Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli ile polemiğe giren AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, bağırarak yaptığı konuşmasıyla mecliste gerginlik yarattı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2020 Temmuz Dönemi Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında gerçekleştirildi. Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumu ise gergin anlara sahne oldu. Toplantı esnasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli, Büyükşehirin yatırımı olan otogarın gecikmesini açıklarken, ‘’Otogarın gecikmesinin sebebi müteahhitin inşaatı bırakmasıdır. İsim vermeye gerek yok müteahhitin de kim olduğu belli. Ortaklık yaptığınız partilerin müteahhitleri tarafından yapılmıştır.’’ İfadelerini kullandı.

KORAY ÖNSEL KINADI

Bu sözlerin ardından MHP ve AK Parti grubu Karaevli’ye tepki gösterdi. MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel, sözlerinden dolayı Başkan Vekili Münür Karaevli’ye tepki gösterdi. Karaevli ise Milliyetçi Hareket Partisine değil, ihaleyi alan kişiye eleştiride bulunduğunu açıkladı.

‘’SİZ İTTİFAK KURDUĞUNUZ PARTİLERLE GURUR DUYUYORSANIZ ANLAYAMAM’’

Tartışma yatışırken mikrofonu alan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, yüksek tondan bir konuşma gerçekleştirdi. Kanat, ‘’Öncelikle Koray başkanıma katılıyorum, Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’den oluşmuştur. Biz MHP ile ittifak yaptığımızdan onur ve gurur duyuyoruz. Bu kelime başka yerlere gidiyor ama sizin ittifak kurduğunuz partilerle onur ve gurur duyuyorsanız ben anlayamam. İstanbul’da kiminle ittifak yaptığınızı biliyorum.’’ dedi.

‘’SEN BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYAMAZSIN’’

Kanat’ın bu sözleri üzerine meclis karıştı. Kanat’a tepki gösteren diğer partililer, ‘’Sen bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazsın’’ diyerek çıkıştı. Tartışmaların ardından oturuma 5 dakika ara verildi.