Yerel seçimler için saha çalışmalarına başlayan Başkan Mandalı, yoğun bir maratonda dernek ziyaretlerini sürdürüyor. Saha çalışmaları çerçevesinde Kars Sarıkamışlılar Derneği üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtarak vatandaşlardan destek beklediğini dile getirdi. Ellerinde Türk bayrakları ile Mandalı'yı karşılayan yüzlerce Karslı ise, yerel seçimlerde tam destek sözü verdi. 23 Şubat Cumartesi günü Çağlayan Düğün Salonu'nda düzenlenen programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda Karslı vatandaş katılım gösterdi.

''YENİ KAPTAN BU PUSULAYI BİLİYOR MU?''

Saat 19:00'da düzenlenen program, 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programda Karslı vatandaş adına söz alan Kars Sarıkamışlılar Dernek Başkanı Şinasi Aras, ''Sayın Başkan, gördüğünüz bu izdiham sizleri seviyor ve dimdik arkanızdadır. Biz düşündük, taşındık aynı gemi ile yola devam etme kararını aldık. Fakat bu arada bir mola vermişiz, bu mola esnasında 'Kaptanınızı değiştirin' diyorlar. 15 yıllık tecrübeye sahip bir kaptan ile bu kutlu yola devam ederken; gelecek olan kaptan acaba bu pusulayı biliyor mu? Nasıl fırtınalara yakalanacağını biliyor mu? Biz kendi kaptanımız ile yola devam edeceğiz, Sarıkamışlılar olarak dimdik başkanımızın arkandayız. Diyeceksiniz ki sizin kaptanınız kimdir? Kaptanımız Sayın İrfan Mandalı'dır. İşte Başkan, işte kaptan! Sarıkamışlılar olarak senin arkandayız.'' ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI'NIN İLÇE BAŞKANLARI KONUŞTU

Dernek Başkanı Aras'ın ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin kalabalığa hitap etti. Millet İttifakı sebebiyle İrfan Mandalı'ya desteklerinin tam olduğunu belirten Çetin, 31 Mart yerel seçimlerinde İrfan Mandalı'nın yeniden kazanması için çalışacaklarını söyledi. Çetin'in ardından söz alan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise, Millet İttifakı'nda kendilerini destekleyen İYİ Parti'ye ve İlçe Başkanı Yusuf Çetin'e teşekkür etti. Kendilerini ağırlayan Kars Sarıkamışlılar Derneği'ne teşekkür eden Başkan Seçkin, desteklerini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

''SİZİ TEKRAR BAŞKAN YAPACAĞIZ''

İlçe Başkanlarının ardından CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Turgay Han konuştu. Başkan Mandalı'nın meclis listesinde bulunmaktan onur duyduğunu dile getiren Han, ''Öncelikle eğer bir yola girmişseniz 3 nedeniniz olmalı. Benim üç nedenim şu; Kapaklı'yı belde belediyesinden ilçe belediyesine çıkaran kim? İrfan Mandalı. İkinci olarak köprünün öteki tarafını tanımayanlara inat, herkesle birlik ve beraberlik kuran; kardeşçe yürüyen kim? İrfan Mandalı. Son olarak Termik Santral gibi bir cehennemi Kapaklı'dan defeden, Karlı'da yenilenebilir rüzgar gülü enerjisi kuran kim? İrfan Mandalı. Ben de diyorum ki; Sayın Başkanım, sizlerden sadece başkan değil; bizlerden sadece seçmen değil, memleket olur! Bu güzel seçim yarışında kendisi ile aynı safta yürüdüğümüz için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Sizi tekrar Başkan yapacağız.'' dedi. 

''BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ''

Programın bir diğer konuşmacısı olan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ergin Yıldırım, şunları söyledi; ''Ben kısaca sizlere kendimi tanıtmak istiyorum. İsmim Ergin Yıldırım. Serhat Kars'ın şehri Arpaçay İlçesi'nden, 1700 kilometreden işimizi, ekmeğimizi kazanmak için buralara geldik. Yaklaşık 30 yıldır Karaağaç'ta ikamet etmekteyim. Ne mutlu ki ben de böyle güzel bir kadroda İrfan Mandalı Başkanımın yanında bulunuyorum. Kapaklı'ya hizmet etmek istiyoruz ve gayemiz Kapaklı'yı güzel yerlere getirmek. Son olarak Edirne'den Kars'a, Sinop'dan yavru vatan Kıbrıs'a; 7 bölgede ne varsa biz biriz. Biz büyük bir aileyiz, biz büyük bir Kapaklıyız.'' 

''BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ''

Yıldırım'ın ardından katılımcılara hitap eden CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Tahsin Aras ise, ''Ben de sizlerin bir kardeşi olarak bu kutlu yolculuğa girmiş bulunmaktayım. Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile biz bu seçimi kazanacağız. Hepiniz bu soğukta, bu karda buraya geldiniz. Hakkınızı helal edin.'' dedi.

''BURADA BEKA SORUNU YOK''

Programın son konuşmacısı ise Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı oldu. Kapaklı'da birlik ve beraberliği sağladıklarını söyleyen Mandalı, ''Bugün burada 81 ilin vatandaşı var. Kardeşlik burada var, iş burada var, aş burada var, güç burada var, Türkiye'nin birlik ve beraberliği burada var. Yukarıdaki siyasetçiler gelsin, buradaki birlik ve beraberliği görsün. Burada beka sorunu yok, burada arkadaşlık var, beraberlik var, burada dostluk var. Buradaki Karslı kardeşlerimi, ağabeylerimi ve ablalarımı gönülden kucaklıyorum. Yolumuz açık olsun.'' diye konuştu.

''ADIMIZ KAPAKLI SOYADIMIZ TÜRKİYE''

Ardından vatandaşlara seslenen Başkan Mandalı, ''Şinasi kardeşimiz çok güzel bir şey dedi. 'Biz deneyimli bir başkanla yola çıkıyoruz' dedi. Demek ki biz burada gönülleri fethetmişiz. Hepimize ayrı bir görev düşmüş olduğunu vurgulamak istiyoruz. Sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil, sadece İYİ Partililere değil; AK Partililer siz de buraya gelin. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim sizlere de sesleniyorum; burada particilik yok, memleket meselesi var. Burada Edirne'den Kars'a dostluk var. Sizler de gelin dostlarım, kardeşçe yaşayalım. Maalesef 10 milyon HDP'li dostumuzu da PKK'lı gibi ayrıştırıyorlar. Eğer PKK'lılarsa, devlet büyüklerime sesleniyorum; derhal bunları yakala! Türkiyemize zararlı kim varsa derhal yakalansın. Fakat kimseyi ayrıştırmayalım. Bizim adımız Kapaklı soyadımız Türkiye!'' sözlerini kaydetti.

AY YILDIZLI BAYRAKLARLA EŞLİK ETTİLER

Mustafa Kemal Atatürk'in ilk Şükran Gezisi'ni Kars'a gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Mandalı, ''İlke ve İnkılaplarına bağlı kaldığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleden hemen sonra ilk şükran gezisini 1924 tarihinde Kars'a yapmıştır. Kars halkı, canlarından çok sevdiği kurtarıcısını büyük bir coşkuyla ve bayraklarla karşılaşmıştır. Kars halkı da ilk gezisini kendisine gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Paşa'yı, 'Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa/Askerin milletin bayrağında çok yaşa' dizelerine sahip özel bir beste ile karşılaşmıştır.'' dedi. Ardından sözkonusu bestenin dinletildiği salonda, yüzlerce Karslı al yıldızlı bayraklarla şarkıya eşlik etti.

''KARSLI KARDEŞLERİMLE ARAMA KİMSE GİREMEZ''

Karslı vatandaşlar ile ayrı bir gönül bağına sahip olduğunu söyleyen Mandalı, ''Sizler Kapaklımıza değer kattınız. Buraya geldiğinizde saptan, samandan evlerimiz vardı. Bizler de 15 yıldır sizlerin hak ettiğiniz gibi yaşamanız için elimizden geleni yaptık. İnşallah yeni dönemde de yeni ekip arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sıralamaya giren arkadaşlarımız da bizim için ayrı bir değer. Kapaklı'da bulunan 117 bin kişi, benim için ayrı bir değer. Karslı kardeşlerimle benim arama bugüne kadar kimse giremedi, bugünden sonra kimse giremez. '' ifadelerini kullandı.

''HADİ BAK İŞİNE BE KARDEŞİM!''

Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Çetin'e göndermelerde bulunan Başkan Mandalı, konuşmasını şöyle sürdürdü; ''İsmini anmak istemediğim arkadaş, seçimlere 2 ay kala meydanlara çıkmış 'Ben Kapaklı'yı yöneteceğim' diyor. Bu arkadaşımız Kapaklı'yı yönetmek için 2 dönemdir aday. Hala yenilmeye bıkmadın mı? Siyaseti bilmiş olsa, düğünlere gitmiş olsa, vatandaşlarımızın acı tatlı günlerinde yanında olsa zaten açık ara seçimi kazanırdı. Ama hiçbir zaman buralarda görmedik. Ben her zaman şunu diyorum; kötü parti yoktur, kötü yönetici vardır. O da kötülerden bir tanesi. Bugüne kadar nerelerdeydi? Kardeşim bu halk uyandı, bu halkın parti ile işi yok. Bu halkın işi yöneticiyle, o yüzden hadi bak işine be kardeşim!''

''BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENEMEMİŞ''

Çetin'in Büyükşehir belediyesi yasalarını bilmediğini savunan Mandalı, ''Değerli kardeşimiz eğer eğitim almak istiyorsa bana gelsin. Çünkü belediyecilik hakkında hiçbir bilgisi yok. Yasadan bahsediyorsun, buradaki arkadaşlarımızın konut yapabilmesi için sağlayabileceğimiz imkanları anlatıyorsun; 'O nedir? Yenir mi içilir mi?' diyor. Yani bu arkadaşımız belediyeciliği hala öğrenememiş. Vatandaşın bana geldiğini ve başka yerlere gönderdiğimi söylüyor. Kardeşim sen yasaları okumadın mı? '' dedi.

''SU PARANIZDAN FAZLA VERGİ ÖDÜYORSUNUZ''

Su fiyatlarına da bir açıklık getiren Başkan Mandalı, ''Türkiye'de 81 vilayetin 30 tanesi Büyükşehir oldu. Kanalizasyon, içme suyu, dereler, yağmur suyu hattı TESKİ'ye ait oldu. Diğer bir konu vatandaşımız son zamanlarda su parasının pahalı olmasından müzdarip. 30 tane büyükşehir olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde para olsaydı, sizlere az sonra sayacağım 4 vergi olmazdı. Musluğu açtınız 'Atık Su Bedeli' vergisi, 'Çöp' vergisi, 'Bertaraf' vergisi ödüyorsunuz. O yetmiyor bir de altına %18 KDV ekleniyor. Yani vergiler eklene eklene su paranızdan fazla vergi ödüyorsunuz. Biz istesek de bunu bertaraf etme yetkisine sahip değiliz. Devletin kasasında para olmadığı için bu vergiler ilçe ve büyükşehirden alınıyor.'' ifadelerini kullandı.

''VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN ÖNCE KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR''

Termik Santral konusunda AK Partililerin tutumunu hatırlatan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Bunlar hizmet etmeyi bilmez. Hizmet etmeyi bilmedikleri gibi hizmet edeni de engellemeye çalışırlar. Bildiğiniz üzere Pınarça'da bir Termik Santral projesi ile karşımıza geldiler. Ben bunları engellemeye çalıştım. İnşaatçı kardeşlerimiz var, bakkalımız var, manavımız var, beraber yaşadığımız 117 bin nüfusumuz var. Bunlar zehirlenecek dedim. Sağolsun vatandaşlarımız bizimle birlikte hareket ederek buna karşı çıktılar, mücadelemizi yalnız bırakmadılar. Fakat onlara 'Gel bu işe karşı gelelim' dediğimizde 'Benim siyasi geleceğim ne olacak?' dedi. Vatandaşın sağlığından önce kendini düşünen birine oy verir misiniz? ''

''2019'DA HER TARAF ASFALT OLACAK''

Son olarak bozuk yollara değinen Başkan Mandalı, ''Biz geçtiğimiz yıl bir Asfalt Şantiyesi kurarak Kapaklımıza 70 kilometre sıcak asfalt yapacaktık. Yollarımızın bozuk olduğunu ben de biliyorum. Fakat bu arkadaşlarımız siyasi baskı yaparak Asfalt plentimizi mühürletti. Biz bunla yılar mıyız? Yılmayız. Onlar buradaki asfaltı engelleyerek İrfan Mandalı ve ekibinin seçimi kaybetmesini istedi. Buradan söylüyorum; seçim bitse dahi 2019'da Kapaklı'da her taraf asfalt olacak! Onlar baksın işine.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından program noktalanırken, düğün salonu önünde vatandaşlar ve Başkan Mandalı hatıra fotoğrafı çektirdi.