Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Adayı Değer Koç, partideki kongre sürecine ve kendisi hakkında parti merkezi tarafından verilen tedbirli disiplin kararı hakkında açıklama yaptı. Koç, ‘’Bizim Ankara'da abimiz, ablamız yok. Böyle olsaydı emin olun bunları yaşamazdım ve emin olun ki bugün ilçe başkanlığı yarışında adaylık iddiamız devam eder ve seçim kazanırdık.’’ dedi.

CHP’de kongre heyecanı sürerken, ilçe başkan adaylarından Değer Koç bir basın açıklaması yayımladı. Kendisi hakkında verilen ‘Tedbirli Disiplin Kararı’nın kongre seçimlerine etki ettiğini iddia eden Koç, parti için çalışmalara devam edeceğini söyledi. 

‘’ÜYELİK HAKLARIM İADE EDİLMİŞTİ’’

Kendisinin disipline sevk süreci hakkında konuşan Koç, ‘’Bilindiği üzere, İlçe Başkanlığı'na adaylığımı açıkladıktan sonra, çeşitli asılsız iddialarla hakkımda herhangi bir disiplin soruşturması yapılmadan üyelik haklarımı (parti içi seçimlerde seçme ve seçilme) ortadan kaldıracak şekilde tedbirli olarak disipline sevk kararı alınmıştı. Yaptığımız itirazlarla bu uygulamanın partimizin tüzük ve yönetmeliklerine aykırı olduğunu, ayrıca siyasi etiğe uygun bir karar olmadığını defalarca dile getirdik. Sonuç olarak; İl Disiplin Kurulu yaptığımız itirazı haklı bularak tedbirli Disipline Sevk Kararı'nı iptal etmiş ve üyelik haklarımı iade etmişti.’’ İfadelerini kullandı.

‘’YALAN DOLU DOSYALARLA ANKARA’YA İTİRAZ ETTİLER’’

Siyasi rakiplerince disiplin kararının bozulduğunu iddia eden Koç, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Kaldığımız yerden yola devam etmek istedik; İlçemizde 1878 resmi üyesi, binlerce seçmeni olan partimizin, hak ettiği gibi yönetilmesi gerektiğini tüm üyelerimize anlatmaya başladık. Bunun karşılığında da vefalı örgütümüz kendi öz evlatlarının yer aldığı MAVİ listeye sahip çıktı. MAVİ liste altında buluşanların bir araya gelmesi bir takım zümreleri de hemen rahatsız etmeye başladı. Ardından bu partinin öz evlatları üzerinden karalama kampanyalarına, dedikodulara başvurdular. Asılsız, ipe sapa gelmez, kendilerinin bile inanmadığı ama söylemek zorunda oldukları yalanlarla doldurup hazırlamış oldukları dosyanın hakkında il disiplin kurulu tarafından verilmiş nihai kararı bozmak ve tedbir kararının devam ettirilmesi adına Ankara'ya Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz ettiler. Ankara'da savunmam alınmadan, dosyam görüşülmeden ilçemize “Tedbir kararının uygulanmasının devamına” şeklinde bir yazı göndererek, dosyanın incelenip görüşülmesi için ileri tarihli bir karar verdi.’’

‘’AKIL KARIŞTIRICI BİR YOL İZLEDİLER’’

Partinin disiplin kararı üzerinden bir algı oluşturulduğunu söyleyen Değer Koç, ‘’Bu süre zarfı içerisinde yapılan muhtarlık bölgesi mahalle delege seçimlerinde hakkımda uygulanmış olan tedbir kararı nedeniyle oy kullanamadım. Ancak muhtarlık bölgesi mahalle delege seçimlerinde her mahalle için liste çıkarmamıza engel bir durum söz konusu değildi. Örgütümüzle beraber her mahalle için MAVİ bir anahtar liste hazırlayarak delege seçimlerine girme kararı aldık. MAVİ liste bir kişinin siyasi geleceğini tayin etmek adına bir araya gelen insanlar topluluğu değildi. MAVİ liste hiçbir milletvekilinin ya da belediye başkanın çıkardığı bir liste değildi. MAVİ liste bu örgütün vicdanı, bu örgütün emeği, bu örgütün öz evlatlarıydı. Her ne kadar ilçe başkanı, yöneticiler, eski belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekillerinin üyeler üzerinde baskıları artmış olsa da, Delege seçimlerini ilçe kongresi gibi gösterip; “Değer Koç seçime giremeyecek.” şeklinde yalanlar konuşup, üyenin tarafımıza olan güvenlerini kırarak akıl karıştırıcı bir yol izlemiş olsalar da; yapılmış olan haksızlıklar karşısında durup, partinin öz evlatlarının bulunduğu MAVİ listeye sahip çıkan vefalı örgütüme teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

