Yerel seçim çalışmalarına Kapaklı Samsunlular Derneği'nde start veren Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, 22 Şubat Cuma günü saat 20:00'da Kapaklı Ordulular Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Yönetimi ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıya Başkan Mandalı'nın yanı sıra, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

DAVUL ZURNAYLA KARŞILADILAR

Saat 19:45 sularında dernek binası önüne gelen Başkan Mandalı, yoğun ilgi gördü. Davul zurnayla karşılanan Başkan Mandalı, dernek yönetimi ve meclis üyesi adayları ile birlikte karşılıklı göbek attı. Havai fişekler ve meşaleler eşliğinde dernek binasına yürüyen Mandalı, vatandaşlarla bir bir tokalaşmayı da ihmal etmedi. 

''BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK''

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile toplantıya geçilirken, gecenin ilk konuşmacısı Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Büyükkeskin oldu. Yerel seçimlerde adaylara başarılar dileyen Büyükkeskin, ''Bugün burada Belediye Başkanımızı ve sizleri ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.'' dedi.

''HİÇ DURMADAN İLERLEYECEĞİZ''

Ardından Başkan Mandalı'nın takdimi ile Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Yalçın Hal söz aldı. Hemşehrilerinden destek beklediğini dile getiren Hal, ''Böyle yağmurlu bir günde bizleri kırmayarak buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah Başkanımız ile çıktığımız bu yolda hiç durmadan ilerleyeceğiz. Ben şahsım adına her zaman yanında bulunacağıma söz veriyorum.'' ifadelerini kullandı.

''BİZİM İÇİN BAŞLANGIÇ, MANDALI İÇİN DEVAM NİTELİĞİNDE BİR SEÇİM''

Hal'in konuşmalarının ardından Millet İttifakı'nın Kapaklı'daki diğer bir temsilcisi olan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin vatandaşlara hitap etti. Çetin konuşmasında şunları söyledi; ''Bizler, genel merkezimizin Cumhuriyet Halk Partisi ile yapmış olduğu ittifak gereği İYİ Parti olarak Başkan Adayımız İrfan Mandalı'yı destekleyeceğiz. Bu bizim için bir başlangıç, İrfan Başkanımız içinse devam niteliğinde bir seçim olacak. Bugün burada bizleri ağırlayan değerli Ordululara çok teşekkür ederim.'' 

''MİLLİYETÇİLİĞİN AĞABABASI BURADA VAR''

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin'e mikrafonu uzatmadan önce, AK Parti ve MHP'li vatandaşlara seslenen Mandalı; ''İYİ Parti yetmez. Ey AK Partili arkadaşlar; burada sevda var, burada kucaklama var, burada kardeşlik var siz de gelin. Ey bizim milliyetçi dostlarımız, öyle kenarda durmayın. Milliyetçiliğin ruhu bizde var. Bizde yurtseverlik var, al yıldızlı bayrak var, Atatürk ilke ve inkılapları var, Milliyetçiliğin ağababası burada var. O yüzden sizleri de buraya davet ediyorum. Buradaki İYİ Partili dostlarımız bizlerle beraberse biz Mevlana gibi herkesi kucaklıyoruz. Sizlerle birlikte gönül birliği içerisinde olmaya devam ediyoruz.'' sözlerini kaydetti. Mandalı'nın bu seslenişinin ardından söz alan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, kabalığı selamlayarak kendilerine gösterdikleri hoşgörü için teşekkür etti.

''SİYASİ OLARAK HİÇ HUZURLU DEĞİL''

İlçe Başkanlarının ve Yalçın Hal'in konuşmalarının ardından Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı vatandaşlara hitap etti. Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin'i hedef tahtasına koyarak sözlerine başlayan Başkan Mandalı, ''Kapaklı'da büyük bir aile olabilmek için büyük çaba gösterdik. Biz buraya vatandaşların oyuyla seçilerek alınmak için gelmiyoruz. Bizim ne FETÖ ile işimiz var ne diğer yasadışı örgütlerle, o yüzden birileri görevini kötüye kullanıyorsa Türkiye Cumhuriyeti kanunları var. Diğer aday kardeşimiz bir yola çıkmış, fakat çıkar çıkmaz havlu attı. 31 Mart'a kadar demokratik olarak kendisiyle mücadele etmek isterdik ama gördüğüm kadarıyla bu çocuk yola çıkar çıkmaz haciz yemeye başlamış. Ekonomik anlamda eksikleri var. Veya 'Seçilirsem beni görevden alırlar, yerime kimi atarlar?' diye düşünüyor. Siyasi olarak hiç huzurlu değil. Yapacağı politikada yolunu çizmiş değil, başkaları tarafından yolu çizilmiş.'' dedi.

