Geçtiğimiz günlerde düzenlediği program ile yerel seçim çalışmalarına start veren Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, 28 Şubat Perşembe günü gazetemizin haber merkezini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ziyarette Karakoç'un yanı sıra Saadet Partisi Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ramazan Göksü hazır bulundu.

''İTTİFAKA GİRMEDİK GİRMEYİZ DE''

Saadet Partisi'nin 81 ilde yoğun bir yerel seçim çalışması yürüttüğünü kaydeden Başkan Adayı Karakoç, ''Şuanda Türkiye'nin 1389 seçim bölgesinde tek başına yarışa giren sadece biziz. Yüksek Seçim Kurulu; Türkiye'nin 81 vilayetinde örgütlenerek kendi başına seçime girenler dışındakiler seçime giremez dese sadece Saadet Partisi kalır. Bu çok önemli bir şey çünkü 82 milyon insanımızı doğusundan batısına kucaklamak demektir. Seçmenini birileriyle paylaşmadan tamamını bağrına basan sadece Saadet Partisidir. Birileri bizleri bu şekilde itham etse de hiçbir şekilde ittifaka girmedik, girmeyiz de. Bizce insanların kalbine dokunmak lazım, düşüncelerini almak lazım. O yüzden Allah'ın izniyle tüm seçim bölgelerinde tek başımıza seçime giriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''HAZİNEMİZDEN 1 KURUŞ ALMADIK''

Devlet hazinesinden seçim yardımı almadıklarının altını çizen Karakoç, ''Şunu da eklemek gerekirse bütçede hiçbir şekilde hazinemizden 1 kuruş almadan, kendi imkanlarımızla seçime giriyoruz. Yeri geliyor çocuklarımızın harçlıkları ile hanımlarımızın gün parası ile bu çalışmaları yapıyoruz. Diğer partiler gibi devletten yüksek paralar alıp bunları kullanmıyoruz.'' dedi.

''HER MAHALLE KENDİ İHTİYAÇLARINI TESPİT ETMİŞ''

Kapaklı'nın 14 mahallesinde seçim anketi yaptıklarını belirten Hasan Karakoç, ''Kapaklı'da Allah'ın izniyle Saadet Partisi kazanacak. Teşkilat olarak bir anket çalışması yaptırdık ve Kapaklı'nın sorunlarını sorduk. Halkımızın tespitleri on numara. 'Belediye Başkanı olursanız ne tür icraatlar yaparsınız?' dedik ve verdikleri cevaplar bizlere çok güzel fikirler verdi. Bu anketin en güzel özelliği Kapaklı'daki 14 mahallemizde de yapılmış olması. Her mahalle kendi ihtiyaçlarını çok güzel tespit etmiş durumda. Projelerimizi bu yönde şekillendireceğiz. Halka sormadan proje yapmak, halka rağmen iş yapmak demektir.'' diye konuştu.

''SU KADAR ASLİ BİR İHTİYAÇ YOK''

Yapılan anket çalışmalarında Kapaklı'nın ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyleyen Karakoç, ''Anketlerde görüyoruz ki en büyük sorunlarımız trafik, sosyal alanlar, yol, altyapı ve su fiyatlarındaki pahalılık. Geçen İstanbul'daydım ve bir eve giden su faturasını alıp baktım; suyun tonu 4 lira, bizde 10 lira. Kapaklı'daki insanlar iğne iplik gibi geçimini hesaplıyor, en acil ihtiyacımız olan suyu en pahalıya verip nasıl 'Halkın Adamıyım' diye çıkıyor bilmiyorun. Su kadar asli bir ihtiyaç yok.'' ifadelerini kullandı.

''O RUH SAADET PARTİSİ'NDE VAR''

Milli Görüş'ün belediyecilik anlayışına dair açıklamalarda bulunan Karakoç, şunları söyledi; ''Bir baba evine ekmek götürürken 'evladım ben size ekmek getirdim' diye övündüğünü hiç görmemişsinizdir. Milli Görüş de bu çerçevede yol, su ve kaldırımı asli bir görev olarak görüyor. Bir belediye bunları işin ehline verir. Yandaşın yoksa, liyakatli insanların var demektir. Bunu AK Partili belediyelerimiz de yapamıyorlar. Cumhurbaşkanımız bu durumu görüp '94 Ruhu' ifadesini kullandı. Biz de Cumhurbaşkanımıza dedik ki '94 ruhu ruh çağırmakla gelmez'. O ruh hala Saadet Partisi'nde var.''

