Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Tekirdağ Rakı Fabrikası arazisiyle ilgili açıklamasını yetersiz bulduğunu söyleyen Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, ‘’Bu kelime oyunlarının ilimize bir faydası yoktur.’’ dedi.

Tekirdağ Rakı Fabrikası arazisiyle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın ardından, Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Nişancı, ‘’Bu yapılan açıklamalar çok sığ açıklamalardır. Kamuoyunun aydınlatılması gerekirken akıllarda daha da çok soru işareti bırakmıştır. Şuanda ilimizde yaşanan bu gündem suni bir gündemdir. Vatandaşlar canbaza bak denilerek oyalanmaktadır.  Burada ilimizde ki tüm yetkilileri vatandaşlarımıza tatmin edici bir açıklama yapması gerekmektedir." dedi.

"KELİME OYUNU YAPIYOR"

Projenin onay verilerek Anıtlar Kurulu'na gönderildiğine dikkat çeken Nişancı, "Konuyla ilgili Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklama tam bir fiyaskodur. Bir sürü cümle kurularak vatandaşların aklıyla alay ediliyor burada. Ne diyor Büyükşehir’in açıklamasında: "Kentin ihtiyacı olan fonksiyonların kazandırılması amacıyla teklif edilen kat ve emsal alanları düşürülerek uygun görüşle Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmiştir. Dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin talep edilen plan değişikliğiyle ilgili herhangi bir onayı söz konusu değildir." deniliyor. Burada asıl dikkat edilmesi gereken proje uygun görülerek Anıtlar kuruluna gönderilmiş ama onaylanmamış. Bu nasıl bir olaydır bunuda anlayamadık. Hem projeyi uygun görüşle Anıtlar kuruluna gönderiyorsunuz hemde biz onaylamadık diyorsunuz. Bu kelime oyunlarının ilimize bir faydası yoktur.’’ ifadelerini kullandı.