''GEL SANA DERS VEREYİM''

Çetin'in bazı eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Mandalı, ''Kendisi diyor ki; ey başkan, sana vatandaş geliyor diyor ki 'Benim su problemim var' ve sen bunları başka yerlere yönlendiriyorsun. Sen benden feyiz almamışsın. Belediye Meclis üyeliği ile ilgili zaman zaman görev aldın, büyükşehir kanunu sen bilmiyor musun? Sen daha yasaları bilmiyorsun, bu vatandaş seni seçer mi? Neymiş ben TESKİ'ye gönderiyormuşum vatandaşı. Ben asli olmayan görevi üstlenme şansına sahip miyim? Değilim. Gel sana ders vereyim. Hiç olmazsa 2024'e hazırlanırsın ve bu vatandaş o zaman senin önünü açar.'' ifadelerini kullandı.

''İKİ SIFIR MAĞLUPSUN''

Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Çetin'in toplumda bir karşılık bulmadığını iddia eden Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Senin öğrenmeye niyetin yok. Bir oldu yenildin, iki oldu yenildin, üçüncüye niye çıktın karşıma? Sen yenilmeye bıkmadın mı? Sen buradaki dostlarımıza, AK Partili seçmene, MHP'li seçmene mi güveniyorsun? Onlar benim seçmenim, senin değil. Çünkü ben onlarla beraber güldüm, beraber ağladım. Beni cemiyetine çağırdı, düğününe çağırdı, cenazesine çağırdı, onlarla beraber sevinip beraber ağladım. Sen 1.5 ay kala ortaya çıkıyorsun, bu halk yer mi? Bu vatandaşın huzurunda 10 yıldır yoksun, seçimden seçime olmaya çalışıyorsun. Şuan 2 - 0 mağlupsun, üçe gidiyorsun. Yani bir ense, iki ense, üçüncüye nakavt.''

''BİZ PAZARCILARIN VE MANAVLARIN VERGİSİ İLE MAAŞ ALIYORUZ''

Tanzim satış mağazalarının yerli esnafı zarara uğrattığını da dile getiren Mandalı, ''Bir diğer konu benim yerel manavım ve pazarcım domates, biber, patlıcan satmaya çalışıyor. Eğer biz o vatandaşlara satış tanzim mağazaları kuracaksak azıcık da olsa kar etmemiz lazım. Yoksa bu kez belediyeler zarar etmiş oluyor. Yani Antalya'dan domatesi 3 liraya alıyor, burada 2 liraya satıyor. Arada bir lira zarar ediyoruz. Bu durum kime yansıyor? Buradaki manav ve pazarcıyı iflas ettiriyoruz. Buradaki memur arkadaşım maaşını bu pazarcıdan, bu manavdan alıyor. Onların helaliyle ödemiş olduğu vergilerle maaş alıyoruz. O yüzden bu işi yerinde çözmek istiyorsak, köylüyü üretici haline getirmemiz lazım. Irak'ta soğan 1 liraysa, burada 5 liraysa vay bizim halimize. Orada savaş olmasına rağmen üretici destekleniyor. Bu işin sağ partisi, sol partisi falan yok.'' sözlerini kaydetti.

''ELALEMİN DAMADI ÜLKE BÜTÇESİNİ YÖNETİYOR''

Ardından bazı yerel basın kuruluşlarında kendisi hakkında çıkan haberleri değerlendiren Başkan Mandalı, ''Yerel basında kızımın şirkette olduğu, kadın kolları başkanımın yönetimde olduğuna dair bir haber okudum. Yasanın buna karşı bir engeli var mı? Elalemin damadı koskoca Türkiye bütçesini yönetiyor, bırak da o kadarı olsun. Burada bu emeği sağlayan arkadaşlarımızın imkanı varsa o iş tahsisini yaparız. Bizdeki resmiyet çerçevesinde yapıyoruz. Ben senin kadın kolları başkanını mı koyayım şirketin başına? Koskoca bir İş Bankası'ndan 4 tane milletvekilini çekemiyorsunuz.'' dedi.

