Kapaklı Gazetesi - PTT Tebligatları dolayısıyla muhtarların görev yapmakta zorlandığını ifade eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, ‘’Muhtarlarımız PTT Şubesi gibi çalışmaktalar.’’ dedi.

Tebligatların teslim edilmesinde büyük problemler yaşandığını söyleyen Milletvekili Kaplan, ‘’Tebliğ İmkansızlığı ve Tebellüğden İmtina başlığı altında 7201 no.lu Tebligat Kanununun 21. Maddesine göre “tebligatlar o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azalarından veyahut zabıta amir veya memurlarına teslim eder” ibaresinde sadece muhtarlara tebligat yapılmamasını açıkça belirtmektedir. Güvenilir oynamak isteyenler sitesini tercih edebilirler. Muhtarlarımıza gün içinde birçok tebligat teslim edilmekte ve muhtarlarımız PTT şubesi gibi çalışmaktadır. Görevlerinin içinde belediye ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkileri yürütmek olan muhtarlarımızın bu görevleri yerine getirirken sıkıntılar yaşadığı açıktır.’’ ifadelerini kullandı.

‘’SORUMLULUK VAR AMA YETKİ YOK’’

Muhtarların çalışma şartları ve maddi zorluklarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Milletvekili Kaplan, bütçeleri ve personeli olmayan muhtarların PTT tebligatları sebebi ile ofislerinden ayrılamayıp gerçek muhtarlık işlerine zaman ayıramadıklarını söyledi. Muhtarların, sorumluluklarının yanında yetki ve ekonomik destek de beklediğini dile getiren Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘’Muhtarlara sorumlulukları ölçüsünde yetki verecek misiniz?’’ diye sordu.

‘’SÖZ HAKKI VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’’

Devamında muhtarlığın muhtelif giderlerinin karşılanması ve bir personel bulundurulması ile ilgili herhangi bir çalışmalarının olup olmadığını soran Kaplan, ‘’Gerek belediye gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca mahalle ile ilgili alınacak kararlarda muhtarlara da söz hakkı verilmesi için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?’’ diye sordu.