''İNANÇ TEKEDEN SÜT ÇIKARIR''

Hizmet odaklı, borçsuz bir belediye hedeflediklerini söyleyen Karakoç, ''Erbakan Hoca'nın çok güzel bir cümlesi var, 'İnanç tekeden süt çıkartır'. İnanıyorsanız başarırsınız, inanmazsanız başaramazsınız. İşte Milli Görüş belediyeleri seçimlere inanarak girdikleri, yandaşı olmadıkları için her gittiği yerde başardılar. Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi 94 ruhunu çok öteye taşıdılar. Bir örnek vereyim, biz Konya Belediyesi'ni 94 yılında aldık 2004 yılına kadar bizdeydi. 2001 -2002 yılında ülkede kriz olduğunda belediye başkanımız 'Devletimiz IMF'ye gitmesin biz borç verelim gerekirse' dediler. Bugün Türkiye'nin en borçlu belediyesi Konya belediyesi. Borç veren belediyeden borçlu belediye haline getirdiler.'' dedi.

''ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖNEMLİ''

Seçimi kazandıkları takdirde hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında tüyolar veren Karakoç, ''Bizim için okullar çok önemli. Eğer okullarımızın önünde öğrencilerden çok velilerimiz varsa burada bir sorun var demektir. Biz bu sorunu çözmek için emniyetimizle, servis şirketlerimizle, okul müdürlerimizle ve aile birliklerimiz ile ortak bir çalışma ile bu işi başından köküne çözeceğiz. Okullarımızda temizlik sorunları var, bunu çözeceğiz. Okullarımız kendi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve öğrencilerimizden istiyor. Ayrıca çocuklarımız okullara suyla gidiyor. Biz tüm okullarımızı en içilebilir suyla buluşturacağız. Bunun bir teknolojisi var, çok da basit. Tüm bu işleri bitirdiğimizde çocuklarımızın sportif faaliyetlerini arttırmak için mahallelerimize mahalle konakları kuracağız.'' şeklinde konuştu.

''AİLE SAĞLAMSA DEVLET SAĞLAMDIR''

Kadınların da topluma kazandırılması gerektiğini belirten Karakoç, ''Ayrıca toplumda kadınlarımızı da üreten bir konuma koyacağız. Atölyeler, el sanatları kursları gibi yerler açarak onların üretici olmalarını sağlayacağız. Üretecekleri eşyaların pazarlarını araştıracağız ve uygulayacağız. Bir diğer sorun da çocukları ile ayrı kalan hanımlar bir süre sonra sosyolojik sorunlar yaşıyorlar. Hal böyle olunca yetişen çocuklar da iyi eğitilmemiş oluyor ve aileler çareyi imam hatiplere kaydetmekte buluyor. Neden? Dini bir kisvesi var diye. Fakat buraya giden öğrenciler oralara zaten dolu gidiyor, İmam Hatip müdürlerimiz dolu bir bardağı doldurmaya çalışıyor. Bizler bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çünkü aile sağlamsa devlet sağlamdır.'' ifadelerini kullandı.

''MAKAM KAPISINI KIRACAĞIZ''

Karakoç, son olarak şu sözlere yer verdi; ''Eğer seçimlerden zaferle çıkarsak Belediyemize kocaman 'Rüşvet alan da veren de mel'undur' yazısı asacağız. İkinci olarak belediye başkanlığının makam kapısını kıracağız. Onu açık arttırmada yüksek bir parayla satıp parasını fakirlerimize dağıtacağız. Kapaklı'da artık kapalı kapılar ardında siyaset dönmeyecek.''

Karakoç'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil, partililere ve Karakoç'a yerel seçimlerde başarılar diledi. Karakoç'un ziyareti çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.