Kapaklı Gazetesi - Bir dönem aynı partinin bayrağı altında siyaset yapan iki samimi arkadaş Facebook’tan birbirine girdi. CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge’nin Muharrem İnce’yi hedef alan paylaşımına cevap veren Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilir, CHP’lilere “Devşirme” dedi. İşbilir’in bu paylaşımı CHP’lilerden tepki gördü.

BİLGE’DEN İNCE’YE: “10 LAFIN 8’İNDE MUHALEFETE SALDIRIRSANIZ OLMAZ”

CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi eleştirdi. Bilge, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Halk sandık başında gözlemciydi. Halkın elinde sandık sonuçlarının resmi sayım evraklarının görüntüsü vardı. Herkes çok dikkatli, tam bir adanmışlıkla arkanızda siper oldu. Un, şeker, yağ vardı, helvayı yapmaya adam yoktu! Sistem çökse de, arkanızdan vurulsanız da, halka sığınsaydınız, her konunun uzmanı binlerce, binlerce kişi hakkınızı aramak için yolunuza baş koyacaktı! YAPMADINIZ! Anlık krizi yönetemediniz. Lider olmadığınızı/olamayacağınızı ispatladınız. Parti kurmak sonuna kadar hakkınız Sayın İnce; Ancak 10 laf edip, bu 10 lafın 8’inde muhalefete saldırırsanız olmaz.”

İŞBİLİR: “BİZ O PARTİNİN EMEKÇİLERİYDİK DEVŞİRMELERİ DEĞİL”

Deniz Bilge’nin bu paylaşımından yaklaşık yarım saat sonra da Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilir, bir paylaşımda bulundu. İşbilir, Kapaklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyelerine “devşirme” diye hitap etti ve 2019 seçimlerinde kendisinin de aday olduğu meclis üyesi listesinin bakkalda hazırlandığını ifade etti. İşbilir, “Bak güzel kardeşim! Sen Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısının nerden açıldığını bilmezken, senin yaşın kadar Muharrem İnce ilçe başkanlığı, il başkanlığı, beş dönem milletvekilliği, genel başkan adaylığı ve cumhurbaşkanı adaylığı yaptı. Siz devşirmeler gibi resim karelerinden kaçmadı. Şimdi Kapaklı Belediyesinin bakkal dükkanında yazılan meclis üyeleriyle birlikte gidin Mustafa Çetin’e muhalif olun. Lafınızı bilin de konuşun… Biz o partinin emekçileriydik devşirmeleri değil.” dedi.

ÇOLAK: “YOL ARKADAŞLARINA ‘DEVŞİRME’ DİYEMEZSİN”

İşbilir’in bu paylaşımının altına Kapaklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri Nalan Çolak, Ender Dubaz ve Kemal Kenar da yorum yazdı. Nalan Çolak, “Kardeşim kelimesi ne kadar yüce bir kelimedir. Anlamını bilene… Muharrem İnce CHP’de iken bizler de onun arkasında olduk ve yol yürüdük. Ama yolunu ayırdı, herkesin özgür düşüncesidir. İsteyen istediği yerde olur. Lakin zamanında aynı yolda yürüdüğümüz, omuz omuza çalıştığımız yol arkadaşların İçin devşirme diyemezsin. O bakkal dükkanı diye alaşağı yaptığın Meclis Üyeleri içinde sen de vardın. Ne kadar çabuk unuttun geçmişi. Siyaseti layıkıyla yapalım. Memleketimde pazar, market yangın yeri iken ekonomik kriz varken, dolar 14 TL’yi geçmişken sen gündemi değiştiriyorsun. Siyasi çalışma bu değildir. Bizler aynı topraklara basan, aynı havayı soluyan insanlarız. Kapaklımız için yapılacak ne varsa taşın altına elimizi her zaman koyarız.” Yorumunda bulundu. İşbilir ise bu yoruma, “Sevgili arkadaşım benim meclis üyesi dosyam CHP Kapaklı İlce Başkanlığında hazırlandı, sevgiler.” diye cevap verdi.

DUBAZ: “KINIYORUM”

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ender Dubaz’ın bu söylemlere cevabı ise: “Fatoş hanım beraber yol yürüdüğün arkadaşlarına devşirme demeni kınıyorum ki biz omuz omuza meclis üyeliği adaylığında birlikte yürüdük ve ben halen Kapaklı belediyesi meclis üyesiyim meclis üyeliğini itibarsızlaştırman hiç olmamış ki bizler görev yapan bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla halkın oylarıyla seçildik bu arada bütün meclis üyesi aday adayları CHP ilçe başkanlığına hazırlandı ve oraya teslim edildi.” şeklinde oldu.

KENAR: “KENDİ ÇIKTIĞI PARTİYE ATIFTA BULUNUYOR”

Bir diğer yorum da Kemal Kenar’dan geldi. Kenar, “Meclis üyesi adayı olan birileri ne yazık ki kendi çıktığı bir partinin kadın kolları başkanı ve meclis üyelerine atıfta bulunuyor. Siyaset bu olsa gerek su akar yolunu bulur.” dedi. Kenar’ın bu yorumuna İşbilir’in cevabı şu sözlerle oldu: “Abi Genel Başkanıma laf edemez haddini bilecek. Gitsin Kapaklı Belediyesini eleştirsin. Akrabaları çalşıyor diye susmasın.”

İŞBİLİR: “SİZ BENİM GENEL BAŞKANIMA LAF EDEMEZSİNİZ”

Son olarak tüm yorum yapanlara cevap veren Fatma İşbilir: “Ben de sizi kınıyorum. Bu halk sizi el kaldırın diye seçmedi.. Komisyondasınız bir tane açıklamanız yok. Kapaklı Belediyesi için. Siz benim Genel Başkanıma laf edemezsiniz. Gidin AK Partili Belediye Başkanına edin lafınızı tabi yüreğiniz varsa.” İfadelerini kullandı.