Yerel seçim çalışmaları kapsamında mahalle mitinglerini sürdüren Başkan Mandalı, 26 Mart Salı günü saat 20.00’da Atatürk Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluştu. Yuvam Mevkii’nde gerçekleştirilen mitinge CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetimi, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi ile birlikte yüzlerce vatandaş katılım sağladı. 

HALKI SELAMLADILAR

1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmalarıyla devam etti. İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından, meydanı dolduran yüzlerce kişinin coşkulu destek tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, ‘’Her geçen gün büyüdüğümüzü, her geçen gün büyük bir aile olduğumuzu gösteriyorsunuz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.” diyerek katılımcıları selamladı.

‘’BURADA BEKA SORUNU YOK’’

“Burada birlik ve beraberlik var.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Mandalı, “Bu bir genel seçim değil, yerel seçim. Birileri ‘Burada beka sorunu var’ diyor. Burada beka sorunu yok. Burada birlik, beraberlik, kardeşlik var. Kapaklı’mızda 81 vilayetten vatandaşımız var. Burada tüm Türkiye’ye örnek olacak bir mozaik var. Biz Mevlana gibiyiz. Diyoruz ki; ‘Ne olursan ol yine gel’.” ifadelerini kullandı ve Mehmet Şükrü Baş’ın ‘Vatan Sevgisi’ adlı şiirinden alıntı yaptı 

MUHSİN YAZICIOĞLU’NU UNUTMADI

Geçtiğimiz gün ebediyete intikal edişinin 10. yıldönümü dolayısıyla bir kez daha anılan BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmayan Mandalı, “Sözlerime başlamadan önce Türk siyasi tarihinin çok önemli isimlerinden olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesinin 20. yılında kendisini saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Çok değerli bir siyasetçiydi. Ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı. 

‘’BENİ %1’LİK PARTİDEN DE BAŞKAN YAPTINIZ’’

Kendisi hakkında montajlı videolar üzerinden karalama kampanyaları yapıldığını iddia eden Mandalı, ‘’Son zamanlarda konuşulan montaj bir video ile ilgili konuşmak istiyorum. Onların büyükleri var ya Pensilvanya’da ordan örnek almışlar. Karaağaçta bakıyorlar biz öndeyiz. Düşüyorlar buradaki insanların duyu ve düşünceleriyle nasıl oynarız diye. Çünkü bunlar geçmişte, ‘Balyoz’ ve ‘Ergenekon’ davalarında oynadılar ya videolarla. Aynı şekilde bir montaj yaptılar. Yapmış oldukları montajlı videonun bizde aslı vardı. Hemen bizlerde o videonun üzerine gerçek olanları paylaştık. Böylece Karaağaçlı dostlarımız onların üzerinde bir oyun oynandığının farkına vardı. O yüzden onlar bu işi başaramazlar. Çünkü buradaki vatandaşlarımız biliyor. Ben 15 yıllık görevimde kimseyi ayrıştırmadım. Kimseyi ötekileştirmedim. Burada bir kişi kanıtlasın desin ki, ‘Sen benim işimi yapmadın, beni ayrıştırdın, ötekileştirdin’ desin ben yarın itibariyle aday falan değilim. Beni yüzde 1‘lik partiden de başkan yaptınız. Yüzde 25’lik partiden de. Çünkü bende o kardeşliği ve arkadaşlığı görüyorsunuz. Burada avukat arkadaşlarımız var. Yapılan bu montaj ile ilgili sorumluları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 204. Maddesi ‘Evrakta sahtecilik’ gidip onları 1 Nisan itibariyle mahkemeye vereceğim. Başta Allah’a sonra ise Türk adaletine sevk edeceğim.’’ Diye konuştu.

‘’BAKAN GİTTİ, 40 MİLYON TL GİTTİ’’

Geride bırakılan 5 yıl içerisinde Kapaklı’nın yeterince devlet yatırımı almadığını söyleyen Mandalı  şu ifadeleri kullandı: “Bizim en büyük sorunlarımızdan biri çevre yolu. Allah razı olsun yapıldı ama Yıldızkent Kavşağı ve otogar kavşağının sorunları çözülmedi. Geçen sene haziran ayında Bakanımız geldi. İftardan sonra Bakanımız ‘Ben buraya 40 milyon TL bütçe ayırdım. Karayollarını hemen arayıp dal – çık sistemini yaptırıyorum’ dedi. Ama ne oldu? 24 haziran genel seçimleri geldi. Bakan gitti, 40 milyon TL de gitti. ‘2019 yılı programına aldırdık’ diyorlar. Eğer aldırdıysanız Allah razı olsun. Biz sabırlıyız, bekleriz.’’

