Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan 3 Ocak Perşembe günü Kapaklı’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerin ardından Pınarça Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Kaplan, geçtiğimiz günlerde iptal edildiği duyurulan Termik Santral projesi hakkında açıklamalar yaptı. Milletvekili Kaplan’ın ziyaretinde İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Yönetimi hazır bulundu. İYİ Parti heyetini Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya karşıladı. 

‘’TRAKYA HALKINI NEDEN CEZALANDIRIYORSUNUZ?’’

Burada yaptığı açıklamasında, Termik Santral konusunu meclise taşıyan ilk milletvekili olduğunu belirten Kaplan, Trakya’nın hükümet tarafından cezalandırıldığını iddia etti. Vatandaşların yeni yılını kutlayarak sözlerine başlayan Kaplan, ‘’Bildiğiniz üzere burada yapılması düşünülen bir Termik Santral vardı. Ben de İYİ Parti Tekirdağ milletvekili olarak bu durumu meclis gündemine taşıdım. Bir ay önce yaptığım bir konuşmada Ergene’de kanser olduğumuzu, bunla birlikte Termik Santral yapılmaması gerektiğini ve oy oranı düşük diye hükümetin bu bölgeyi cezalandırmaması gerektiğini belirttim. Biz Trakya olarak Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan iliz, halkımızı neden cezalandırıyorsunuz?’’ ifadelerini kullandı.

‘’PROJE İPTALİNİN RESMİ EVRAKLA KANITLANMASINI İSTİYORUZ’’

Termik Santral projesinin iptaline dair resmi bir belge bulunmadığını belirten Kaplan, Ak Partili milletvekillerinden konuyla ilgili açıklama yapmalarını istedi. Bu duyurunun seçim yatırımı da olabileceğini vurgulayan Enez Kaplan, ‘’Benim açıklamamdan 15 gün sonra iktidar partisinin üç vekili bir basın açıklaması yaparak Termik Santral projesinin iptal olduğunu duyurdu. Bu yerel seçim yatırımı mıdır? Yoksa gerçekten iptal mi ettiniz? Gerçekten iptal ettiyseniz İYİ Parti Milletvekili şahsım ve 3 tane CHP Milletvekili basının önünde resmi, yazılı bir evrakla bunun kanıtlanmasını istiyoruz. Bize belge versinler. 3 ay veya 1 sene sonra yapmayacaklarını taahhüt etsinler. Seçim yatırımı olmadığını bize kanıtlasınlar. Yoksa hem Pınarça, hem Çerkezköy, hem de Kapaklı zehir altında kalacak. Bu projenin iptal olduğunu kanıtlamak için iktidar partisinin 3 vekili Pınarça’ya gelip yerinde taahhüt etmeliler. Çünkü ben Enerji Komisyonu üyesiyim ve Bakan Bey bu komisyonun bir toplantısında Trakya’ya 2 tane Termik Santral yapacaklarını belirtti. ‘’ diye konuştu.

‘’AMAÇLARI ÇİFTÇİLİĞİ VE TARIMI BİTİRMEK’’

Trakya’da tarımın ve hayvancılığın her geçen gün azaldığını söyleyen Kaplan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Hava kalitesi olarak geri sıralarda kalmış bir ilçeyiz, bir de canlı ölümlerde ilk sıralara çıkacağız. Bu Termik Santral projesinden bir tane daha var ve o da Kırklareli bölgesinin en verimli topraklarında yapılmak isteniyor. Amaçları burada çiftçiliği ve tarımı bitirmek. Türkiye’nin buğday rezervinin %20’sini üretiyoruz, ay çiçeğinin ise %33’ünü üretiyoruz. Hayvancılığımızı zaten bitirdiler, bir litre su bir litre sütten daha pahalı hale geldi. Yem oranları, gübreler belli. Ekonomik olarak zaten bitiriyorlar bir de fiziksel olarak bitirmek istiyorlar.’’

‘’TRAKYAMIZIN GÜZEL DOĞASINI BOZMASINLAR’’

Kaplan’ın konuşmalarının ardından Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya söz aldı. Milletvekili Kaplan ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Bozkaya, ‘’Öncelikle şunu belirtmeliyim ki biz de bu ilin bir ilçesinin mahallesiyiz. Tekirdağımızın 7 milletvekili var ve bu 7 milletinin de mahallemize sahip çıkmasını istiyoruz. Bu konuda yanımızda sadece CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan durdu. İkisine de mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Trakyamızın bu güzel doğasının, Termik Santral ile bozulmasını istemiyoruz ve bu konuda tüm yetkilileri bize destek olmaya davet ediyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla konuşan Enez Kaplan, sorunlarını dinledi. Halkın sorunlarını meclise taşımaya devam edeceğini kaydeden Kaplan, ardından Muhtar Bozkaya ve Pınarçalılara kendisini ağırladıkları için teşekkür ederek ziyareti noktaladı.