Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, Kapaklı’daki turu esnasında gazetemizin haber merkezini ziyaret etti. Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç ile SP Kapaklı İlçe Başkanı Kadir Çimiç ve SP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ramazan Göksu’nun da eşlik ettiği ziyarette konuşan Pehlivan, seçildiği takdirde yapmayı planladığı projelerinden bahsetti.

‘’ANKARA’NIN İNSANLARLA TEK TEK İLGİLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL’’

Yerel yönetimlerin genel yönetimlerden farklı olduğunu dile getiren Pehlivan, ‘’Devletimiz vatandaşların işleri için var. Bölümlere göre tanzim edilmiş merkezi yönetim, mahalli yönetimler ve muhtarlıklar var. Mahalli yönetimler vatandaşlar ile şahsi ilgilenmek açısından çok önemli bir birim. Merkezi yönetimler genel politikalarla ilgilenirken, yerel politikalarla ve orada yaşayan insanların doğumdan ölüme kadarki tüm sorunları ile yerel yönetimlerin ilgilenmesi gerekiyor. Yoksa Ankara'nın gelip tek tek insanlarla ilgilenmesi mümkün değil. Yani belediyeciliği bu noktadan ele almamız lazım.’’ Dedi.

‘’HEPİMİZ BİRBİRİMİZE MUHTACIZ’’

Yerel yönetim anlayışını değiştireceklerini ve birleştirici bir güç olacaklarını kaydeden Pehlivan, ‘’Bugüne kadar gelen genel bir yönetim anlayışı var, onunla bizim anlayışımızın yer değiştirmesi lazım. Yönetimlere rant merkezli bakarsak, o zaman üç beş kişinin cebi doluyor. Diğer insanlarımız hizmetten mahrum kalıyor ve kuvvet gösterisi ortaya çıkıyor. Sesleri, görüntüleri, resimleri fazlalaşıyor. 'Ben' diyor, 'Sen kimsin' diyor. Halbuki burada 1 milyon 30 bin insan yaşıyor ve hepimiz birbirimize muhtacız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’MUTLU FERT, HUZURLU AİLE, GÜVENLİ SOKAK PROJEKSİYONUNA İHTİYACIMIZ VAR’’

Seçildiği takdirde yapmayı planladığı projelerden bahseden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Pehlivan, ‘’Belediye devlettir, mali kalkınmanın planlanması belediyenin işidir. Çünkü o yörede yaşayan insanların bir nüfus artışları var. O insanların yeteneklerini kullanacağı alanlar oluşturması lazım, göç alan insanların yerleşimlerinin sağlanması lazım, ne iş yapacağının bile planlanması lazım. Tüm bunlardan hareketle bir zihin değişikliğine ihtiyacımız var. O da şu; belediye dendiğinde mutlu fert, huzurlu aile ve güvenli sokak projeksiyonuna ihtiyacımız var. Bu sağlanmadan konuşacağımız her şey boştur. Siz oturduğunuz sokakta huzurlu, mutlu ve rahat değilseniz; bir ailenin huzuru yoksa, geliri yoksa, aşı işi yoksa çocuklarını nasıl yetiştirecek? Ankara bakamaz, bu yüzden belediyeyi doğru anlamak lazım.’’ Şeklinde konuştu.

‘’TÜM BU SORUNLAR BELEDİYEYİ İLGİLENDİRİR’’

‘Milli Görüş Belediyeciliği’ anlayışında hizmet edeceklerini kaydeden Feti Pehlivan, ‘'Biz yolları şöyle asfalt yapacağız, kaldırımları böyle yapacağız' demekle olmaz. İhtiyaca göre bu hizmetler belediyenin asli görevidir. Ama insanımızın maddi ve manevi yönden gelişimini, huzurunu temin edecek çalışmalar önemlidir. Bunun merkezinde mevcut kaynakların değerlendirilmesi, stabil hale getirilmesi lazım. Ardından kısa süre içerisinde ferde dokunacak belediye ilişkisinin kurulması lazım. Hanede işsiz mi var? Çalışabilecek kim var? Bunları listelemek gerek. Bunlar birinci derecede belediyenin işi değilmiş gibi görünebilir fakat detaylı tüm bu sorunlar belediyeyi ilgilendirir.’’ Dedi.

‘’SİVAS’TA 26 TANE FABRİKA KURULDU’’

Türkiye’deki ‘Milli Görüş Belediyeciliği’nin örneklerini sıralayan Pehlivan, ‘’Belediyeler planları yaparken bir yerde kaç hane olacak, bu kişilerin gelir seviyeleri neler olacak, kaç öğrenci olacak bilmek zorunda. Hastaları, ihtiyaç sahiplerini tespit etmeli ve ona göre çalışmalarını ferde indirgemeli. Bu planlar yapılmadan geri kalan vaadlerin hepsi boş. Bir insanın işe, aşa ve eşe ihtiyacı var. Öbür yandan barınma ihtiyaçları var, insanların barındıkları yerin dikey olmaması lazım. Nüfus başına İller Bankası’ndan gelen ve kendi bünyesinde vergilerden topladığı gelir var. Bu paralarla hizmetlerini yürütür. Bu 2 ayaktır. Milli Görüş Belediyeciliğinde 3 ayak vardır. Bunun 3. ayağı yerel kalkınmanın modellenmesi ve hayata geçirilmesidir. 1989 Yılında Temel Karamollaoğlu Sivasta Belediye Başkanlığı yaparken çok göç veren Sivas’ta göçü önlemiştir. Yerel kalkınma çalışmalarını başlatarak 26 tane fabrika kurdu. Göç ortadan kaldırıldı ve bir gelir oluşturuldu. Konya’da da model bir çalışma gerçekleştirildi. Yapılan harcamalardan daha çok kasada para birikti. Türkiye’de ilk defa bu belediyenin parası devlet hazinesine aktarıldı.’’ dedi.

‘’TOPRAKLARIMIZIN %16’SI MERA’’

Tekirdağ’ın 10 bin kilometre kareden fazla toprağı olduğunu ifade eden Pehlivan, konuşmasını şöyle noktaladı: ‘’Bunun ekonomiye katkısı % 12. İstihdam oranı % 39. Yani tarım alanı az değer üretiyor ama bunu çok fazla insan kullanıyor. Bir dengesizlik var. Buradan çıkan dengesizliği Büyükşehir Belediye Başkanlığı planlamayla ortadan kaldırabilir. Daha önce İl Genel Meclisi vardı. Büyükşehir yasasıyla bunlar Büyükşehre geçti. 352 köy mahalleye dönüştü. Bu köylerin sosyal yapıya kavuşturulması ve huzur içerisinde geçinebilmesi lazım. Bunun içinde bir çalışma gerekiyor. Mesela bizim yüzey sularımız denize akıyor. Bunları kullanamıyoruz. Bunları kullanmak için uygun yerlere barajlar yapılması gerekmektedir. Bu ziraatı ve hayvancılığı destekleyecek bir esastır. Topraklarımızın % 14’ü orman, % 16’sı mera. Meraların ıslah edilerek hayvancılığa katkı sağlar duruma getirilmesi gerekmektedir.