Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Ak Parti grubu adına söz alan Meclis Üyesi Metin Kanat’ın Termik Santral ile ilgili sözleri Pınarcalı vatandaşları kızdırdı.

Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 14:00’da Pınarça Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Ak Parti grubu adına söz alan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, Termik santral konusunda Pınarca halkının yanında olduklarını söyleyerek, Termik Santral hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Süreç içerisinde Ak Parti Kapaklı Teşkilatı'nın herhangi bir yardımı olmadığını dile getiren vatandaşlar ise ''Bizler tepki gösterirken sizlerden bir tanesi burada yoktu, siz yanımızda falan değilsiniz.'' diyerek Kanat'a tepki gösterdi. Vatandaşın tepkisi üzerine Metin Kanat ve bazı Ak Partili belediye meclis üyeleri toplantı bitmeden meclis toplantısını terk ettiler.

“HİÇBİR VATANDAŞ TERMİK SANTRALE KARŞI OLMAMALI’’

Toplantının sonunda AK Parti grubu adına konuşan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, Kapaklı ve Çerkezköy arasına yapılması planlanan termik santral konusuna değindi. Termik Santrale karşı olmadığını fakat yerine karşı olduğunu kaydeden Kanat, “ Termik Santralle alakalı Başkan birkaç cümle ile değindi. Bana göre de burada Termik Santral açmak doğru değil. Pınarçalı arkadaşlara net bir şekilde söylüyorum, Termik Santralin yeri net bir şekilde belli değil. Tabiki bilgilendirmeler yapılmaya çalışıyor ama burada provakasyonlar yapılıyor, bilgilendirme yapılamıyor. Bizler Termik Santrale karşı değiliz. Bence hiçbir meclis üyesi, hiçbir vatandaş Termik Santrale karşı olmamalı. Eğer karşı olacaksak yapım yerine karşı olmalıyız. Bizim enerjiye ihtiyacımız var. Şuanda Bulgaristan’dan enerji alıyoruz, yarın Bulgaristan vanayı kapattığı zaman lambamız yanmayacak. Burada Termik Santral yapılmamalı yapılırsa da siyasi malzeme yapılmaması lazım. ” dedi.

‘’SİZLERDEN BİR TANESİ BURADA YOKTU’’

Metin Kanat’ın bu sözlerine Pınarçalı vatandaşlardan tepki gecikmedi. Termik Santral sürecinde Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın ve vekillerin herhangi bir desteğini görmediklerini belirten Pınarça halkı, “ÇED raporunu neden aldılar? Burada parti marti bizi ilgilendirmez, biz burada kömürlü santrale karşıyız, enerjiye karşı değiliz ki. Ama sizlerden bir tanesi burada yoktu.’’ dedi.

‘’TERMİK SANTRALE KARŞI ÇIKMAYIN’’

Vatandaşların tepkisinin ardından ortamın tansiyonu bir anda yükselirken, Metin Kanat ise şu ifadeleri kullandı; “ Bakın biz sizinler aynı görüşteyiz. Siz de Termik Santrale karşı çıkmayın. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki bilgilendirme toplantısını provoke ettiniz. Termik Santralle ilgili bilgilenmek istemediniz.” Kanat'ın bu sözleri kızgın kalabalığı iyice sinirlendirdi. ÇED Toplantısına halkın alınmadığını belirten vatandaşlar, Kanat'a cevaben, ''Halk Bilgilendirme Toplantısı dediniz halkı içeri almadınız. Malum firmanın çalışanalrını içeri doldurdunuz. Siz bizim yanımızda falan değilsiniz. Madem bilgilendireceksiniz, siz gelin bilgilendirin. Konuşmayı kes, bizim 250 bin ağacımızı kesme!'' dedi.

ALKIŞLA PROTESTO EDİLDİ

Tartışmanın ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ortamı sakinleştirmeye çalışırken, halkın tepkisi ile karşılaşan Metin Kanat ve bazı partililer toplantıdan ayrıldı. Toplantıdan ayrılan Meclis Üyesi Metin Kanat ve bazı partililer, vatandaşlar tarafından alkışlanarak protesto edildi.