Kapaklı Gazetesi - AK Parti ile ortak seçim çalışması yürüttüğü gerekçesi ile Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilen Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Değer Koç, konu ile alakalı değerlendirmede bulundu.

CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Değer Koç, 31 Mart seçimlerinde partiye aykırı seçim çalışması yürüttüğü gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı tarafından disiplin kuruluna sevk edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Koç, kongreye sayılı günler kala konunun kendisine tebliğ edilmesini manidar bulduğunu kaydetti.

‘’İTİRAZ DİLEKÇEMİ VERDİM’’

CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Değer Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kongre takviminin açıklanmasına çok yakın bir tarihte tarafıma tebliğ edilmesini ilginç bulduğum ve yaklaşık olarak 120 gün önce alınmış “tedbirli disipline sevk” kararı söz konusu. Tedbirli olarak disipline sevk edilmeme karşı parti tüzüğümüzün 64/2 maddesi gereğince tedbirin kaldırılması için il başkanlığımıza yasal süre içinde itiraz dilekçemi verdim” dedi.

“AK PARTİ İLE SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTMÜŞÜM”

İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Koç, “İl başkanlığı tarafından tarafıma bildirilmiş olan yazıda hangi fiilden dolayı disipline gönderildiğim bildirilmediği için bu konuda savunma hakkımı da gizli tutuyorum. Ancak çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Kapaklı İlçe Başkanlığı şahsımın 31 Mart seçimlerinde AK Parti ile seçim çalışması yürüttüğümü iddia edip disipline sevk edilmem konusunda il başkanlığına bildirmiş.” dedi.

“ADAYLIK YARIŞINDAN ÇEKİLİRİM”

Disipline sevkinin haksız olduğunu kaydeden Değer Koç, “Yapılmış olan bu haksızlığın karşısında susanlar dilsiz şeytandır. Buradan siz değerli basının aracılığı ile tüm kamuoyuna ve hatta Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e seslenmek istiyorum. Bırakın benim AK Parti ile seçim çalışması yürüttüğümü kendisinden Kapaklı'da AK Parti'ye oy kullanmasını istediğimi iddia eden ve delil sunacak bir kişi çıkarsa ben adaylık yarışından çekilirim” İfadelerine yer verdi.

“SÜREÇ YANLIŞ İŞLEMİŞTİR”

Alınan kararın tüzüğe aykırı olduğunu belirten Koç, “Bizleri sandıkta yenemeyeceklerini anlayanlar böyle kirli iftiralarla tarafımızı yıpratıp seçim yarışına dahil edilmememiz için siyasi ahlaka yakışmayan bir tutum sergilemektedir. Açık olarak ifade ediyorum ki İlçe başkanlığının almış olduğu karar tüzüğümüze aykırıdır ve keyfilik taşımakla beraber, kötü niyetli bir uygulamadır. Bizlerin tüzüğe aykırı bir şekilde disipline sevk ettirilip adaylık yarışından çekilmem konusuna bel bağlayarak susanlar da avuçlarını yalayacak. Alınan karar usule uygun değildir ve süreç yanlış işlemiştir. 31 Mart Seçimlerinde oyumu Saray’da kullandığım ve seçim sürecinde partim için en yüksek seviye de emek ortaya koyduğum herkes tarafından bilinmektedir” diye konuştu.

“ALACAĞI KARARA GÜVENİM SONSUZDUR”

Koç, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: “31 Mart 2019 seçimlerine kadar ikametimin Saray ilçesinde olduğu bellidir. İkamet adresim Saray ise parti üyeliğimde otomatik olarak 31 Mart 2019 tarihine kadar Saray ilçesindedir. Bu nedenle CHP Saray İlçe başkanlığından görüş yazısı alınmadan böyle bir disiplin soruşturmasının başlatılması da doğru değildir. İl disiplin kurulumuzun tedbir kararımın kaldırılması konusunda alacağı karara güvenim sonsuzdur. Açıklanan kongre takvimimiz partimize, tüm örgütlerimize ve partililerimize hayırlı olsun.”