Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Bakkal Meydanı'nda bir miting düzenledi. 23 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da düzenlenen mitingde halka seslenen Başkan Mandalı, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve montaj olduğu ortaya çıkan video hakkında açıklamalarda bulundu.

İLÇE BAŞKANLARI KONUŞTU

Programın açılış konuşmasını İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin gerçekleştirdi. Başkan Mandalı'yı tam destek verdiklerini kaydeden Çetin, 'Mart'ın sonu bahardır!' dedi. Çetin'in konuşmalarının ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin vatandaşlara seslendi. İYİ Parti teşkilatları ile birlikte Mandalı'yı yeniden Belediye Başkanı yapacaklarını kaydeden Seçkin, 'Her türlü karalamalara karşı Başkanımız İrfan Mandalı'nın yanındayız' diye konuştu.

''MEĞER ANKETLERİ SAHTEYMİŞ''

İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüdeki yerini aldı. Konuşmasına AK Parti İlçe Yönetimi'nin anket skandalı ile ilgili eleştiriler sıralayarak başlayan Mandalı, ''Biliyorsunuz, seçimlere 1 hafta kaldı. Biz de geçen hafta İnönü Mahallesi'nde yaptığımız mitingde hem İnönü hem de Karaağaç Mahallemizin anketini açıkladık. Karaağaç anketinde çok açık farkla önde olduğumuz ortaya çıkınca hemen ertesi gün onlar da bir anket yayınladılar. Ancak yayınladıkları anket sahte çıktı. Meğer anket İstanbul için yapılan bir anketmiş, anket firmasının Tekirdağ ve ilçeleri ile ilgili herhangi bir çalışması yokmuş.'' dedi.

''KARAAĞAÇLILAR İLE ARAMIZI AÇAMAYACAKSINIZ''

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan video hakkında da konuşan Başkan Mandalı, ''Bunun üzerine birileri, seçimi kaybettiğini anlayınca sahte anketlerden ve montaj videolardan medet ummaya başladılar. Hatırlarsınız, bu işleri eskiden FETÖ'cüler yapardı. Ancak milletimiz bu alçaklara prim vermedi. Şimdi Kapaklı'da birileri, bu işleri tekrar yapmaya başladı. Bu tür kumpasları yapmaya çalışan arkadaşlara hepinizin huzurunda seslenmek istiyorum; yaptığınız sahte anketlerle seçimi kazanamayacağınız gibi, montaj videolarla da Karaağaç halkıyla aramızı açamayacaksınız. Çünkü biz sizin gibi seçimden seçime çıkmıyoruz milletimizin karşısına. Biz 15 yıldır milletimizle el ele, gönül gönüleyiz.'' şeklinde konuştu.

''YILMADIK HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK''

Kapaklı'nın yol sorununa değinen Başkan Mandalı, ''Biliyorsunuz geçtiğimiz yılın ortasında bir asfalt plenti kurduk ve Kapaklımızın tüm yollarını asfalt yapmak için ihalemizi tamamladık. Ancak şimdilerde meydanlarda sizlerden oy isteyen bu şahıs var ya, hani seçimden seçime meydana çıkan. Bu arkadaşlar devlet memurlarını çeşitli yollarla susturdular ve bizim asfalt plentimizi durdurdular. Amaçları tamamen siyaset yapmak olan, hizmetten anlamayan bu insanlar maalesef bizim asfalt atmamızı engellediler. Ancak biz yılmadık, her türlü engellemelere rağmen tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah yeni dönemde asfalt çalışmalarımız tamamlanacak. '' ifadelerini kullandı.

''BORÇSUZ BİR BELEDİYEYİZ''

15 yıllık idaresi süresince borçsuz bir belediye yönettiğini kaydeden Başkan Mandalı, ''Biz borçsuz bir belediyeyiz. Bu nedenle ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar biz yine sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizin helal kazancınızla ödediğiniz vergiler, sizlere hizmet olarak geri dönmeye devam edecek. Bunlar bizi sadece yavaşlatabilir, ama asla durduramazlar.'' dedi.

''BU ARKADAŞIN SİZLERE FAYDASI OLABİLİR Mİ?''

Başkan Mandalı konuşmasının devamında, rakip aday Mustafa Çetin'e olan eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü; ''Biliyorsunuz yakın zamanda termik santral tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Birileri ‘Pınarça’ya termik santral yapacağız’ dedi. Bizler de tüm siyasi partilere, STK’lara ve halkımıza çağrıda bulunduk. Bu santral insan sağlığına zararlı, bunu Pınarçamıza yaptırmamalıyız dedik. Sağolsun Pınarçalı teyzelerimiz başta olmak üzere tüm siyasi partiler, STK’lar ve halkımız yanımızda oldu. Hep beraber santrale karşı dimdik durduk ve santralin yapımını engelledik. Ancak o günlerde bir kişi vardı 'gel kardeşim sen de bu santrale karşı çık' dedik. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Ben santrale karşı çıkarsam, benim siyasi kariyerim biter’ dedi. 'Yahu güzel kardeşim, gel etme millet kanser olacak' dedik, ‘Banane benim siyasi kariyerim daha önemli’ dedi. Şimdi sizlere soruyorum, göz göre göre milletin kanser olmasına göz yuman bu arkadaşın sizlere bir faydası olabilir mi?''

''GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURACAĞIZ''

Yeni dönemde de yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleyeceğini söyleyen Mandalı, ''Sizlerin aracılığıyla bu santral sevdalılarına seslenmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta Rüzgar Enerji Santrali kurduk. Sizler de örnek alın. Yeni dönemde de Güneş Enerji Santrali kuracağız. Vatandaşımızın sağlığıyla oynamadan da enerji üretebiliriz. Biz kapaklı belediyesi olarak yaptık bunu.'' diyerek konuşmasını noktaladı.