Kapaklı Gazetesi - Şehir hastanelerinin bağlantı yollarını diğer illerde Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığını, ancak Tekirdağ’da sorumluluğun belediyeye verildiğini hatırlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

“ÇİFTE STANDARTTIR”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in, Tekirdağ Şehir Hastanesinin yolu ile ilgili soru önergesini cevaplandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu birçok ilde şehir hastanelerinin yollarını Sağlık Bakanlığı ve KGM arasındaki protokollerle yapıldığını kabul ederek Tekirdağ’da sorumluluğu CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bıraktı. Cevapla ilgili açıklama yapan Milletvekili Yüceer, “Önergemize verilen cevapta birçok ilde şehir hastanesi yollarının Sağlık Bakanlığı ve KGM arasında yapılan protokollerle yapıldığı belirtilmiştir. Söz konusu girişimin Tekirdağ için neden yapılmadığını soruyoruz. Bu yapılan çifte standarttır, ayrımcılıktır! Tekirdağ’a bu ayrımcılığı neden yaptıklarını soruyoruz! Neden Tekirdağ'a üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz?” dedi.

“AKFEN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMADIĞI İÇİN BELEDİYEMİZ İŞİ DEVAM ETTİREMEDİ”

Dr. Yüceer, soru önergesine verilen cevapta atıf yapılan Tekirdağ Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Tekirdağ Şehir Hastanesi bağlantı yollarının yapımıyla ilgili 17 Ocak 2020 tarihinde Tekirdağ Valiliği’nde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç’ın katılımıyla bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda alınan karara göre, kamulaştırma bedelleri ile toprak dolgu ve zeminin asfalta hazır hale getirilmesi işlerinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, asfalt için gerekli bitüm tedarikinin Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, asfalt uygulamasının Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ve köprü istinat duvarlarının AKFEN firması tarafından yapılmasına karar verilmiştir. Bu plana göre belediyemiz üzerine düşen gerekli imar değişikliğini gerçekleştirmiştir. Ancak, AKFEN firması toplantıda alınan karara rağmen işin ilk kısmı olan istinat duvarlarını yapmamıştır. Dolayısıyla belediyemiz işi devam ettirememiştir. Köprülü U dönüşü yolunun imalatı yapılamamıştır. Ancak Bakanlık tarafından soru önergemize verilen cevapta Valilikte gerçekleştirilen toplantıya atıf yapılmasına rağmen AKFEN firmasının adı yer almamaktadır. Yapılan bu toplantının imzalı tutanağı ve AKFEN firması tarafından yapılması gereken işin yapılmadığına dair Büyükşehir Belediyemizin yazdığı resmi yazılar mevcuttur.

Bezgin: İade-i itibar sözü veriyoruz Bezgin: İade-i itibar sözü veriyoruz

“BELEDİYEMİZ ŞEHİR HASTANESİ YOLLARI İÇİN 5,7 MİLYON HARCAMA YAPTI”

Öte yandan 17 Ocak 2020 tarihinde Tekirdağ Valiliği’nde yapılan toplantıda asfalt tedarikinin Süleymanpaşa Belediyesi tarafından temin edilmesi ve asfalt uygulamasının Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünce yapılmasına karar verilmiş ise de asfalt temini ve asfalt yapımı tamamen Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Toplam 3 bin 800 metre uzunluğundaki yol tamamen Büyükşehir Belediyemiz makine ve personeliyle yapılmıştır. Büyükşehir Belediyemiz söz konusu yol için kamulaştırma bedelleri hariç toplam 5,7 milyon TL harcama yapmıştır.”