Önümüzdeki dönem yeniden Belediye Başkanlığı görevine talip olan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, seçim çalışmalarına Kapaklı Samsunlular Derneği’nde start verdi. Burada yaptığı toplantıda halktan yoğun ilgi gören ve Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Önder'in önümüzdeki dönemde belediye başkan yardımcısı olacağını açıklayan Başkan Mandalı, ‘’İnşallah Mustafa Önder kardeşimiz ile birlikte 1 Nisan’dan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz.’’ dedi.

Mevcut olarak Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, 15 Şubat Cuma günü Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Uzun bir seçim maratonunun ilk durağı olarak Samsunlular Derneği’ni seçen Başkan Mandalı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşların ve dernek üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ziyarette Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Önder, Dernek üyeleri Mustafa Dursun, Salih Cepe, Yalçın Çiçek, Şaban Bolat ve Ayşen Hekimoğlu'nun CHP’den Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı da duyuruldu. 



‘’DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM’’

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder gerçekleştirdi. CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı’na başvurduğunu duyuran ve bu hususta vatandaşlardan destek beklediğini dile getiren Önder, ‘’Bu mutlu günde beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Hayırlısı ile önümüzdeki yerel seçimlerde meclis üyesi aday adayı oldum. Çıkmış olduğum bu yolda sizlerden destek bekliyorum. Sağolun, var olun ve Allah’a emanet olun.’’ dedi.

‘’BAHAR HAVASINDA BİR SEÇİM DİLİYORUM’’

Önder’in konuşmalarının ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin konuşma gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür eden İlçe Başkanı Seçkin, ‘’Bu soğuk günde bizleri en sıcak duygularla karşıladığınız için teşekkür ederim. Mustafa Başkanıma verdiğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederim. Doğru ve isabetli bir karar olduğu biz de şimdiden gördük. İnşallah bu seçim sürecini deneyimli, tecrübeli belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ile beraber başarıyla bitireceğiz. Bahar havasında bir seçim geçmesini temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’İLK ADIMI SAMSUNLULAR DERNEĞİ’NDE ATMAK İSTEDİK’’

Toplantının son konuşmacısı ise Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı oldu. Seçim çalışmalarına Samsunluların arasında başlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Ben zaten hiçbir zaman size yabancı olmadım. Hiçbir zaman Samsunluları bizden ayrı bir şekilde görmedik. Hiçbir zaman da ayırt etmedik. Bakıyorum ki bugün burada sadece Samsunlu yok. Tokatlı da var, Trabzonlu da var, Sinoplu da var. Bu yüzden bugün bizleri burada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Niye buradan ilk adımı attık söylemek isterim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na ilk adımı Samsun’da attı. Bizler de yerel siyasetteki zaferimize giden ilk adımı Samsunlular Derneği’nde atmak istedik. 40 günlük bir seçim periyodu yaşayacağız. Allah hayırlısı ile bahar havasında geçirmeyi nasip etsin.’’ Diye konuştu.

‘’HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLDUK’’

Samsunlu vatandaşlarla sürekli bir arada olduğunu söyleyen Mandalı, ‘’Son zamanlarda dönen bazı politikalar ile ilgili açıklama yapmak istiyorum. Sanki ben Samsunluları sevmiyormuşum, ayırt ediyormuşum gibi el altından söylemler çıkararak ayağımızı eşmeye çalışmışlar. Böyle bir durumun olmadığını sizler de biliyorsunuz. Bengü yaylalarında, Vezirköprü’deki etkinliklerde ve burada yapılan icraatlarda Samsunlu hemşehrilerimizin yanında olduk. Ben 15 yıldır görevdeyim. Bir kişi ayırt ettiğimi söylesin yarın adaylıktan çekileceğim.‘’ ifadelerini kullandı.



‘’TRENDEN İNEN BİR DAHA ZOR BİNER’’

Geçtiğimiz günlerde partideki meclis üyesi aday adaylığını çekerek ilçede gündem oluşturan Adem Sekmen’e göndermelerde bulunan Mandalı, ‘’Biz kimseye kızmayız, küsmeyiz. 10 yıldır birlikte yürüdüğümüz bazı arkadaşlarımız vardı ve bu dernekte onların da ellerini kaldırdık. Birlikte mesai yaptık, Başkan Yardımcılığı görevini verdik. Ama nedense yeterli gelmemiş ve başka arayışlar içerisinde oldular. O yüzden sevgili kardeşimizin yolu açık olsun. Ama trenden inen bir daha zor biner. Trenden inmeyecekti, biz ne gerekiyorsa verdik. Demek ki bazı konular yeterli değilmiş.’’ dedi.

‘’DÜN NEREDEYDİN DİYE SORMAZLAR MI?’’

Ardından rakip adaylara da halkın içerisinde yeteri kadar bulunmadığı eleştirisini yönelten Mandalı, ‘’Sizden bir ricam olacak. Diğer partilerden gelen Aday arkadaşlarımızı sükunet içerisinde dinlemeye çalışın. Bu bir demokrasi yarışı, bu bir gönül işi. 15 yıldır sizlere hizmet ediyorum ve geçtiğimiz 5 yılın karnesini doldurma görevi sizlerde. Beraber gülüp beraber ağladığımız; cenazesinde beraber olduğumuz, cemiyetinde beraber olduğumuz yol arkadaşlarımızı elimden geldiği kadar yalnız bırakmamaya çalıştım. Yüzde yüzüne gelememiş olabilirim ama yüzde doksanına geldiğimi biliyorum. Fakat bazı siyasetçilere bakıyorum son günlerde cenazelerde saf tutuyorlar, ön planda olmaya çalışıyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Sana ‘dün neredeydin?’ diye sormazlar mı?’’

"BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK YANIMIZDA OLACAK"

Son olarak Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı’na başvuran Mustafa Önder’in elini kaldırarak adaylığını duyuran Başkan Mandalı, ‘’Bugün burada sizlere, sizin içinizden yetişen ve sizlere gerçekten iyi hizmetler sunmaya çalışan kardeşimizin elini kaldırmaya geldim. Sevgili kardeşimizin sadece Belediye Meclis Üyeliği ile ilgili elini kaldırmadım. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcılığı ile ilgili de ‘Mustafa Önder ile devam’ demeye geldim. Demek ki herkesin kendine göre alternatifi var.  İnşallah Mustafa kardeşimiz ile birlikte 1 Nisan’dan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu. 

Ardından diğer Samsunlu encümen aday adayları olan Mustafa Dursun, Salih Cepe, Yalçın Çiçek, Şaban Bolat ve Ayşen Hekimoğlu'nun elini kaldıran Mandalı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program sonrası katılımcılara teşekkür eden Başkan Mandalı, günün anısına dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirerek toplantıyı noktaladı.