Arzu Mandalı Sucu, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Kapaklı’nın tanınan simalarından Arzu Mandalı Sucu, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17:00’da CHP Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlenen toplantı ile milletvekili aday adaylığını duyurdu. Düzenlenen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP İlçe Başkanları, STK Başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

‘’SEÇİMLERE START VERDİK’’

Toplantının ilk konuşmacısı CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin oldu. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere hazır olduklarını kaydeden Seçkin, ‘’Kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer, bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bugün özel bir gün ve aynı zamanda hepimizin bildiği gibi kandil, hepinizin kandilini kutluyorum. Kandilin ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bugün özel bir gün çünkü Milletvekili Aday Adayımız Arzu Mandalı, kendisini tanıtacak. Hepinizin bildiği gibi seçimlere start vermiş bulunuyoruz. Her şeyin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ Dedi. 

‘’HER GÜN YENİDEN SEÇİME BAŞLADIĞIMIZI BİLİYORUZ’’

Seçkin’in ardından Arzu Mandalı Sucu kürsüdeki yerini aldı. Erken seçim kararını eleştirerek sözlerine başlayan Sucu, ‘’Şuan içimdeki coşkuyu sizlere anlatacak kelime bulamıyorum ve her seferinde nasıl bu kadar heyecanlanıp aynı zamanda coşuyorum hayret ediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Çılgınca oradan oraya savrulurken, yangından mal kaçırır gibi bir seçime sürükleniyoruz. Henüz ne olduğunu anlamadan, ‘Ağustos ‘a erken’ derken 24 Haziran’a seçim tarihi verildi. Elbette biz seçimin her ertesi gün yeniden seçime başladığımızı biliyoruz. Fakat ekonominin bu kadar altüst edildiği, terörün bu kadar hortladığı, gencecik çocuklarımızın sınır ötesine hapsedildiği bu atmosferde Ortadoğu can çekişirken ve daha kötüsü OHAL varken apartopar bir seçime sürükleniyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA KARAR VERDİM’’

Sucu, ‘’Bugün Ergene’de bir şehit verdik. Yüreğimiz buruk, yüreğimiz yangın yeri, Bu vatanı tüm şehit kardeşlerimize ve tüm emek verenlerimize borçluyuz. Herkes bu borcu bir şekilde ödemek zorunda. Vatanını kim seviyorsa, çalışmak zorunda. Ben de bildiğim yolu seçtim ve bu kaos ortamında, bu kadar üzerimize gelindiği, kadınlarımızın, çocuklarımızın hırpalandığı bu atmosferde genç, Atatürkçü bir kadın olarak elimi taşın altına koymaya karar verdim. Görüyorum ki doğru yoldayım, yüreklerinizin ısısını buradan hissediyorum. Partim bana bu görevi ister versin ister vermesin ben her zaman Cumhuriyet’in yılmaz bir neferi olarak kalacağım. Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilliği Aday Adaylığımı açıklamak için buluyorum, ayrıca burada Atatürk ilke ve inklaplarını sonuna kadar savunacağıma ve bu doğrultuda bir evlat yetiştireceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ÖĞRENDİĞİMİ UYGULAYACAĞIM’’

Sucu konuşmasını şu ifadeleri kullanarak sürdürdü; ‘’Allah bana nasip ederse doğduğum bu topraklarda, ki ben çocukken köydü, kasaba ve bugün de ilçe oldu; büyük bir gururla Kapaklı’dan Milletvekilliği Aday Adaylığımı duyuruyorum. Kapaklı bildiğiniz üzere 81 vilayetten, her türlü ırktan ve mezhepten her türlü insanı barındırıyor. Ailem bu topraklara, yani Kapaklı’ya hizmet etti ve ben de çocukluğumdan beri öğrendiğimi uygulayacağım. İnşallah ektiklerimizi biçeceğimiz zamanı göreceğimize inanıyorum. Gönül isterdi ki vakit olsaydı ve bir ön seçim gerçekleşmiş olsaydı. Şükürler olsun, ön seçimde Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bana çok güzel bir görev verdi ve ben ön seçimden dördüncü çıktım. Birlikte olduğumuz 6 aday arkadaşımız ile birlikte Tekirdağ’ı karış karış gezdik. Ve yine yılmadan, aynı azimle, hiç pes etmeden, bütün baskılara rağmen aynı aşkla ve daha fazla genç ve kadınla tüm Tekirdağ’ı karış karış gezeceğime söz veriyorum.’’ 

KANDİLİ KUTLADI

Son olarak vatandaşların kandilini kutlayan Sucu, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Bugün İslamiyet inancına göre duaların kabul edildiği ve önümüzdeki 1 yılın bizim hakkımızda getireceklerinin kaydedildiği gün olarak geçiyor. İnşallah bu gece Rabbim tüm Türkiye’ye tüm insanlara, tüm varlıklara hayırlı bir gün getirsin. Bugünden başlamak üzere, güzel günleri hep birlikte görelim inşallah. Bugün burada partime bakmadan, sadece bana güvendiği için burada olan ve hatta olamayan, başka partilere mensup telefonla arayan tüm dostlarıma sevgiler ve selamlar gönderiyorum. Tekirdağ örgütü beni burada yalnız bırakmadı. 2 seçim el ele, kol kola Tekirdağ’ı karış karış gezdiğimiz partidaşlarıma da sonsuz şükranlarımı sunuyorum.’’

Konuşmasının ardından partililerden ve vatandaşlardan gelen tebrikleri kabul edilen Arzu Mandalı, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.