Kapaklı Gazetesi - Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, israfa dikkat çekmek aamcıyla tasarruf konulu fotoğraf sergisi gerçekleştirdi. Tasarrufa dikkat çeken dövizlerin bulunduğu etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte konuşan Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, ‘’Sahip olduğumuz kaynaklar, alınan borçlar gösteriş, şatafat ve makam araçları yerine üretime ve yatırıma harcanmış olsaydı Türkiye bugün ekonomik krizle boğuşmazdı.’’ dedi.

Son günlerde yaptığı etkinliklerle toplumsal sorunlara dikkat çeken Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, 24 Kasım Pazar günü Atatürk Mahallesi’nde kurulan halk pazarı girişinde bir resim sergisi gerçekleştirdi. Sergide tasarrufun önemine dikkat çekmek amaçlı bilgilendirici dövizler gösterildi. Yoğun ilgi gösterilen sergiye Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç ve partililer katıldı. 

‘’GELECEĞİNİZİ İSRAF ETMEYİN, ETTİRMEYİN’’

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç gerçekleştirdikleri sergi ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Gösteriş ve şatafat yerine üretime yatırım yapsaydık ekonomik kriz olmazdı’ diyen Karakoç şunları söyledi; "Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz.’ emri mucibince israf etmemeyi, tasarruf etmeyi şiar edinmemiz maksadıyla, halkımızın dikkatini çekmek, farkındalık oluşturmak için "Tasarruf" konu başlıklı fotoğraf sergisi düzenledik. Kadirşinas halkımızın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Geleceğinizi israf etmeyiniz, ettirmeyiniz. Üretmeden tüketmek, ihtiyacımız olmayanı alıp biriktirme toplumunuzda hastalık derecesine geldi. Yüce Rabbimiz, ‘Yiyip içtiklerimiz, giyip eskittikleriniz ve Allah yolunda harcadıklarınızdan başka sizin olan bir şey yoktur’ buyuruyor. İşte bu ilahi ikazı hayatımızın merkezine koyabilirsek, hayat yaşanabilir hale gelecek.’’ 

‘’BORÇ YİĞİDİN KAMÇISI OLMAKTAN ÇIKTI’’

Son olarak israf açıklaması üzerinden hükümete de göndermelerde bulunan Karakoç, ‘’Sahip olduğumuz kaynaklar, alınan borçlar gösteriş, şatafat ve makam araçları yerine üretime ve yatırıma harcanmış olsaydı Türkiye bugün ekonomik krizle boğuşmazdı. Ama maalesef aynı hatada ısrar ediliyor. Buradan tekrar tekrar uyarıyoruz; ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Borç yiğidin kamçısı olmaktan çıktı, boğaza kadar geldi. Böyle hızlı borçlanmayla ve aldığımız borçların yanlış önceliklerde kullanılmasıyla iflasa sürüklenmekteyiz. İsrafla topyekün hep beraber mücadele etmekten başka çıkar yolumuz yok.’’ dedi.