Kapaklı Gazetesi - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Kapaklı Erzurumlular Derneği’nde hemşehrileri ile bir araya geldi.

Tekirdağ’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, akşam saatlerinde ise Kapaklı’ya geldi. Burada Kapaklı Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Aydın, hemşehrileri ile buluştu. Ziyarette Aydın’a Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Kapaklı Temsilcisi Mert Bulut ve çok sayıda ülkücü genç eşlik etti.

‘’ÜLKEMİZİN HER KARIŞI VATANDIR’’

Programda ilk olarak Kapaklı Erzurumlular Dernek Başkanı İsa Güven söz aldı. Misafirlere ‘hoşgeldiniz’ diyen Güven, ‘’Derneğimiz Kapaklı’da kuruluşundan bugüne tam 11 yıldır Erzurum örf ve adetlerine uygun bir şekilde yönetilmektedir. Derneğimizde hiçbir ayrım gözetmeden her türlü kesime kapılarımızı açtık. Bu derneğin temellerini atan kurucu üyelerime ve bütün aidatlarını ödeyen değerli arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün biz buradaysak birlik olduğumuz için buradayız. Tüm hemşehrilerime hoşgeldiniz diyorum. Allah razı olsun bizleri ziyaret ettiniz. Biz 1.500 kmlik yoldan buralara geldik, burada ikamet ediyoruz. Bizim için ha Erzurum ha Tekirdağ, ülkemizin her karışı vatandır.’’ dedi.

‘’ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN’’

Dernek başkanının konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, selamlama konuşmasını gerçekleştirmek üzere söz aldı. Konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çeken Aydın, ‘’Bugün siyasi partimizin tüm üst yöneticileri ile beraber hep birlikte Tekirdağ ziyareti yapmak istedik. Bu neticede sizinle de bir araya gelip hasret gidermek istedim. Bizler inanmış, inandığı gibi yaşamaya çalışan bir hareketin mensuplarıyız. Sıla-i Rahim; atayı ecdadı ya da bir yakını ziyaret etmeyi ibadet gibi görürüz. Bu vesile ile de bugün sizleri görmeye geldim. Allah birliğimizi daim etsin. Burada aslolan şey, bizim birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bu topraklarda yaşayan, vatan toprağının her köşesinde kutsal olan şeyler; vatandır, bayraktır, ezandır ve bir de bizim kardeşlik hukukumuzdur. Bu birlik ve beraberlik ölçüsü içerisinde siyasi düşüncemiz ne olursa olsun Allah bizim bu ortak değerler noktasındaki birlik ve beraberliğimizi bozmasın.’’dedi.

‘’BİRLİĞİMİZDEN ÖDÜN VERMEYİZ’’

15 Temmuz hain darbe kalkışmasına göndermelerde bulunan Aydın,’’ Yakın tarihimizde 15 Temmuz gibi bir musibet yaşadık. Ondan sonra gerçekten birliğin ve beraberliğin, bekanın, vatanın, milletin, devletin, bayrağın ve ezanın değerini o gün gördük. Onun için kendi aramızda bir akit imzaladık. Bizim için önemli olan kardeşlik hukukudur ve en büyük değerimiz bağımsızlığımızdır. Türk Milleti tarih boyunca her zaman istiklalinin ve bağımsızlığını muhafaza etmiştir. Bunun için bedel ödenmesi gerektiğinde bedel ödenmiştir, bedel ödetmemiz gerektiğinde ise bedel ödettik ama asla bağımsızlığımızdan ödün vermedik. Yarın bir daha aynı imtihana tabi tutulsak yine vermeyiz. Çünkü bu topraklarda ağır bedeller ödendiğine tanıklık ettik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ASLOLAN YAŞAMAK DEĞİL DEĞER KATMAKTIR’’

Aydın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Az önce başkanımızın dediği gibi burası artık sizin yurdunuz sayılır. Buralar bereketli topraklar, verimli yerler. Rabbime şükür imkanları geniş. Aslolan burada yaşamak değil buraya bir takım değerler katmaktır. Malumunuz Erzurum tarihsel süreç boyunca hem Selçuklu, hem Karahan, hem Osmanlı ve hem de Türkiye’de önemli bir konumdur. Erzurum hem bir Cumhuriyet şehridir hem de Osmanlı şehridir. Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük katkıları vardır. Erzurum 1048 Pasin savaşıdır. Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük katkısı vardır. Bugün siz rızkınızın peşine koşarak buraya geldiniz buraya değer kattınız. Allah hepinizden razı olsun.’’