''SU PARASININ ÜZERİNDE VERGİ ÖDENİYOR''

Vatandaşların sık sık dile getirdiği su faturası fiyatlarını da kendilerinin belirlemediğini söyleyen Mandalı, şu şekilde konuştu; ''Bir de şunu vurgulamak istiyorum, vatandaşımız su parasının çok olduğunu söylüyor. Bildiğiniz üzere 31 tane ilimiz Büyükşehir statüsüne kavuştu. Eğer cebinizde faturanız varsa çıkarın bakın, 'Su Atık Vergisi' yazıyor. 30 Mart 2013'ten önce var mıydı böyle bir vergi? Devlet 31 tane Büyükşehir'e bütçe veremediği için sizlere yüklendi. İçilmiş olan suyun bedeline yüklendi. İkinci olarak 'Evsel Atık Belgesi' isimli bir vergi koydu. 2 tane daha olmak üzere toplam 4 vergi koydu, üstüne bir de KDV koydu. Bu durumda ana su parası 2 lira 45 kuruş, diğer vergiler 2 lira 85 kuruş oluyor. Yani su parasının üzerinde bir vergi ödeniyor. Bunu azaltamayız ve almama şansına sahip değiliz. Almayanların hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılır.''

''ASFALT ŞANTİYEMİZİ KAPATTILAR''

AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi tarafından kapatılan Asfalt Şantiyesi konusuna da değinen Mandalı, ''Elbette bizler de Kapaklı'nın ilk sorununun yollar olduğunu biliyoruz. Hava durumunun bozuk olmasına rağmen yollarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerine gerçekten teşekkürlerimi iletirim. Fakat diğer arkadaşlar 'yetki bizde' diyip devlet memurlarına baskı yaparak Asfalt Şantiyemizi kapattılar. Buradaki Kapaklı halkının suçu günahı ne? Ben 2018'nin 9. ayında asfalt sermeye başlasaydım 70 kilometre asfalt yapacaktım. Onlar ise Asfalt Plentimizi 'ÇED raporu yok' diyerek mühürletti. Size sıcak asfaltlı yolları çok gördüler. Sonradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz 'ÇED Raporuna ihtiyacınız yok' dedi. Bu kez de hava şartlarımız dolayısıyla bu asfalt serimine zorlanarak devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''HİZMETİ SÜRDÜRECEĞİZ''

Yapılan hizmetlerin seçim için olmadığını vurgulayan Başkan Mandalı, ''Her şeyi seçim için sanmayın. 2014 yerel seçimlerinde asfalt serimine başladık, seçim bitti ve 12 milyon TL'lik asfalt serimi daha yaptık. Bizim komşularımız, arkadaşlarımız bunu görüyor. Biz seçim bitse de çalışmaya devam edeceğiz. Asfaltsa asfalt, beton yolsa beton yol, sosyal donatı ise sosyal donatı; hizmeti sürdüreceğiz merak etmeyin. Sizlerin mübarek oyları ile birlikte inşallah tekrar göreve gelirsek, 2019'dan sonra da bu hizmetler yapılmaya devam edecek.'' dedi.

''SEÇİMİ ÇOK RAHAT KAZANACAĞIZ''

Son olarak Ordululardan destek beklediğini söyleyen Başkan Mandalı, ''Bugün buraya Yalçın Hal kardeşimizin elini kaldırmaya geldik. Siz bu kardeşimize bizlerin broşürlerini evlerinize asarak, tarafınızı göstererek destek olabilirsiniz. O da yetmez, komşularınıza, onların komşusuna da ulaşacaksınız. Bir zincir oluşturursanız seçimi çok rahat kazandığımızı göreceksiniz. İrfan Mandalı tek başına bir hiçtir, İrfan Mandalı'yı İrfan Mandalı yapan sizlersiniz. Ben burada sevgili kardeşlerimizi hiçbir zaman ötekileştirmedim. Biz bir yola çıktık, Allah hiçbirimizi utandırmasın. '' diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Mandalı'nın konuşmalarının ardından toplantı sona ererken, dernek yönetimi, meclis üyeleri ve Başkan Mandalı dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.