İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, mecliste yaptığı konuşmasına Edirne’de yaşanan sel felaketinde ölen vatandaşa başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Ergene Nehri yatağındaki kirlilikten de söz eden Kaplan, “30 maddelik Kanun Maddesi'nin, 9. Maddesi'nde yaban hayvanları için gösterdiğiniz gayret beni çok duygulandırdı. Bu madde hakkında düşünen uğraşan arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Trakya’nın kalbinden geçen Ergene Nehri ve Ergene Nehri yatağı boyunca artık ölebilecek tek bir yaban hayvan kalmadığı gibi nehrin içinde de hiçbir canlı türüne rastlanmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

''ERGENE'DEKİ KANSER VAKALARI ARTTI''

Ergene havzasındaki kanser vakalarına dikkat çeken Kaplan, “Ergene Nehri ile ilgili 16 yıllık iktidarınızda 1 tanesi bana ait olmak üzere 26 tane yazılı soru önergesi 14 adet meclis araştırma önergesi verildi. 16 yıl boyunca tüm canlılık yavaş yavaş öldü. Ergene Havzası’nda kurtarılacak yaban türü, nehirde yaşayan hiçbir canlı kalmadı. Bu teklifte insan yok. İnsanlarda ölüyor. Ergene boyunca kanser vakaları arttı. Kör sağır dilsiz davranarak uyguladığınız politikalar insanları öldürüyor. Ergene boyunca ölüyoruz. Seçim bölgemi dolaşırken annesi babası kanser hastalığı yüzünden ölen bir çocuk önümü kesse, ‘insanlık da bu nehir yüzünde ölmüş müdür?’ diye sorsa ne cevap vereceğiz sayın vekiller” diye konuştu.

''ERGENE YETMEZMİŞ GİBİ TERMİK SANTRALLER KURULMAK İSTENİYOR''

Trakya’da kurulmak istenen Termik Santrallere dikkat çeken Kaplan, “Ergene’de yaşanan facia yetmezmiş gibi Tekirdağ ve Kırklareli’nde termik santraller kurulmak isteniyor. Hem de binlerce dönüm verimli tarım ve orman alanlarını betonlaştırarak. Anlaşılıyor ki Ergene yatağını yok edip canlıların ölmesine seyirci kalanlar bunlarla yetinmiyor. Ergene için hiçbir çözüm üretmeyenler Trakya’nın eko sistemini yerle yeksan edecek projelerle Trakya’da yaşayan vatandaşlarımızı gözden çıkarmıştır. Çevreyi yaşatmayanlar insanı yaşatamazlar. Ergene ve termik santraller insanları hedef almadan birşeyler yapmamız lazım” diyerek konuşmasını tamamladı.