‘’17 MİLYON TL’LİK İHALE GERÇEKLEŞTİRDİK’’

Önümüzdeki dönem yapmayı planladığı projelerinden de bahseden Mandalı, ‘’Burada dere ıslahında bu sene itibariyle program içerisine alınıyor. 2020 tarihinde deremiz ıslah edilecek. Orada çocuk oyun grupları, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla çok güzel ve büyük bir parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sarı minibüs duraklarının olduğu alanda alt kısma otopark, üst kısma da sosyal alanlar inşa ederek siz değerli Kapaklılı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. 2019 yılı itibariyle yapılmadık yollarımız kalmayacak. Biz söz verdiğimiz gibi çalışmalarımıza devam ediyorsunuz. Biz seçimden seçime değil, her gün vatandaşımıza hizmet ediyoruz. 2014 yılından hatırlarsınız. 17 milyon TL’lik bir asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Bunun bir kısmını seçimden önce, bir kısmını da seçimden sonra yaptık. Biz seçimden önce de seçimden sonra da görev süremiz boyunca ne söz verdiysek yerine getiririz, dur durak bilmeden çalışmaya devam ederiz.’’ Diye konuştu.

‘’HİZMET ETMEMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR’’

Rakip adayı Çetin’e eleştirilerde bulunan Başkan Mandalı, ‘’Turgut Özal Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nin asfaltlanma işlemleri tamamlandı. Devam eden çalışmalarla Kapaklı’mızın yollarını asfaltlamaya devam edeceğiz. Aslında bu 2018 yılı itibariyle bitecekti. Kömürlü termik santral kurulması gündemdeyken vatandaşın sağlığını düşünmeyenler, insan sağlığına zararı olmayan ve tamamen vatandaşa hizmet amaçlı kurulan geçici asfalt plenti söz konusu olunca çevreci kesildiler. Pınarça’da yapılması planlanan kömürlü termik santralle ilgili karşıt bir söylem içinde bulunduğunu gördünüz mü bu arkadaşın? Göremezsiniz. Çünkü o ‘Eğer ki santrale karşı çıkarsam benim siyasi kariyerim biter’ dedi. Sizlerin, bizlerin kanser olmamıza göz yumdu.’’ Dedi.

‘’ERBAY CADDESİ’NDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR’’

Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Erbay Caddesi’ndeki sorunları biliyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bazı alanlarda su kesintileri yaşanıyor. Şu an orada bir su deposu yapılıyor. Bu depo tamamlandığında sizin su probleminiz tamamen ortadan kalkacak. Erbay Caddemizde de içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapılacak ve sonrasında da bu caddemiz sıcak asfaltla kaplanacak. Işıklandırmaları da tamamlanarak Erbay Caddemizde hiçbir problem kalmayacak. Veli Çeken Parkımızı biliyorsunuz. Onunla ilgili bir imar değişikliği yaptık. Trafik akış şemasıyla ilgili bazı yerlerde güzergahları değiştirerek sizlere yaraşır bir park alanı kazandırdık. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda da küçük yaştaki çocuklarımız için, onların yaşlarına uygun oyun grupları getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’

‘’FARKI 20 BİN YAPMAYA VAR MISINIZ?’’

Son olarak vatandaşlardan destek beklediğini kaydeden Mandalı, ‘’Bunlar size ‘Biz iktidar partisinden olduğumuz için bize daha çok para gelecek’ diyebilirler. Sakın ola inanmayın. Bunlar tamamen resmiyetle alakalı. İster muhalefet partisinden olsun ister iktidar partisinden olsun, gelirler nüfusa göre eşit bir şekilde dağılıyor. Kapaklı Belediyesi olarak sizlerle birlikte yapacağımız çok işler var. Sizlere çok önemli bir görev düşüyor. Sizler kalben bizlere inandınız. Sizler de bir diğer arkadaşınızı yanınıza alarak 15 bin olan farkı 20 bin yapmaya var mısınız? Herkes yanında bir arkadaşını oy atmaya götürerek ‘Biz burada samimi, halktan, dürüst bir Belediye Başkanına oy atacağız’ diyecek. Bu görev sizin. Buradaki dostlarımız, kardeşlerimiz, yol arkadaşlarımızın bunu en iyi şekilde yapacağınıza inancımız tamdır.” Diyerke konuşmasını tamamladı.

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın konuşmalarının ardından ellerinde ay yıldızlı bayraklarla birlikte Atatürk Mahallesi’ni gezen yüzlerce kişi, İrfan Başkan tezahüratlarıyla kıraathane ve esnafları gezerek vatandaşları selamladı.