Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAPSAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Önder'in CHP'den Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olması, dernek yönetiminde krize neden oldu.

AK Parti'den Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olan isimlerinde bulunduğu bazı dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanının başkanlık görevinden istifa etmesini istedi. Başkan Önder'in görevi bırakarak siyasete atılması gerektiğini söyleyen dernek yönetim kurulu üyeleri, Önder'in bu önerilerine karşı çıkmasının ardından yazılı bir açıklama ile duruma tepki gösterdiler. Aralarında AK Parti'den Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan İbrahim Aktürk ve Murat Eviş gibi isimlerinde bulunduğu yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları açıklama ile Önder'i fevri hareket etmekle suçladılar.

‘’ALDIĞI KARARI ONAYLAMIYORUZ’’

Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri adınan yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı; ‘’ Öncelikle 31 Mart yerel seçimlerinde tüm siyasi partilere başarılar dileriz. Bizler Kapaklı’da ikamet etmekte olan Samsunlular olarak dernekçe 31 Mart yerel seçimlerinde birlikte hareket etmeye karar verdik. Fakat son dönemlerde siyasi arenadaki hareketle ile dernek başkanımız şahsi bir karar alarak siyasi bir partide rol aldı. Dernek yönetimi olarak başkanımızın almış olduğu bu fevri kararı onaylamadığımızı belirtmek isteriz. Yerel seçimlerde taraf olan başkanımıza siyasi hayatında başarılar diler; almış olduğu kararı desteklemediğimizi söylemek isteriz.’’