‘’MİLLETİMİZ DARA DÜŞEN HERKESE KUCAĞINI AÇMIŞTIR’’

Türkiye’nin ve Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu hatırlatan Aydın, ‘’Türkiye’de bizim milletimiz o kadar misafirperverdir ki darda düşen yoksula, dünyanın neresinde olsun mazlum bir millete her zaman kucağını açmıştır; sofrasını, lokmasını paylaşmıştır. İşte Tekirdağ ve onun yüce insanları da bunu bilip uygulayan bir millettir. O kadar göç almasına rağmen herkese çok iyi ev sahipliği yapmıştır. Karadeniz’de bir zamanlar Sovyet zulmünden kaçanlar ‘Şu denizi bir aşalım, orada Türkiye vardır’ demişlerdir. Boğazın öte yanında Bulgaristan’daki zulümden kaçanlara yine buralar kucağını açmıştır. Son zamanlarda bunu biraz garibe çalmaya çalışıyorlar ama unutmayalım veren el, alan elden üstündür. Aramıza hiçbir fitneyi sokmadan kardeşlik hukukumuzu sürdürmek zorundayız.’’ Şeklinde konuştu.

‘’KIZIL ELMA ÜLKÜSÜ İLE YOLA ÇIKTIK’’

Aydın, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Ülkemizin içinde ve dışında birçok düşman bizlere oyunlar oynamaya çalışıyor. Bunu çok rahat görüyorsunuz. İnanın bütçe görüşmelerinde biz bunları anlatırken utanmadan çıkıp bizi ‘işgalci, soykırımcı’ gibi yaftalarla suçlamaya çalışanlar var. İnanın dünyanın neresine gidersek gidelim bizim bizden başka dostumuz yok. Dolayısıyla ülkemizin düşmanlarının oyunlarını birlik ve beraberlik içerisinde davranıp bozmazsak onları sevindirmiş oluruz. Bu yüzden biz siyasetimizi 15 Temmuz sonrası en arkaya attık. Bunu Yenikapı’da ete kemiğe büründürdük. Genel Başkanımız da bunu böyle söyledi ve Cumhurbaşkanımız ile bir akit imzaladılar. O günden bugüne rabbime şükür birliğimiz her türlü iftiraya rağmen devam ediyor. Çünkü bizim maddi bir çıkara dayalı ülkülerimiz yok. Adına ‘Kızıl Elma’ dediğimiz yüce bir ülkünün neferleri olarak yola çıktık.’’

‘’KAPAKLI’DA TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK BİR MODELİ GİBİYİZ’’

Programın son konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Bayrak ve ezan gibi kutsal sembollerin millet adına önemli olduğuna dikkat çeken Çetin, ‘’Kapaklı’da sizleri ağırlamaktan şeref ve gurur duyuyoruz. Hep anlatırım; ben Bulgaristan’da doğdum ve 10 yaşında bu topraklara geldim. Dalgalanan Türk bayrağını ilk kez 10 yaşında gördüm, ezanı 10 yaşımda dinledim, İstiklal Marşı’nı 10 yaşında öğrendim. Bunlar olmadığı zaman neler yaşanıyor en iyi ben biliyorum. Hala da anlatırken tüylerim diken diken olur. Ben az önce bahsedilen o zulmün içinden kopup geldim. 10 yaşında Türkiye’ye geldiğimde kardeşi kardeşe kırdıran o süreci de gördüm. Bu anlamda ülkemizin gücü için, sadece Türkiye için değil bizi bekleyen mazlumlar için birlik ve beraberlik çok önemli. Biz Kapaklı’da Türkiye’nin küçük bir modeli gibiyiz. Hamdolsun burada o kardeşlik hukukunu iyi geliştirdik.’’ dedi.

‘’BAŞARI BÜYÜK OLUNCA BEKLENTİ DE BÜYÜK OLUYOR’’

Çetin konuşmasını şu sözlerle tamamladı; ‘’Ben Cumhur İttifakı adayı olarak bütün MHP’li arkadaşlarımız ile beraber Türkiye’de örnek bir ittifakı hayata geçirdik ve Trakya’da en yüksek oranla seçilen ittifakın belediye başkanı oldum. Ama başarı büyük olunca beklenti de büyük oluyor. Sürekli Ankara’ya gidiyoruz ve artık bir kapımız daha olduğunu düşünüyorum. İnşallah Kapaklı’nın ihtiyaçları için sizleri de ziyaret etmek isteriz.’’

Konuşmacıların ardından Aydın ve beraberindekilere ikramlarda bulunuldu.