Cumhuriyet Halk Partisi 5. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti.
 
Ziyaretinde ilçemizin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Mandalı “İlçemiz 60 bin seçmene sahip isterse kendi milletvekilini çıkarabilir” açıklamasında bulundu.
 
“BÜYÜK BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”
Aday adaylığı sürecini değerlendiren Mandalı “Cumhuriyet Halk Partisi Adaylarını belirlerken büyük bir demokrasi örneği gösterdi ve tepeden değil delegelerinin belirlediği adayı seçti. Benim dezavantajım son 15 günde başvuru yapmam ve yarışa biraz geç katılmam oldu. Bu yüzden ilk 4’e girebildim. Ve Kapaklı’nın ilk milletvekili adayı oldum” dedi.
 
“CHP GÜNDEMİ BELİRLEYEN PARTİ KONUMUNDA”
 Seçim atmosferini de değerlendiren Mandalı “Benim sahada gördüğüm 10 kişiden birinin boynu bükük. Ülke genelinde de partimiz şu anda İktidar partisi gibi gündemi belirleyen parti konumunda ve hükümet partisi muhalefete düştü. HDP’nin barajı geçeceğini düşünüyorum geçmeli de. Biz parti olarak barajın kalkmasını istiyoruz. Her kesimin temsilcisi ve çok sesliliğin olmasını tercih ediyoruz.  Şu anda imparatorluğa doğru gidiyoruz bunun önüne geçilebilmesi için tek adam olmaması gerekmektedir. 1960 anayasası yapılırken her kesimden insana hitap edilmeye çalışıldı, 1980 anayasasında biraz baskı ve faşizme doğru ilerledi bugün anayasa değişecekse her kesimden insanında söz sahibi olması gerekir. Biz imparatorluktan gelmiş karma yapıda bir milletiz özel haklar bizi sadece böler, kimin hakkı ne varsa anayasada olmalı ayrı ayrı açılımlar yapılmamalıdır” dedi.
 
“60 BİN SEÇMEN EĞER İSTERSE MİLLETVEKİLİNİ ÇIKARABİLİR”
İlçemizin ilk milletvekili adayı olduğunu hatırlatan ve ilçemizin adayını desteklemesi gerektiğini belirten Mandalı “İlçemizden ilk defa bir milletvekili adayı çıktı. Ben onun gururunu yaşıyorum. Bir menfaat ya da bir çıkar uğruna çıkılmış bir yol değil, bize yakışan şekilde hakkı ile çalışıyoruz. Ben ilçemizdeki seçmenlere güveniyorum, ilçemizde bulunan 60 bin seçmen eğer isterse ilçesinden vekilini çıkartabileceğini düşünüyorum” dedi.
 
Gazetemiz ziyaretinin ardından Arzu Mandalı Sucu seçim çalışmalarına ilçemizdeki esnaf ziyaretleri ile devam etti.