Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda yaşanan tartışma, meclis gündemine damga vurdu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen hakkında “Adem Sekmen’i CHP’ye alabilirsiniz” söylemi meclisi gerdi.

“HİZMET YAPAMAYINCA ‘MECLİS BENİ ENGELLEDİ’ DİYECEKSİNİZ”

Meclis toplantısı, 6 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantının ardından gündemde bulunan gelir – gider bilançosunun hesaplanması maddesiyle ilgili söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, “Anladığım kadarıyla bu sene ekonomik yönden belediyemiz bazı hedeflere ulaşamadıysa, bazı talepleri karşılamaz ise top meclise geliyor. Sanayi bölgesindeki 30 dönümlük projenizi hayata geçirmeyi engellemiş olduğumuzu iddia ediyorsunuz. Yarın öbürgün “Ben bu hizmetleri yapamazsam meclis beni engelledi” diyeceksiniz.” dedi.

“MECLİS BUNU AÇIKLASIN”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, Erkan’a şu cevabı verdi: “O gün geldiğinde her şeyi söyleyeceğim. Burada mal kaçırmıyoruz. Aldığımız yeri de bu maksatla aldığımız için gündeme getirdik. Bütçeyi de planlarken 40 milyonluk açık görünüyor demiştiniz. O açık hala duruyor. Ya sizden gelip kredi talep edicez, ya da başka bir proje yapacağız. Meclis bir projeye hayır derken gerekçelerini kamuoyuyla paylaşsın. Sadece siz değil, bizim meclis üyelerimiz de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de hep beraber aldığı bir karardı. Eğer meclis farklı bir şekilde değerlendirip ret veriyorsa benim gideceğim yer halktır. Meclis bunun gerekçesini halka anlatsın. Desin ki; burası bir oldu bittiye getirilip satılıyor, burası yaşam alanı için uygun değil ve yahut da buradaki amacımız gelecek geliri engellemekti. Kim hayır dediyse bunu söylesin. Kendi arkadaşlarıma da söylüyorum.”

“SİZİN GRUBUNUZ DA REDDETTİ”

Erkan, sorusunu şu sözlerle sürdürdü: “O günkü şartlarda hadi diyelim bizim grubumuz hayır verdi, sizin grubunuz içerisinden de reddedildi. Sebep olarak MHP’li arkadaşlarımızın da söylediği gibi yeterli bir açıklama yoktu. Yoksa niye böyle bir duruma girelim ki?”

ADEM SEKMEN’İ HEDEF ALDI

Tansiyonun git gide arttığı tartışmada, Başkan Çetin yerin satışına o gün ret kararı veren AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyesi Adem Sekmen’i hedef aldı. Çetin, “Bir yerin satışı için ne gibi yeterli açıklama gerekir ki? Sizin daha önce sattığınız 135 dönümlük yerlerle ilgili ne tür açıklamanız var? Satıyoruz demişsiniz, yetkiyi almışsınız, satmışsınız. Biz burayı proje bazlı bir satış olarak satacağımızı söyledik. Bizim kaynaklarımız ve bütçemiz belli. Bu sözlerim ret veren herkese. Kim nasıl anlarsa anlasın. Siyaset yapma İbrahim abi, gözünü seveyim. Adem Sekmen’e soralım niye ret vermiş. ‘Ben başkan yardımcılığını bıraktığım için ret verdim’ desin, açıkça söylesin.” dedi.

“ADEM’İ ÇOK SEVİYORSANIZ TEKRAR YANINIZA ALABİLİRSİNİZ”

Projeyle ilgili CHP grubunda şüpheler olduğunu tekrar hatırlatan Erkan, ret kararının Adem Sekmen ve ya diğer meclis üyeleri ile alakalı olmadığını belirtti. Erkan’ın bu söylemi üzerine Başkan Çetin, “Adem’i de çok seviyorsunuz ha, istersen tekrar yanınıza alabilirsiniz.” dedi.

“BU FİTNE FESAT NEDİR?”

Başkan Çetin’in bu sözlerinin ardından tartışma alevlendi. Söz hakkı alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen, “O koltuk kavga koltuğu değil başkanım, o koltuk birleştirici bir koltuk. Adem Sekmen’i alın ne demek? Bunun anlamı nedir? Ben size ‘Beni alın’ mı dedim? Yoksa siz mi benim peşimden çok koşturdunuz. ‘Kapaklı halkı seni istiyor, birlikte yöneteceğiz’ diye yeminler eden sizdiniz. Şu mecliste bunları söylemek istemiyorum. Sürekli kavga ortamı yaratarak bir yere varamazsınız. Ben 130 bin kişide 1 kişiyim, ‘Mustafa Çetin hizmet ederse beni mutlu eder’ diyen bir kişiyim. Bu vesvese, fitne, fesat nedir? Böyle yaparsanız destek olamayız.” dedi.

“KAPAKLI’DA BİR DEDİKODU ÇIKIYORSA 3’ÜNCÜ KATTAN ÇIKIYOR”

Karşılıklı tartışma yaşanan toplantıda, şu diyalog gerçekleşti:

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: Siz 10 yıl başkan yardımcılığı yaptınız hangi projeyi Kapaklı’ya kazandırdınız. Ben daha bir şey yapmadım 2 yıl oldu.

AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen: Oturuyorsunuz bir meclis üyesinin çocuğu ile ilgili ‘Sizin çocuğunuz belediyede çalışıyor’ diyorsunuz. Bir belediye başkanı böyle bir şey söyler mi ya?

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: Sizden mi öğreneceğim ben ne söyleneceğini? Sandık kararı verecek. Sandığa geldiği zaman vatandaşlar benim bugün söylediklerimi ödüllendirecek ya da cezalandıracak.

AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen: İbrahim abi ile benim aramda ne gibi bir ilişki görüyorsunuz? Bu söylemleri siz söylüyorsunuz. Bu aralara fitne fesatı siz koyuyorsunuz. Bir dedikodu çıkıyorsa, üçüncü kattan çıkıyor. Ne olur belediye başkanlığı yapın biz de size destek olalım. Aralara adamlar koyarak mesajlar atan sizdiniz. ‘Adem Sekmen sen yöneteceksin sana ihtiyacımız var’ diyen sizdiniz.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: Gün olur yaptıklarınızı da belgeleriyle çıkartırız. Görev esnasında yaptıklarınızı kamuoyuyla paylaşırız. Yanlış yapılan bir şey varsa söyleyin.

Tartışmanın ardından AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen toplantı salonunu terk etti. Öte yandan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyelerinin bazılarının da toplantı salonunu terk etmesi dikkatlerden kaçmadı.