimiz, Cumhuriyetçidir ve Cumhuriyetin güvencesidir. Devlet yönetiminde vatandaşın iradesinin esas alındığı katılımcı demokrasi anlayışını savunmaktadır.’’ dedi.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Kutlama töreni, 8 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Düzenlenen çelenk törenine CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Eski ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

‘’PARTİMİZ 6 İLKE DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR’’

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ‘’9 Eylül 1923 tarihinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin, yani Kuvay-i Milliye’nin devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partimizin bugün 95. Yılını kutluyorum. Emperyalist devletlerin vatanımızı işgal ettiği günlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki milletimiz, düşman işgaline son vermiş, 9 Eylül 1922’de son düşman askerini İzmir’den denize dökmüştür. Bundan tam bir yıl sonra, 9 Eylül 1923’te yine büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuştur. Partimizin kurulduğu günden bu yana, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanan 6 ilke doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.’’ dedi.

‘’PARTİMİZ CUMHURİYETÇİ VE MİLLİYETÇİDİR’’

Seçkin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Cumhuriyeti kuran partimiz, Cumhuriyetçidir ve Cumhuriyetin güvencesidir. Devlet yönetiminde vatandaşın iradesinin esas alındığı katılımcı demokrasi anlayışını savunmaktadır. Partimiz kuvvetler ayrılığından, hukuk devletinden, yargı bağımsızlığından, basın özgürlüğünden, serbest ve eşit seçimlerden, insan hak ve hürriyetlerinden yanadır. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyen Atatürk’ün önderliğinde kurulan partimiz Milliyetçidir. Partimizin milliyetçilikten anladığı, ülke menfaatlerinin şahsi menfaatlerin üstünde olması ve Türkiye’nin milli menfaatlerinin diğer devletlerin menfaatlerinden önce gelmesidir. Atatürk’ün ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir. Cumhuriyet Halk Partisi, devletin her politikasında, milli çıkarları gözetmesi ve buna göre hareket etmesi gerektiğini savunmaktadır. Milliyetçilik, Türk kültürünün ve Türkçe’nin korunmasını gerektirir.’’ 

‘’KİMSENİN KİMSEYE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine sadık olduğunu dile getiren Seçkin, ‘’Kökleri, halkımızın büyük mücadeleler verdiği Kuvay-i Milliye’ye dayanan partimiz, halkçıdır. Halkçılık, hiçbir sınıfsal ayrımı kabul etmez. İşçisiyle, köylüsüyle, sanayicisiyle, memuruyla, esnafıyla Türk Milleti bir bütündür. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Halkımızın ortak çıkarlarını savunmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir. Büyük bir bağımsızlık savaşı vermiş, varını yoğunu emperyalistlerin denize dökülmesi için harcamış milletimizi, çok kısa bir süre içinde ekonomik olarak kalkındıran, üreten, israfı kabul etmeyen, özel teşebbüsü destekleyen ve stratejik konulardaki devlet iktisadi teşekküllerini kuran, fabrikalar yapan partimiz ekonomide devletçilik ilkesini savunmaktadır. Devletçilik, bugün gelinen ekonomik sıkıntılarda hatırlanması ve uygulanması gereken önemli bir ilkedir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’CHP CUMHURİYET DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİDİR’’

Başkan Seçkin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Partimiz laiktir. Laiklik, din ve mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşların eşit şartlarda muamele görmesidir. Laiklik, demokrasinin, yargı bağımsızlığının, eşit yurttaşlığın, ibadet özgürlüğünün teminatıdır. Partimiz devrimcidir. Her zaman ilerlemeden eskiyen kurumların ve kuralların yenilenmesinden, çağa ayak uydurulmasından yanadır. Devrimcilik ilkesinin uygulanması, büyük bir bağımsızlık savaşı veren Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde kalkındırılmasını, çağdaşlaşmasını, çağa ayak uydurmasını sağlamıştır. Partimiz, cumhuriyet devrimlerinin bekçisidir.’’

‘’95 YILLIK BÜYÜK ÇINAR’’

Son olarak partinin 95. Yılını kutlayan Seçkin, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi, 95 yıldır bu ilkelerden ödün vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. 95 yıllık büyük çınar, yeni filizler vermekte, Türkiye’nin en köklü partisi, geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, üreten, hakça bölüşen, demokrat, çağdaş, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, ekonomik refaha kavuşmuş, dış politikada milli çıkarlarını savunan öncü bir Türkiye olacaktır. Bu dileklerle, partimizin 95. Yılını büyük bir gururla kutluyor, edebi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.’’ diyerek konuşmasını noktaladı.

YAŞ PASTA KESİLDİ

Başkan Seçkin’in konuşmalarının ardından ilçe teşkilat binasına giden partililer, yaş pasta keserek kutlamalara burada devam etti. Pastanın yanında türlü ikramların bulunduğu kutlamalar, günün hatırasına çekilen fotoğrafın ardından noktalandı.