Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Adem Sekmen’in, CHP'den Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurusunu da çekmesi gündem olmuştu. Özellikle Samsunluların önemli bir oy potansiyeline sahip olduğu Kapaklı’da Sekmen’in istifası, kamuoyunda çokça konuşuldu. Bu gelişmenin ardından Kapaklı’nın ilk özel okulu olan Başahşehir Koleji’nin kurucusu Mustafa Dursun, CHP’den Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı’na başvurdu. Sekmen’in istifasının hemen ardından, Dursun’un başvuruda bulunması kamuoyunda ‘’Başkan Mandalı’dan karşı atak geldi’’ olarak yorumlandı.

MANDALI İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Mustafa Dursun, başvurusunun hemen ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti. Yerel seçimler hakkında istişareler gerçekleştirilen ziyarette, Aday adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Dursun, “Belediye Başkanımız İrfan Mandalı, Belediye Başkanı olarak 15 yıldır Kapaklımız için var gücüyle çalışıp halkımıza hizmet ediyor. Bu başarılı yönetim ve hizmet anlayışını birlikte devam ettirmek için aday adaylığı başvurusunda bulundum.” dedi.

‘’BÖLGE HALKI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK’’

Başkan Mandalı ile elinden gelen en iyi hizmeti Kapaklı halkına sunmaya çalışacağını ifade eden Mustafa Dursun, “Kapaklımızda ülkemizin dört bir yanından vatandaşımız birlik ve beraberlik içinde yaşıyor. Ben Samsunluyum ve 1996 yılından bu yana 81 vilayetten vatandaşımız için eğitim sektöründe hizmet vermekteyim. Bu süre içerisinde çeşitli eğitim kurumlarında Kapaklı ve bölge halkı için var gücümüzle çalıştık.” diye konuştu.

‘’HİZMETLERİME KAPAKLI BELEDİYESİ’NDE DEVAM ETMEK İSTİYORUM’’

Kapaklı’nın ilk özel eğitim kurumlarının kuruculuğunu yaptığını ve şuanda da Çerkezköy Açı Özel Öğretim Kursu olarak bölge halkına hizmet verdiğini kaydeden Dursun, “Eğitim faaliyetleri sürdürmem bana, Kapaklı ve bölge halkına bire bir hizmet imkanı sağlamıştı. Bu hizmetlerimi, Kapaklı Belediyesi’nde yapacağım faaliyetlerle devam ettirmek istiyorum.” açıklamalarında bulundu.

‘’ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN’’

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olan Mustafa Dursun’a teşekkür ederek, “Mustafa kardeşimiz, ilçemizde sevilen ve sayılan, özellikle eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren bir eğitimcimiz. Aslen Samsunlu olan fakat 81 ilden vatandaşımıza ayrım gözetmeksizin hizmet eden bir değerimiz. Kendisine, çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyor, Kapaklı Belediye Meclis Üyelisi aday adaylığının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

MUSTAFA DURSUN KİMDİR?

1 Ocak 1978 Samsun Bafra doğumlu olan Mustafa Dursun,  ilk, orta ve lise eğitim hayatını Bafra’da tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Dursun, yine 2000 yılında atanarak memuryet hayatına başladı. Milli Eğitim’de  öğretmenlik hayatını sürdüren Musta Dursun, ardından Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü ve Kurucu Müdürlük yaparak devam etti. Ayrıca Dursun, 2007 - 2008 yıllarında Karaağaç’ta  80.Yıl Çocuk Yuvası’nda müdürlük yaptı. 2006 yılında kurduğu Dursun Etüt Eğitim Merkezi ile eğitimde özel sektöre adım atan Mustafa Dursun, 2012 yılında kapatılan Açı Dershanesi’ni, baştan kurarak faaliyete soktu. Dershanelerin kapatılması yasası ile birlikte 2015 yılında Başakşehir Koleji’ni kuran Mustafa Dursun, ardından bu eğitim yuvasını da Kozuva grup bünyesine dahil ettikten sonra Çerkezköy Açı Özel Öğretim Kursu’nu açarak eğitimdeki hizmet hayatına devam etti.

2009 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümü’nden yüksek lisans yapan Mustafa Dursun, Evli ve 3 çocuk babasıdır.