‘’HAKSIZ REKABETE NEDEN OLDULAR’’

Koç, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Üzülerek söylüyorum ki mahalle delegesi seçimleri sürecinde yaşamış olduğumuz bu sorunları doğuranlar yapılmış olan mahalle delegesi seçimlerine gölge düşürmüş ve haksız rekabete neden olmuşlardır. Bu işleri yapanların zihniyeti ne yazık ki İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimleri iptal eden zihniyetten de farklı değildir. Yüksek Disiplin Kurulumuz ilçe başkanlığı tarafından yapılan itirazı 02.12.2019 tarihinde değerlendirmiş ve Tekirdağ İl Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu “uyarma cezasını” oy birliği ile onadıktan sonra 26.12.2019 tarihinde postalayıp bugün tarafıma tebliğ etmiştir. Ancak geçen bu süre zarfı içerisinde siyasi ayak oyunlarıyla bizi minderin dışına itmeye çalışanlar da başarıya ulaşmıştır.’’

‘’ANKARA’DA ABİMİZ/ABLAMIZ YOK’’

CHP’nin üst kademelerinden kongreye müdahale edildiğini de iddialarına ekleyen Koç, ‘’Kapaklı'lı hemşerilerime ve vefakar parti örgütüme tekrardan hatırlatmak istiyorum; Bizim Ankara'da abimiz, ablamız yok. Böyle olsaydı emin olun bunları yaşamazdım ve emin olun ki bugün ilçe başkanlığı yarışında adaylık iddiamız devam eder ve seçim kazanırdık. Bunları söylemekten de çekinmiyorum; Ben isterdim ki milletvekillerimiz tüm adaylarımıza eşit mesafede bulunsun, ayrım yapmasın, şeffaf ve demokratik bir seçim süreci olsun, ama maalesef olmadı. Evimizden, işimizden vakit ayırarak çalıştığımız, seçilmesi için ter döktüğümüz, oy topladığımız, bir tane daha fazladan milletvekili nasıl çıkarırız da Ankara’ya göndeririz şeklinde hesap yaptığımız milletvekillerimiz, keşke milletvekilliği görevlerini sürdürseydi de mahalle delege seçimlerinde tarafsız kalabilseydi.’’ dedi.

‘’ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Değer Koç, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Anlaşılan o ki seçilmişlerimiz bizleri rakipleri olarak gördüler, ama şunu iyi bilsinler ki bizler onların rakipleri değiliz. Çünkü bizim rakiplerimiz vatanı elimizden almaya çalışanlar ve onların yerli iş birlikçileridir, bizim rakiplerimiz tarikatlar, şeyhler ve dervişlerdir, bizim rakiplerimiz işçinin, emekçinin, öğrencinin hakkını gasp edenlerdir, bizim rakiplerimiz ihaleleri yandaşlarına peşkeş çekip rant elde edenlerdir, bizim rakiplerimiz kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır! Seçilmişler ancak bizlerin parti içi demokraside partimize ve memleketimize hizmet için yarıştığımız yoldaşlarımız olabilirler. 12 Ocak Tarihinde gerçekleşecek olan ilçe kongremiz sonucunda seçilecek olan ilçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerimiz kimler olursa olsun bizler bu partinin emekçileri olarak partiye ve memlekete hizmet etmek adına geçmişte olduğu gibi elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.’’