Kapaklı Gazetesi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tehdit edildiğini belirten CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Bu mafya-çete düzenine son vereceğiz. En sağlam araıyorsan hemen sitemizi ziyaret et. Cumhuriyet Halk Partisi kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir” dedi.

İnfaz yasasıyla geçtiğimiz Nisan ayında cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Çakıcı’ya ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya hesabında yayımlanan mektupta, "Sende ve avanende yürek varsa ben her gün sokaktayım. Çakal gibi uluyup, hatun gibi konuşacağına beni öldürtsene" ifadeleri kullanıldı. Konuyla ilgili CHP Genel Merkezi ve İl Teşkilatlarından tepki gecikmedi.

‘’HAYRETLE TAKİP ETTİ''

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın da bu ifadelere tepki göstererek; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında; “Mafya liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının serbest bırakıldığını ancak düşünce suçlularının hapsedildiğini” ifade eden konuşması sonrasında; organize suç örgütü lideri suçlamasıyla cezaevinde yatarken, iktidar destekçisi bir parti liderinin açıklamaları sonrasında alelacele yapılan infaz düzenlemesiyle tahliye olan bir mafya bozuntusunun, genel başkanımızı hedef alan mektubunu, sosyal medya hesabından yayınlamasını hayretle ve üzülerek takip ettik” ifadesini kullandı.

“MAFYA-ÇETE DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

“Bu mafya-Çete düzenine son vereceğiz” diyen Saygın; “Genel Merkezimizce hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılan, 2. Yüzyıla çağrı beyannamesi 2. Madde 3. Fıkrada açıklandığı şekliyle; “Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir. Partimizin 37. Kurultayında ilan ettiğimiz gibi egemenliğimizi hiçbir surette; hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakmayacağız. Kendisini tek başına millet olarak, tek başına devlet olarak görenlerle mücadele edeceğiz. Cumhuriyetimizin üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Bu uğurda her bedeli ödemeye hazırız” diye konuştu.

“HİÇBİR TEHDİDİ KABUL ETMEYİZ”

Saygın, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Cumhuriyet Halk Partisi kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir. Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olan bu olay, mevcut iktidarın ülkemizi 18 yılda nerelere getirdiğini gözler önüne sermektedir. Atatürk’ün partisi olan asırlık Cumhuriyet Çınarı partimiz neferi olarak bizler; mafya bozuntularına, sözde kabadayılara asla pabuç bırakmayız. Genel Başkanımıza nereden ve kimden gelirse gelsin hiçbir tehdidi kabul etmeyiz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve MHP lideri Sayın Bahçeli'nin bu durumu tasvip etmeyeceklerine inanmak istemekle birlikte, serbest bırakılan ve beslenen bu mafya bozuntusunun açıklamaları hakkındaki değerlendirmelerini merak ediyoruz. CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Siyasete düşen bu gölgenin sorumlusu; mafya babalarına bu şekilde konuşma imkanı veren düzendir, özellikle af İçin uğraş veren Cumhur ittifakının liderlerinden Devlet Bahçeli’dir, İçişleri bakanıdır, iktidardır. Bu düzeni yaratanlar ve savunanlardır. Ülkede mafya babası diye anılan ve insana saygısı olmayan bir şahsiyetin milyonları temsil eden ana muhalefet lideri hakkında "Akıllı ol" ifadesini kime güvenerek sarf ettiğini Yüce Milletimizin takdirine bırakıyoruz.’’