Kapaklı Gazetesi - Gelecek Partisi Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Recep Nişancı, Tekirdağ Hacı Saffet Konmaz Cami ile ilgili rant iddiaları olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Nişancı, "Sayın Valim, Kıymetli İl Müftüm; Camiler Allah’ın Evidir, Onun kullarının da ibadet yeridir." dedi.

“CAMİLER ALLAH'IN EVİDİR” 

Cüneyt Yüksel’den TEKSAMDEF’e ziyaret Cüneyt Yüksel’den TEKSAMDEF’e ziyaret

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Recep Nişancı, “Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım ile İl Müftüsü Sayın İsmail İpek’i Göreve Davet Ediyoruz. Kıymetli Tekirdağlı Hemşerilerim; yaşadığımız şu dönemde ne yazık ki millet olarak siyasette, ticarette, bürokraside makam sahiplerinin rant hikayeleri dinlemeye alıştık, alıştırıldık! Ancak Dinimize, Diyanetimize ve de Camilerimize kirli rant düzeninizle musallat olmanıza bu milletin hiçbir ferdi sessiz kalmaz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri’nin bizim belleğimizdeki yeri hayır ve hasenattır. Şehrimizde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan bir camiyi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üzerinden imar etmiş gibi göstermenin temelinde artık bir rant hikayesinin olduğu gün gibi ortadadır. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği görüntüsü yapılan illegal, ahlaksız ve fütursuz yanlış işleri örtmeye kafi gelmez. 
Sayın Valim, Kıymetli İl Müftüm; Camiler Allah’ın Evidir, Onun kullarının da ibadet yeridir. Varlıklarını alengirli işlere borçlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kılıklı gözünü rant bürümüşler ile ilgili iddialar bizleri çok huzursuz etmiştir.

Hayırsever Rahmetli Saffet Konmaz Amca’nın malının mülkünün camiye para lazım denilerek haraç mezat tanıdık kişilere sattırıldığı, hayırsever Saffet Konmaz Amca tarafından yaptırılan camide Cami Yaptırma Yaşatma Derneği yetkililerine müteahhitlik adı altında paralar ödendiği, Saffet Konmaz Camisinde yeni yapılan büyükşehir belediyesine cepheli dükkanlar yapıldığı, bu dükkanların ve Caminin Diyanete devrinin yapılmadığı, bu dükkanların cami derneğince hısım, akrabaya değerinin çok altında yok pahasına kiralandığı, hısım, akrabaya kiralanan dükkanların imara aykırı olarak genişletildiği, yine hayırsever tarafından yaptırılan başka bir camiye bu dernek başkanının kendi annesinin ismini verdiği, iddiası mide bulandıran iddialardan bir kısmı. Tüm bu iddialar ile ilgili Valilikçe kapsamlı bir soruşturma yapılması ve kamuoyunun aydınlatılması beklentimizdir.” ifadelerini kullandı.